13/07/2024
36.5 C
Serres

Στην εκτελεστική επιτροπή της ΠΕΔΚΜ ο Δημήτρης Νότας!

Την επανεκλογή του για δεύτερη θητεία στη θέση του προέδρου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας επισφράγισε ο δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, στη συνεδρίαση του νέου διοικητικού συμβουλίου με αποκλειστικό θέμα τις εκλογές των νέων οργάνων της Ένωσης.

Αντιπρόεδρος εξελέγη ο δήμαρχος Κορδελιού – Ευόσμου, Λευτέρης Αλεξανδρίδης, ενώ στη θέση του γραμματέα επανεξελέγη ο δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Γάκης.
Όσο για τον Δημήτρη Νότα θα είναι και φέτος στην εκτελεστική επιτροπή, στην οποία συμμετέχουν εκτός από τα τρία μέλη του προεδρείου ο ίδιος αλλά και ο δημοτικός σύμβουλος Καλαμαριάς πλέον, Γιάννης Δαρδαμανέλης.

Νότας Κοτσακιαχίδης

Το δυστύχημα βεβαίως είναι πως για πρώτη φορά από το 2014 το προεδρείο θα είναι μονοπαραταξιακό, αποτελούμενο αποκλειστικά από συμβούλους της πλειοψηφίας.

Θα μου πεις όλοι ήθελαν μια θέση στο προεδρείο και χώρια που έχουμε και τις εκλογές στην ΚΕΔΕ τον …Μάρτιο!
Εκλογές με τεράστια πολιτική … σημασία!

Barat


Κέρδισε ο Καϊτεζίδης με 60%

ΠΕΔΚΜ Μεγάλος Νικητής στις εκλογές ο Ιγνάτιος Καϊτεζίδης! 3

Συνολικά τρεις κάλπες στήθηκαν στην αίθουσα δημοτικού συμβουλίου του δημαρχείου Θεσσαλονίκης, για την εκλογή των 25 μελών του νέου Δ.Σ.

Στις εκλογές για το διοικητικό συμβούλιο συμμετείχαν δύο συνδυασμοί και δύο μεμονωμένοι υποψήφιοι.

Πρόκειται για τις παρατάξεις «Ενωμένοι Αυτοδιοικητικοί», της οποίας ουσιαστικά ηγείται ο νυν πρόεδρος, δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, που υποστηρίζεται από τη Νέα Δημοκρατία , μιας και τυπικά δεν μπορούσε να υπάρχει επικεφαλής και το «Αυτοδιοικητικό κίνημα Κεντρικής Μακεδονίας» με μπροστάρη τον δήμαρχο Νεάπολης – Συκεών, Σίμο Δανιηλίδη.


Υποψήφιος ήταν και ο κ.Βασίλης Τομπουλίδης, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης και ο κ.  Ηλίας Σμήλιος, επικεφαλής της παράταξης «Ανυπακοή στις γειτονιές των Αμπελοκήπων και της Μενεμένης», που υποστηρίχθηκε από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Στην εισαγωγική του τοποθέτηση ο Ιγνάτιος Καϊτεζίδης έκανε λόγο για μία πετυχημένη θητεία σε δύσκολα χρόνια, ενώ στάθηκε στην ενότητα που είχε το απερχόμενο διοικητικό συμβούλιο.

«Η αυτοδιοίκηση θέλει διεκδίκηση, μάχη και αγώνα και κυρίως ομοψυχία. Είμαστε μία ισχυρή και ενιαία φωνή και αδιάψευστος μάρτυρας είναι ότι το 98% των αποφάσεών μας ήταν ομόφωνες.

Είμαστε αυτοδιοικητικοί, πιστεύουμε στην ενότητα και το κάναμε πράξη.


Αυτά που καταφέραμε όλοι μαζί πρέπει να τα διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού και στη νέα θητεία. Κι αυτό είναι προσωπική δέσμευση και υπόσχεση», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως το δ.σ. τίμησε την υπόσχεση κανένας δήμος να μην παλεύει μόνος.

Ο κ. Καϊτεζίδης τόνισε ότι τα προβλήματα δεν λύνονται με επαναστατικές γυμναστικές και τοξικότητα αλλά με τη δύναμη των επιχειρημάτων και τόνισε πως «θα διεκδικήσουμε δυναμικά και ανυποχώρητα».


Αύξησε τις δυνάμεις του ο Σίμος Δανιηλίδης

Αύξησε τις δυνάμεις του ο Σίμος Δανιηλίδης

Κρίσιμη χαρακτήρισε την εκλογική αναμέτρηση ο Σίμος Δανιηλίδης, λέγοντας πως η αυτοδιοίκηση βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι, σε μία περίοδο που στραγγαλίζεται οικονομικά και θεσμικά.

Ανέφερε πως και αυτή η κυβέρνηση δεν αγαπάει και δεν έχει προτεραιότητα την αυτοδιοίκηση, ενώ τα θεσμικά όργανα έχουν υποστείλει τη σημαία του αγώνα, λέγοντας πως «δεν πρέπει να αγωνιζόμαστε α λα καρτ, ανάλογα με το ποιος είναι στην κυβέρνηση». «Τώρα θα αποφασίσουμε με ποιους θα πάμε και ποιους θα αφήσουμε», τόνισε και πρόσθεσε πως «πρέπει να σηκώσουμε το ανάστημά μας για την επανίδρυση της τοπικής αυτοδιοίκησης και τη σύγκλισή μας με την ευρωπαϊκή τοπική αυτοδιοίκηση».

«Ο δρόμος του αγώνα είναι η μόνη επιλογή για να βελτιωθεί η κατάσταση για την κοινωνική πλειοψηφία», ανέφερε ο Βασίλης Τομπουλίδης, σημειώνοντας ότι περιφέρεια και δήμοι αναλαμβάνουν όλο και πιο ενεργό ρόλο στις αντιλαϊκές πολιτικές. Καταλόγισε ευθύνες στις δημοτικές αρχές που δεν διεκδίκησαν σοβαρή χρηματοδότηση και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ενώ χαρακτήρισε τη στάση του απερχόμενου δ.σ. ΠΕΔ τυπική διαδικασία. Και τόνισε πως η παράταξη στοχεύει να αναδείξει τα οξυμένα προβλήματα της αυτοδιοίκησης και να πιέσει για λύσεις με γνώμονα το λαϊκό συμφέρον.

Από την πλευρά του, ο Ηλίας Σμήλιος τόνισε πως «εκλεγήκαμε για να εκφράζουμε την κοινωνία της πόλης, είμαστε παρόντες και παρούσες να συζητήσουμε μαζί με τους κατοίκους και να αναδείξουμε τα πραγματικά προβλήματα».

Δομουχτσίδης Τσέλιος

Και εξέφρασε την ευχή στο επόμενο διάστημα η ΠΕΔ να συζητά πολύ περισσότερο τα προβλήματα των κατοίκων και των εργαζόμενων και πώς τοπική αυτοδιοίκηση θα συνταχθεί με τον λαό.

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου, ο οποίος ευχήθηκε καλή επιτυχία και καλή θητεία στους συναδέλφους του, ενώ τους προέτρεψε να μην ακολουθήσουν το παράδειγμα του διχασμού της κεντρικής πολιτικής σκηνής, τονίζοντας πως «η ενότητα με τις διαφορετικές απόψεις είναι η δύναμή μας».

Ο κ. Κυρίζογλου, ο οποίος θα είναι εκ νέου υποψήφιος για την προεδρία της ΚΕΔΕ, σημείωσε πως στην προηγούμενη θητεία έγιναν πολλά, αλλά όχι όλα και πρόσθεσε την επόμενη θητεία η αυτοδιοίκηση θα κινηθεί σε πέντε άξονες, δήμοι οικονομικά ισχυροί και ανεξάρτητοι, πόλεις πράσινες και ανθεκτικές στην κλιματική κρίση, πόλεις φιλικές και ανθρώπινες, δήμοι με διοικητική αυτοτέλεια και ικανότητα και έξυπνες πόλεις – ψηφιακοί δήμοι.


Ψήφισαν την παράταξη Καϊτεζίδη τα 13 εξ οφίτσιο μέλη της γενικής συνέλευσης της ΠΕΔΚΜ

Στην εκτελεστική επιτροπή της ΠΕΔΚΜ ο Δημήτρης Νότας

Μπορεί όλοι να το περίμεναν αλλά όπως όλοι ξέρουμε οι εκλογές είναι ατομικό άθλημα και κανένας δεν μπαίνει στην κάλπη πλην αυτού που ψηφίζει

Στις εκλογές η παράταξη Καϊτεζίδη συγκέντρωσε 60%, καταλαμβάνοντας 16 από τις συνολικά 25 έδρες του διοικητικού συμβουλίου.

Θα θυμίσω βέβαια ότι στις προηγούμενες εκλογές η παράταξη του δημάρχου Πυλαίας Χορτιάτη είχε μία έδρα παραπάνω και πολύ υψηλότερο ποσοστό.

Μάλιστα οι απώλειες θα ήταν μεγαλύτερες εάν δεν γινόταν η… λαθροχειρία με την αύξηση κατά 13 εξ οφίτσιο μέλη της γενικής συνέλευσης της ΠΕΔΚΜ, εκ των οποίων οι έντεκα ήταν συμπτωματικά προσκείμενοι στον Καϊτεζίδη!
Καλή επίδοση σημείωσε και η παράταξη στην οποία συνασπίστηκαν οι αυτοδιοικητικές δυνάμεις με πολιτική αναφορά στο ΠΑΣΟΚ και στον ΣΥΡΙΖΑ, με άτυπο επικεφαλής τον δήμαρχο Νεάπολης Συκεών Σίμο Δανιηλίδη.

Η παράταξη Δανιηλίδη κατέλαβε εννέα έδρες, μία παραπάνω σε σχέση με το 2019 όταν η παράταξη του ΠΑΣΟΚ είχε πέντε έδρες και τρεις αυτή του ΣΥΡΙΖΑ.
Όπως έμαθα μάλιστα υπήρξε πολύ έντονο παρασκήνιο και σκληρή μάχη, ακόμη και για την τελευταία ψήφο.
Περισσότερο κινητικοί ήταν οι “γαλάζιοι” αυτοδιοικητικοί οι οποίοι αξιοποίησαν και κυβερνητικές επιρροές προκειμένου να πείσουν συγκεκριμένους δημάρχους να ταχθούν στο πλευρό του Καϊτεζίδη, ή έστω, να μην πάνε απέναντι.

Όσο για την συνέχεια θα δοθεί πλέον στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας στην οποία οι εκλογές ορίστηκαν για τις 2 Μαρτίου.
Εκεί, όπως είναι γνωστό φαβορί είναι ο δήμαρχος Αμπελοκήπων Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου ο οποίος αναμένεται να επανεκλεγεί.


Στο νέο Δ.Σ. της ΠΕΔ Κ.Μ. Νότας και Κλεάνθης Κοτσακιαχίδης

Νότας και Κοτσακιαχίδης εξελέγησαν στο Δ.Σ. στην ΠΕΔ Νίκησε ο Καϊτεζίδης! 2

Όσο για τους Σερραίους μία θέση στο νέο  διοικητικό συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης των Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας εξασφάλισαν οι Δήμαρχοι Εμμ. Παππά και Ηράκλειας, κ.κ.Δημήτρης Νότας και Κλεάνθης Κοτσακιαχίδης αντίστοιχα με την εκλογή τους στο 25μελές σχήμα.

Όσο για τον κ. Σάκη Γάτσιο από τον Δήμο Σερρών, στην ίδια εκλογική διαδικασία εκλέχθηκε αντιπρόσωπος στη γενική συνέλευση της ΚΕΔΕ, που θα πραγματοποιηθεί στις 2 Μαρτίου στην Αθήνα.
Και θα είναι ο μόνος από τους Σερραίους που θα κατέβει στην Αθήνα
Προφανώς και δεν ήθελαν οι υπόλοιποι..
Τι άλλο να υποθέσω..;

Όσο για τους άλλους υποψηφίους ο μεν Δομουχτσίδης πήρε 31 ψήφους και έχασε οριακά την εκλογή του , όπως και ο κ. Τσέλιος που παρότι ήταν για πρώτη φορά υποψήφιος είχε καθαρή υποστήριξη από την ομάδα των Σερραίων και όχι μόνο…
Άλλωστε τα καλοκαίρια είναι κάτοικος …Ασπροβάλτας!

Ο Σταμάτης Κριμιζής έδωσε μια αξέχαστη ομιλία στους Σερραίους μαθητές!


Δήμος Σερρών: O Σύλλογος Κινητικά Αναπήρων Ν. Σερρών στη Βαρβάρα Μητλιάγκα!

Νότας και Κοτσακιαχίδης εξελέγησαν στο Δ.Σ. στην ΠΕΔ – Νίκησε ο Καϊτεζίδης

ΠΕΔΚΜ: Μεγάλος Νικητής στις εκλογές ο Ιγνάτιος Καϊτεζίδης!

Δήμος Βισαλτίας: Νέο συμβούλιο στη ΔΕΥΑΒ, στην Αθήνα για το Ειρηνοδικείο η Πλιάκου!

Παρουσίαση όλων των Τμημάτων ΔΙ.ΠΑ.Ε. στο πλαίσιο του Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού

ΚΚΕ Σερρών: Το νοσοκομείο Σερρών συνεχίζει να αιμορραγεί

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Δείτε επίσης.

 

Συνέχισε να διαβάζεις