18/06/2024
22.6 C
Serres

Δήμος Σερρών: Τη Τρίτη συνεδριάζει η δημοτική επιτροπή

Τη  Tρίτη 14 του μηνός Μαΐου 2024 και ώρα  12:05 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η 24η Τακτική δια ζώσης Συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής, θα πραγματοποιηθεί στην πρώην αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, Κ. Καραμανλή 1, για τη συζήτηση των κάτωθι θεμάτων της ημερήσιας διάταξης: 

Νομική Υπηρεσία

ΘΕΜΑ 1ο : Λήψη απόφασης για ορισμό Δικηγόρου προκειμένου να παραστεί και να εκπροσωπήσει τον Δήμο, ενώπιον του Τριμελούς  και Μονομελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Σερρών, στην συζήτηση της με αρ. κατάθεσης ΠΡ190/6-12-2023 Προσφυγής  και της με αρ.κατάθεσης ΑΝ8/19-04-2024 Αίτησης Αναστολής του Ν.Π.Δ.Δ. Ιερά Γυναικεία Κοινοβιακή Μονή Παγγαίου με την επωνυμία «ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΕΙΚΟΣΙΦΟΙΝΙΣΣΑ», αντίστοιχα κατά του Δήμου Σερρών.

Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών

ΘΕΜΑ 2ο : Λήψη απόφασης για την έγκριση του 1ου Α.Π.Ε. του έργου «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΔΕ ΣΕΡΡΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΟΡΕΙΝΗΣ ΔΗΜΟΥ ΣΕΡΡΩΝ ΕΤΟΥΣ  2022».


ΘΕΜΑ 3ο : Λήψη απόφασης για την έγκριση του 2ου Α.Π.Ε. και την Συμπληρωματική Σύμβαση του έργου «ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΕ ΣΧΟΛΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΕΡΡΩΝ».

ΘΕΜΑ 4ο : Λήψη απόφασης για την ματαίωση διαγωνισμού και έγκριση επανάληψης της δημοπράτησης ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού (με χρήση του ΕΣΗΔΗΣ) της μελέτης  «ΜΕΛΕΤΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΕΡΡΩΝ» προϋπολογισμού 34.827,57 € (πλέον Φ.Π.Α.).

ΘΕΜΑ  5ο : Λήψη απόφασης για την έγκριση της υπ΄ αριθ. 27/2022  μελέτης, καθορισμός του τρόπου εκτέλεσης αυτής, κατάρτιση των όρων διακήρυξης και συγκρότηση Επιτροπής Διαγωνισμού, του έργου με τίτλο: «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΣΕΡΡΩΝ (Β’ ΦΑΣΗ)», προϋπολογισμού 1.050.000,00€ με ΦΠΑ 24%.


ΘΕΜΑ  6ο : Λήψη απόφασης για την έγκριση του Πρακτικού 1 της Επιτροπής Διαγωνισμού Αξιολόγησης Προσφορών του ανοιχτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού του έργου με τίτλο: «Συντήρηση Σχολικών κτιρίων Δήμου Σερρών» προϋπολογισμού 143.000€ με Φ.Π.Α. 24%.

ΘΕΜΑ  7ο : Λήψη απόφασης για την έγκριση παροχής υπηρεσίας «Εκπόνηση επιχειρησιακού σχεδίου για την εξασφάληση κοινόχρηστων και κοινωφελών χώρων- Ε.Σ.Ε.Κ.Κ. στον Δήμο Σερρών»

ΘΕΜΑ 8 ο : Λήψη απόφασης για την τροποποίηση –ανανέωση ιδιωτικού χώρου στάθμευσης ΑΜΕΑ  επί της οδού Υψηλάντου 1.

     ΘΕΜΑ 9ο : Λήψη απόφασης για την τροποποίηση ιδιωτικού χώρου στάθμευσης ΑΜΕΑ  επί της οδού Δημ. Σπυρίδη 7 ως προς τον αριθμό του οχήματος.


ΘΕΜΑ 10ο : Λήψη απόφασης για την ακύρωση ιδιωτικού χώρου στάθμευσης ΑΜΕΑ, επί της οδού Αθ. Φυλακτού 5, για το υπ΄ αριθμ. ΕΡΤ 5261 όχημα.

ΘΕΜΑ 11ο: Λήψη απόφασης σχετικά με γνωμοδότηση για την θεσμοθέτηση θέσεων στάθμευσης για την εξυπηρέτηση των γραφείων της Νέας Δημοκρατίας.

Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών

ΘΕΜΑ 12ο: Λήψη απόφασης για την τροποποίηση της με αρ.πρωτ. 42240/11-12-2023 σύμβασης με ΑΔΑΜ:23SYMV013933229 2023-12-11 που αφορά την «Ενίσχυση της μικροκινητικότητας στο Δήμο Σερρών».

ΘΕΜΑ 13ο: Λήψη απόφασης για την εξειδίκευση πίστωσης συνολικού ποσού 14.880,00€ με ΦΠΑ, για την συντήρηση κλιματιστικών μονάδων του Δήμου Σερρών έτους 2024.

  ΘΕΜΑ 14ο: Λήψη απόφασης για την εξειδίκευση πίστωσης συνολικού ποσού 11.895,51€ με ΦΠΑ, για την προμήθεια φαρμάκων μη συνταγογραφούμενων και υγειονομικού υλικού για τις ανάγκες της Δ/νσης Κοινωνικής Προστασίας, Υγείας, Παιδείας, Πολιτισμού και Δια Βίου Μάθησης, του πρώην ΟΠΑΚΠΑ και του «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ» έτους 2024 .

ΘΕΜΑ 15ο : Λήψη απόφασης για την εξειδίκευση πίστωσης συνολικού ποσού 1.277,20€ με ΦΠΑ, για την τη δαπάνη συμμετοχής του Δήμου Σερρών σε πολιτιστικές εκδηλώσεις που θα λάβουν χώρα στην Τοπική Κοινότητα Αγίας Ελένης για την αναβίωση του εθίμου «Αναστενάρια» .

Διεύθυνση Ανάπτυξης και Αγροτικής Οικονομίας

ΘΕΜΑ 16ο: Λήψη αποφάσεων για την χωροθέτηση ζώνης για την έκδοση άδειας τοποθέτησης τραπεζοκαθισμάτων: 

                  α) στον ιδιοκτήτη καταστήματος λιανικού εμπορίου παιχνιδιών κ. Καραγκιοζίδη Γεώργιο του Γρηγορίου επί της οδού Ιουστινιανού 5.

                  β) στην ιδιοκτήτρια εταιρία καταστήματος «ΓΑΔΟΣ Α. – ΤΣΑΚΜΑΚΙΔΗΣ Α. Ο.Ε.» επί του πεζοδρόμου στη συμβολή των οδών Σκρά & Κουντουριώτου.

Διεύθυνση Καθαριότητας

ΘΕΜΑ 17ο : Λήψη απόφασης για την έγκριση κατ’ εξαίρεση οδήγησης κρατικών οχημάτων από υπαλλήλους που δεν κατέχουν νομοθετημένη θέση οδηγού.

Ο Πρόεδρος 

της Δημοτικής Επιτροπής

Νικόλαος Κουφοτόλης

Αντιδήμαρχος Διοικητικού Σχεδιασμού και Αναδιάρθρωσης, 

Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Τιμήθηκε η Επέτειος της 8 ης Μαΐου στη πόλη των Σερρών

Η Βαρβάρα Μητλιάγκα τίμησε την μαθήτρια Μαριάνθη Μαυρουδή

Σήμερα ο «Καγκελάρης» – Τη Παρασκευή στην Πεντάπολη γιορτάζεται ο «Ζάμαντας»!

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Δείτε επίσης.

 

Συνέχισε να διαβάζεις