23/04/2024
15.4 C
Serres

ΚΚΕ Σερρών: Το νοσοκομείο Σερρών συνεχίζει να αιμορραγεί

Με αφορμή το κάλεσμα της  ΕΝΙΣ για να γίνουν ευρέως γνωστά τα προβλήματα και οι αγωνίες του ιατρικού προσωπικού για την τραγική κατάσταση στο Νοσοκομείο Σερρών, θεωρούμε πως η δημόσια υγεία στο Νομό μας είναι στην «εντατική»!

Βέβαια, υπάρχει ιστορία για την σταδιακή υπολειτουργία και κλείσιμο ολόκληρων κλινικών, με υπογραφή όλων των κομμάτων που κυβέρνησαν (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ) και αυτών που στήριξαν την εμπορευματοποίηση  και ιδιωτικοποίηση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας. 

Υπάρχει ένοχο παρελθόν από όλους τους παραπάνω που πίνουν νερό στο όνομα της ΕΕ. Που ακολουθούν και υλοποιούν κατευθύνσεις ώστε να γίνουν «αυτοχρηματοδοτούμενες μονάδες υγείας» τα δημόσια νοσοκομεία.

Στόχος τους, να απαλλαγεί ο κρατικός προϋπολογισμός από δαπάνες υγείας, που ήδη είναι κουτσουρεμένες και να στηριχτούν ακόμη πιο πολύ οι επιχειρηματικοί όμιλοι στον τομέα της υγείας. 

Το Νοσοκομείο Σερρών, όπως και όλα τα υπόλοιπα νοσοκομεία της χώρας, λειτουργεί για πάνω από μια δεκαετία, από τα μνημονιακά χρόνια, με μειωμένο ιατρικό προσωπικό. Ακολούθησε η περίοδος της πανδημίας,

Barat

που αντί να καλυφθούν οι ανάγκες σε ιατρικό προσωπικό και να παρθούν μέτρα και για την προστασία της υγείας των ασθενών αλλά και για τη θωράκισή του σε λοιπό υγειονομικό προσωπικό, λειτουργούσε χάρις  το υψηλό αίσθημα ευθύνης, την υπερπροσπάθεια  που κατέβαλαν  όλοι οι υγειονομικοί.

Βέβαια, επισημαίνουμε πως και τότε το αστικό πολιτικό σύστημα καλούσε σε υπομονή, σε περιοριστικά μέτρα και φυσικά η αξιωματική αντιπολίτευση έδινε το σύνθημα «θα λογαριαστούμε μετά». 

Σήμερα, έχουμε βγει από μνημόνια και πλέον η Ελλάδα είναι σε τροχιά «ανάπτυξης». Ανάπτυξης όμως για ποιον; Είδε κανείς να λαμβάνονται αποφάσεις για να ενισχυθεί το προσωπικό του Νοσοκομείου; Αυξήσεις σε μισθούς; Όχι βέβαια. Αντίθετα, το νοσοκομείο Σερρών συνεχίζει να αιμορραγεί από γιατρούς, από βασικές ειδικότητες όπως παθολόγους και αναισθησιολόγους. 


Βλέπουμε να μεγαλώνει συνεχώς η απόσταση μεταξύ των αναγκών του λαού μας σε παροχές υγείας σε σχέση με τα επιτεύγματα της ιατρικής επιστήμης και της τεχνολογίας. Βλέπουμε να μεγαλώνουν οι ανάγκες των ηλικιωμένων και των ευπαθών ομάδων σε κάθε δήμο του νομού. 

Η ακρίβεια σαρώνει όλα τα λαϊκά νοικοκυριά αφού τα εισοδήματα πλέον δεν μπορούν να καλύψουν ούτε τις βασικές ανάγκες. Πόσο μάλλον, όταν  το σύστημα της δημόσιας υγείας, τρέχει με χίλια προς την περεταίρω εμπορευματοποίηση, οδηγώντας στην εξαθλίωση και την ανέχεια ακόμη περισσότερους συμπολίτες μας.

Το κίνητρο της Κυβέρνησης δεν είναι η προστασία της δημόσιας υγείας, η ανακούφιση των ασθενών και η ενίσχυση των νοσοκομείων.

Στη ίδια ρότα κινείται και η διοίκηση του νοσοκομείου Σερρών. Αντίθετα, κάνουν ότι μπορούν για να ενισχύσουν τους κανόνες της αγοράς και στην υγεία (όπως αντίστοιχα γίνεται και στην παιδεία) . 


Το ΚΚΕ, στηρίζει τον αγώνα των ιατρών του Νοσοκομείου, δίνει μάχη και σε θεσμικά όργανα (Βουλή- Περιφέρεια- Δήμους), αποκαλύπτοντας τις αιτίες και φωτίζοντας το δρόμο της διεξόδου. 

Δίνει μάχη και στο κίνημα, ώστε να αναπτυχθεί ένα ευρύτερο ρεύμα λαϊκής διεκδίκησης για ένα Δημόσιο Νοσοκομείο που θα μπορεί να καλύπτει τις διευρυμένες ανάγκες υγείας του σερραϊκού λαού, με μαζικές προσλήψεις ιατρικού προσωπικού, αξιοπρεπείς μισθούς, ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, κατάργηση κάθε είδους επιχειρηματικής δραστηριότητας. 

Καλούμε όλο το σερραϊκό λαό, να πάρει την κατάσταση στα χέρια του. Δεν υπάρχουν σωτήρες. Το «πάμε κι όπου βγει», δεν θα επιτρέψουμε να ξανασυμβεί. 

Με πλήρη επίγνωση της ευθύνης, αναλαμβάνουμε να βάλουμε όλες μας τις δυνάμεις ώστε να μην αφήσουμε άλλο χρόνο να πάει χαμένος, γιατί η ανθρώπινη ζωή είναι πολύτιμη και δεν ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ!

Επισκέφτηκε τη Βαρβάρα Μητλιάγκα η νέα διοίκηση της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρίας Σερρών

Πραγματοποιήθηκε η 1η συνάντηση της Εστίασης Σερρών με τη νέα δημοτική αρχή

Μέρα πένθους για το Σύλλογο Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Σερρών

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Δείτε επίσης.

 

Συνέχισε να διαβάζεις