18/06/2024
24.9 C
Serres

ΚΚΕ Σερρών: Καμία Κυβέρνηση δεν πρόκειται να στηρίξει τους βιοπαλαιστές αγρότες

Η χθεσινή εκδήλωση που ανέλαβε με πρωτοβουλία του ο Βουλευτής της ΝΔ κ. Χατζηβασιλείου, με τη συμμετοχή του Υπουργού Ανάπτυξης και τροφίμων κ. Αυγενάκη και του Επιμελητηρίου Σερρών, ήταν άλλη μια προσπάθεια της Κυβέρνησης να «φωτίσει» την κατάμαυρη πολιτική της ΕΕ και της ΚΑΠ για τους βιοπαλαιστές αγροτοκτηνοτρόφους. 

Το σάπιο όραμα της ΕΕ, όσο και να επιδιώκουν να το «φρεσκάρουν» στα μάτια των λαϊκών νοικοκυριών όλης της υπαίθρου της ΠΕ Σερρών, δεν μπορέσουν να κρύψουν τη «δυσοσμία» του. 

Όσο και να προσπαθούν να ξανασυστήσουν τη Νέα ΚΑΠ, στη συνείδηση του αγροτόκοσμου, θα είναι καταδικασμένη ως ένα ψεύτικο και απατηλό όραμα, αυτό των «χρυσών κουταλιών» της δεκαετίας του ’80, που ποτέ δεν τα είδε κανένας κτηνοτρόφος και κανένας αγρότης. 

Αντίθετα, είδε την απαξίωση της και το κλείσιμο της ΕΒΖ, είδε να πουλά πάμφθηνα  το βιός του αλλά στο ράφι των σούπερ μάρκετ οι τιμές να είναι απαγορευτικές  για αυτόν. Είδε τη συγκέντρωση της παραγωγής σε μια χούφτα καπιταλιστικές γεωργικές και κτηνοτροφικές επιχειρήσεις. Κτηνοτρόφους να σφάζουν ή  να ξεπουλάνε «μπιτ παρά» τα κοπάδια τους!  

Αντιμετώπισε και αντιμετωπίζει καταστροφές από καιρικά φαινόμενα που θα έπρεπε να υπάρχει πρόληψη, ολοκληρωμένος σχεδιασμός με αντιπλημμυρικά έργα, σύγχρονα δίκτυα άρδευσης, στελέχωση των γεωτεχνικών και κτηνοτροφικών υπηρεσιών. Όχι εκ των υστέρων, αφού γίνει το κακό, «τρέξε να σωθείς¨ με το 112», ή περίμενε (όταν και αν) να αποζημιωθείς!

GOTSIKA

Βέβαια, ούτε η ΝΔ, ούτε τα υπόλοιπα κόμματα, δεν είναι άμοιροι ευθυνών! 

Οι ευρωβουλευτές τους, ψήφισαν στην ΕΕ από το 2020 την  αναθεώρηση της ΚΑΠ! ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Βελόπουλος, στήριξαν όλοι τους τη στρατηγική της ΕΕ, για να προμηθεύονται οι βιομήχανοι και οι μεγαλέμποροι φθηνές πρώτες ύλες και να αυγαταίνουν τα κέρδη τους.

Όσο για τα νέα μέτρα που ανακοίνωσαν στην ημερίδα, μόνο ως «παρηγοριά στον άρρωστο» μπορούν να είναι! Νοικοκύρεμα και εκσυγχρονισμό ανέφεραν, ανακατανομή πόρων, απλοποίηση των οικολογικών σχημάτων, βελτίωση της ΚΑΠ, προς όφελος των αγροτών!


Όμως, έχουν γνώση οι φύλακες! 

Είναι νωπές οι μνήμες των περασμένων μηνών με τους μεγαλειώδεις αγώνες των αγροτοκτηνοτρόφων σε όλη την Ελλάδα, στο νομό μας (κόντρα στις υποδείξεις ορισμένων για συναντήσεις με υπουργούς και όχι κινητοποιήσεις). Ακόμα και σε μεγάλες Ευρωπαϊκές χώρες, υπήρξαν μαζικές κινητοποιήσεις που αμφισβητούσαν την ΚΑΠ. Αναπτύχθηκε κύμα αλληλεγγύης από εργατόκοσμο και ευρύτερα λαϊκά στρώματα. 

Μπορούν να βγάλουν συμπεράσματα οι παραγωγοί, πως μόνο μέσα από συλλογικούς αγώνες, μέσα από το οργανωμένο αγροτικό κίνημα μπορούνε να κερδίσουν πράγματα , να διεκδικήσουν το μέλλον τους.  Ότι έχουν καταφέρει μέχρι τώρα είναι αποτέλεσμα σκληρών αγώνων και μαχών. 

Κανένας Υπουργός, καμιά Κυβέρνηση, ούτε η ΕΕ, πρόκειται να αλλάξει ρώτα, να στηρίξει τους βιοπαλαιστές αγρότες. Αντίθετα, μόνο χειρότερη θα γίνεται. 


Οι αγρότες, οι κτηνοτρόφοι, οι μελισσοκόμοι, οι αλιείς, οι άνθρωποι του μόχθου και συνολικά όλα τα λαϊκά στρώματα του νομού μας, μπορούν και πρέπει να δυναμώσουν τη φωνή που αμφισβητεί την ΕΕ, την ΚΑΠ. 

Να εκφράσουν την οργή και την αγανάκτησή τους στις αντιλαϊκές πολιτικές της ΕΕ που στηρίζουν και πίνουν νερό στο όνομά της όλα τα υπόλοιπα κόμματα. 

Να στηρίξουν το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ για να δυναμώσει πραγματικά, μέσα και έξω από την Ευρωβουλή, ακόμα περισσότερο η αντιπολίτευση από την πλευρά των συμφερόντων των βιοπαλαιστών αυτοαπασχολούμενων της υπαίθρου.

Δήμος Σερρών: Τη Τρίτη συνεδριάζει η δημοτική επιτροπή

Βαρβάρα Μητλιάγκα: Τιμούμε εκείνους που αγωνίστηκαν κατά του ναζισμού και του φασισμού

Σήμερα ο «Καγκελάρης» – Τη Παρασκευή στην Πεντάπολη γιορτάζεται ο «Ζάμαντας»!

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Δείτε επίσης.

 

Συνέχισε να διαβάζεις