18/06/2024
24.7 C
Serres

Άνοιξε το δημοτικό γήπεδο Σερρών για 2.285 φιλάθλους έως τις 9/4/2024!

Μπορεί όλα τα γήπεδα την χώρας να γέμισαν με φιλάθλους, αλλά όπως πάντα μοναδική εξαίρεση αποτελεί το δημοτικό γήπεδο Σερρών.

Θα μου πεις εμείς δεν είχαμε άδεια λειτουργίας για το κολυμβητήριο, θα βγάλουμε για το γήπεδο;

Έλα μου ντε;

Πάντως ο Πανσερραικός πήρε την «προσωρινή» Άδειας Λειτουργίας του Δημοτικού Γηπέδου Σερρών υπό όρους και μόνο έως τις 9 Απριλίου 2024.

Νότας Κοτσακιαχίδης


Παρότι σύμφωνα με την επιτροπή καταλληλότητας…. 

 • Δεν είχαν τοποθετηθεί οι περιστρεφόμενοι μηχανισμοί πλήρους ύψους από μέταλλο (τουρνικέ) στις εισόδους των κερκίδων.
 • Η περίφραξη του αγωνιστικού χώρου ήταν ελλιπής.
  Λοιπές παρατηρήσεις επιπλέον των όσων αναγράφονται στην υπ’αριθμ. πρωτ. 741417 (4625)/ 01-11-2023 απόφαση Π.Κ.Μ. (ΑΔΑ: ΡΦΟΗ7ΛΛ-ΧΕ2) ‘’Χορήγησης Προσωρινής Άδειας Λειτουργίας του Δημοτικού Γηπέδου Σερρών’’:
 • Θα πρέπει να τοποθετηθούν περιστρεφόμενοι μηχανισμοί από μέταλλο (τουρνικέ), πλήρους ύψους σε κάθε είσοδο κερκίδας φιλάθλων σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία. Για όλες τις θύρες η αναλογία των μηχανισμών που θα τοποθετηθούν θα πρέπει να είναι 1/750 φιλάθλους.
 • Θα πρέπει να εγκατασταθεί και να λειτουργήσει το ηλεκτρονικό σύστημα εποπτείας των αθλητικών εγκαταστάσεων (ΚΥΑ αριθμ. ΓΓΑ/3648 , ΦΕΚ 929/Β/07-02-2024).
 • Θα πρέπει να επικαιροποιηθεί η μελέτη πυρασφάλειας για το σύνολο των εγκαταστάσεων του Δημοτικού Γηπέδου Σερρών.
 • Θα πρέπει να αποκατασταθούν τα φθαρμένα επιχρίσματα (σοβάς), τα σπασμένα πλακάκια και οι λοιπές τεχνικές ατέλειες στις κερκίδες που αφορούν τις θύρες 5α, 5β, 2, 3 & 4 (εσωτερικά και εξωτερικά του Δημοτικού Γηπέδου).
 • Θα πρέπει να επισκευαστούν οι τεχνικές ατέλειες της περίφραξης του αγωνιστικού χώρου έμπροσθεν των κερκίδων που εξυπηρετούνται από τις θύρες εισόδου/εξόδου 2, 3 & 4.
 • Θα πρέπει να τοποθετηθούν οι απαραίτητες κουπαστές σε σημεία που υποδείχθηκαν από την επιτροπή και αφορούν τις κερκίδες που εξυπηρετούνται από τις θύρες εισόδου/εξόδου2, 3 & 4.
 • Θα πρέπει να απομακρυνθούν όλα τα περιττά αντικείμενα που βρίσκονταν κοντά στους χώρους των κερκίδων.
 • Θα πρέπει να τακτοποιηθούν με ασφάλεια τα πεσμένα καλώδια (ισχυρά και ασθενή ρεύματα) που βρίσκονταν στους χώρους των κερκίδων 5α, 5β, 2, 3 & 4. 
Δομουχτσίδης Τσέλιος

Η επιτροπή λοιπόν αποφάσισε ακόμα μια χορήγηση προσωρινής άδειας λειτουργίας του Δημοτικού Γηπέδου Σερρών, υπό όρους, μέχρι 9 Απριλίου 2024 [για να αποκατασταθούν από τη διοίκηση όλες οι τεχνικές ατέλειες και οι ελλείψεις όπως έχουν καταγραφεί (άρθρο 5, παρ. 5α του Ν.4479/2017)]. 


Σύμφωνα με την απόφαση ο ανώτατος επιτρεπόμενος αριθμός καθήμενων φιλάθλων/θεατών/διαπιστευμένων είναι μόλις 2.285 άτομα!


• Η ανατολική κερκίδα (θύρα 6) θα χρησιμοποιηθεί αυστηρά μόνο για διαπιστευμένα άτομα για τις ανάγκες των δημοσιογραφικών θεωρείων & V.A.R. και μέχρι των αριθμό των 35 ατόμων αλλά και του απαραίτητου αριθμού αστυνομικών.
• Η δυτική κερκίδα (θύρες 2, 3 & 4) θα τεθεί σε πλήρη αχρησία, με μόνη εξαίρεση το Ιατρείο φιλάθλων αλλά και την αίθουσα αντιντόπινγκ που βρίσκονται στο κάτω μέρος των κερκίδων.
• Το νότιο πέταλο κερκίδων (θύρες 5α & 5β) να δοθεί σε χρήση των φιλάθλων και μέχρι του επιτρεπόμενου αριθμού αυτών.
• Το βόρειο πέταλο κερκίδων (θύρες 1 & 7) καθώς οι χώροι και οι εγκαταστάσεις κάτω από αυτές τίθενται σε αχρησία.

Σε περίπτωση που αποκατασταθούν νωρίτερα οι τεχνικές ατέλειες και ελλείψεις ή περιέλθει σε γνώση της οποιοδήποτε άλλο στοιχείο (π.χ. έγγραφο, μελέτη, κλπ), σχετικό με το Δημοτικό Γήπεδο Σερρών, θα πρέπει η διοίκηση του Δήμου Σερρών (Αντιδημαρχία Αθλητισμού), να ενημερώσει ΑΜΕΣΑ και εγγράφως την επιτροπή Ελέγχου Καταλληλότητας Αθλητικών Εγκαταστάσεων (Π.Ε.. Σερρών) για τις δικές τις ενέργειες.


Στην περίπτωση που δεν αποκατασταθούν οι τεχνικές ατέλειες και ελλείψεις, η διοίκηση του Δήμου Σερρών (Αντιδημαρχία Αθλητισμού), με δική της ευθύνη οφείλει να απαγορεύσει την πρόσβαση και παραμονή προσώπων (αθλητών, προπονητών, παραγόντων, υπαλλήλων, κ.α.) στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δημοτικού Γηπέδου Σερρών επ’ αορίστου μετά το πέρας ισχύος της προσωρινής άδειας αυτής και να φροντίσει για τη σφράγιση τους.

Ταυτόχρονα να ειδοποιήσει εγγράφως και τις αρμόδιες υπηρεσίες / φορείς (Αστυνομία, Περιφέρεια, Πυροσβεστική Υπηρεσία, SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ, κ.α.) για τις ενέργειές της σύμφωνα με τα παραπάνω.

Η επιτροπή ορίζει ημερομηνία επανελέγχου πριν από τη λήξη της παρούσας και οπωσδήποτε μετά από σχετική αίτηση επανελέγχου από τον ιδιοκτήτη της αθλητικής εγκατάστασης, σε εφαρμογή του άρθρου 5 του Ν.4479/2017.

Η απόφαση αυτή, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 5α του άρθρου 5 του Ν. 4479/Α΄94/ 29-6-2017 (τροπ. 2725/Α΄121/999), υπόκειται σε αίτηση θεραπείας εντός μηνός από την κοινοποίησή της σε κάθε ενδιαφερόμενο.


Καλώς ή κακώς το άνοιγμα των γηπέδων δεν έφερε χαμόγελα στις Σέρρες
Θα μου πεις εκτός από το ματς με τον ΠΑΟΚ, σε ποιο άλλο ματς θα είχαμε πολλούς θεατές;

Όσο για το πρωτάθλημα, αν δεν κάνω λάθος, τελειώνει μετά τις 9 Απριλίου!
Συνεπώς η όποια συζήτηση γίνεται για του…χρόνου!
Αν και εφόσον βρεθούν κάποια …εκατομμύρια
. Γιατί δεν βλέπω η δημοτική αρχή να θέλει και να μπορεί να δώσει «φράγκα» για το γήπεδο…

Στην εκτελεστική επιτροπή της ΠΕΔΚΜ ο Δημήτρης Νότας!

Ο Σταμάτης Κριμιζής έδωσε μια αξέχαστη ομιλία στους Σερραίους μαθητές!


Δήμος Σερρών: O Σύλλογος Κινητικά Αναπήρων Ν. Σερρών στη Βαρβάρα Μητλιάγκα!

Νότας και Κοτσακιαχίδης εξελέγησαν στο Δ.Σ. στην ΠΕΔ – Νίκησε ο Καϊτεζίδης

ΠΕΔΚΜ: Μεγάλος Νικητής στις εκλογές ο Ιγνάτιος Καϊτεζίδης!

Δήμος Βισαλτίας: Νέο συμβούλιο στη ΔΕΥΑΒ, στην Αθήνα για το Ειρηνοδικείο η Πλιάκου!

Παρουσίαση όλων των Τμημάτων ΔΙ.ΠΑ.Ε. στο πλαίσιο του Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού

ΚΚΕ Σερρών: Το νοσοκομείο Σερρών συνεχίζει να αιμορραγεί

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Δείτε επίσης.

 

Συνέχισε να διαβάζεις