13/07/2024
30.9 C
Serres

Ανακοίνωση για το αιφνιδιαστικό “κόψιμο” της σειράς «ΜΕΤΑ ΤΗ ΦΩΤΙΑ» από το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών

Το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών δηλώνει την έντονη ανησυχία του και την αγανάκτησή του για το αιφνιδιαστικό «κόψιμο» της σειράς “ΜΕΤΑ ΤΗ ΦΩΤΙΑ”, που προβαλλόταν στο κανάλι του #ΑΝΤ1 σε παραγωγή της #TANWEER productions.

Είναι η δεύτερη φορά μέσα στη φετινή σαιζόν (μετά την περίπτωση του σήριαλ «ΕΡΩΤΑΣ ΦΥΓΑΣ» που μοιάζει πως «σώθηκε» κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, αν και ακόμα δεν έχει υπάρξει επίσημη ανακοίνωση) που μια σειρά – η οποία μάλιστα σημείωνε μεγάλες τηλεθεάσεις -για λόγους ούτε καλλιτεχνικούς, ούτε εμπορικούς διακόπτεται αφήνοντας στην ανεργία εκατοντάδες εργαζόμενους, καλλιτέχνες και εργαζόμενους στον πολιτισμό.

Διαπιστώνουμε πως για άλλη μια φορά οι εργαζόμενοι (ειδικά οι στον πολιτισμό διαρκώς απασχολούμενοι με όρους επισφάλειας), είναι ο τελευταίος τροχός της αμάξης και προσμετρώνται απλώς ως παράπλευρες απώλειες σε μια διαμάχη εταιρειών παραγωγής, τηλεοπτικών σταθμών και διευθυντών προγραμμάτων.

Η αντιμετώπιση των εργαζόμενων ως δεύτερης κατηγορίας υπάρξεων αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι ο ΑΝΤΙ την 1/1/2024 ενημέρωσε μόνο κάποιους από τους «πρωταγωνιστές» της σειράς, ενώ όλοι οι υπόλοιποι ενημερώθηκαν από τα ΜΜΕ.

Η δε εταιρεία παραγωγής με e-mail της ενημέρωσε πια όλους/ες τους/τις ηθοποιούς και τεχνικούς της σειράς στις 2/1/2024.

Barat

Αναρωτιόμαστε ως που θα φτάσει αυτή η κατάσταση:

Πώς είναι δυνατόν μια σειρά που χρηματοδοτείται από το ΕΚΟΜΕ να κόβεται χωρίς να έχει εκπληρώσει τις συμβατικές της υποχρεώσεις.

Πώς είναι δυνατόν ο τηλεοπτικός σταθμός να μην αναλαμβάνει τις ευθύνες του και να μην προστατεύει ακόμα και τα ίδια του τα «προϊόντα»;


Πώς είναι δυνατόν να καταπατώνται ακόμα και οι όροι για ελάχιστο αριθμό παραχθέντων επεισοδίων που προβλέπονται στα συμβόλαια των ηθοποιών;

Καλούμε όλους τους ηθοποιούς της σειράς να προστρέξουν στο Σωματείο τους και επιφυλασσόμαστε για κάθε δικαίωμά μας και περαιτέρω κίνησή μας.

Καλούμε ΑΜΕΣΑ:

Τον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤΙ να βρει λύση και να συνεχίσει τη σειρά


Την εταιρεία παραγωγής να αποζημιώσει όλους τους εργαζόμενους για την δουλειά που έχασαν

Το Υπουργείο Πολιτισμού να ελέγξει τι συμβαίνει με τη χρηματοδότηση της εν λόγω σειράς καινα επιβάλει κυρώσεις για την μη ολοκλήρωσή της.

Είναι καιρός πια τα χρηματοδοτικά/επενδυτικά εργαλεία από τα χρήματα των Ελλήνων και Ευρωπαίων φορολογούμενων να εξασφαλίζουν αξιοπρεπείς συνθήκες και όρους εργασίας και όχι μόνο κέρδος για τους παραγωγούς.

Είναι καιρός πια να ξεκινήσει η συζήτηση για συλλογική σύμβαση και στον οπτικοακουστικό τομέα.

Όσο μένουμε μόνοι, χωρίς συλλογικές διεκδικήσεις, δυστυχώς τα φαινόμενα αυτά θα πληθαίνουν.

Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Αλιείας ΠΚΜ: Παράταση υλοποίησης επενδυτικών σχεδίων των Δράσεων 4.1.1 και 4.1.3

Την Κυριακή 14 Ιανουαρίου οι Τερπνιώτες κόβουν την πατροπαράδοτη Βασιλόπιτα

Αφιέρωμα στο Γιώργο Καφταντζή στα Μαθήματα Κλασσικής Παιδείας

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Δείτε επίσης.

 

Συνέχισε να διαβάζεις