16/04/2024
24.7 C
Serres

Θεόφιλος Λεονταρίδης: Θα γίνει πράξη στις Σέρρες το Κέντρο Ημέρας και η Κινητή Μονάδα για τη ψυχική υγεία!

Μετά από συνεργασία του Θεόφιλου Λεονταρίδη με τον Υφυπουργό Υγείας κ. Δημήτρη Βαρτζόπουλο , θα συμπεριληφθούν οι Σέρρες για την ανάπτυξη Κέντρου Ημέρα και Κινητής Μονάδας για την προαγωγή της ψυχικής υγείας των ηλικιωμένων και την πρόληψη της Άνοιας και Αλτσάιμερ.

Σε επικοινωνία που είχε ο Βουλευτής με τον Υφυπουργό Υγείας κύριο Δημήτρη Βαρτσόπουλο , έλαβε την διαβεβαίωση πως οι Σέρρες θα συμπεριληφθούν στην επιλογή , και θα γίνει πράξη το Κέντρο Ημέρας και η Κινητή Μονάδα , ώστε να έχουν την απαιτούμενη στήριξη οι ηλικιωμένοι.

Ο Θεόφιλος Λεονταρίδης, επικοινώνησε άμεσα , με την Πρόεδρο Σ.Ο.Φ.Ψ.Υ. Ν. Σερρών , κυρία Ελένη Νομίδου , και την ενημέρωσε για την θετική αυτή εξέλιξη .

Λεονταρίδης Νομίδου
Λεονταρίδης Νομίδου

Προηγήθηκε , η από 17.11.23 επιστολή του και ακολούθησε η κατάθεση της αναφοράς, με αριθμό πρωτ. 633/22.11.23 στη Βουλή , προς το Υπουργείο Υγείας , όπου ζήτησε να συμπεριληφθούν και οι Σέρρες στην επικείμενη Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος , για την επιλογή φορέων λειτουργίας μονάδων ψυχικής υγείας , υιοθετώντας ουσιαστικά την σχετική επιστολή του Συλλόγου Οικογενειών/Φροντιστών και Φίλων για την Ψυχική Υγεία, τη Νόσο Alzheimer και Συγγενείς Διαταραχές Σ.Ο.Φ.Ψ.Υ. Ν. Σερρών,

Για το κέντρο και την κινητή μονάδα, όπως αναφέρεται στην επιστολή, έχουν ήδη εκδοθεί οι σχετικές υπουργικές αποφάσεις.

Barat

Από τις 106 Μονάδες Ψυχικής Υγείας ανά την Ελλάδα, που εντάχθηκαν προς χρηματοδότηση στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0», οι περισσότερες βρίσκονται ήδη σε λειτουργία, ωστόσο η Κινητή Μονάδα και το Κέντρο Ημέρας στις Σέρρες παραμένουν ακόμη σε εκκρεμότητα.

“Προσωπικά πιστεύω πως ο άνθρωπος αποτελεί μια ψυχοσωματική οντότητα και ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπίζεται.

Είναι μεγάλης σημασίας η πολιτική της παροχή ψυχοκοινωνικής υποστήριξης και βοηθάει τόσο τους ασθενείς και τις οικογένειές τους , να διαχειριστούν την ψυχολογική δυσφορία και τις ψυχοκοινωνικές συνέπειες της νόσου , και συμβάλει στην προώθηση μιας καλύτερης ποιότητας ζωής” αναφέρει ο βουλευτής Σερρών Θεόφιλος Λεονταρίδης.


Αναλυτικά η αναφορά στις 17/11/2023 προς τον Υπουργό Υγείας

Θέμα: «Κέντρο Ημέρας και Κινητή Μονάδα στις Σέρρες για την προαγωγή της ψυχικής υγείας των ηλικιωμένων και την πρόληψη της Άνοιας και Alzheimer’s».

Σας διαβιβάζω επιστολή του Συλλόγου Οικογενειών/Φροντιστών και Φίλων για την Ψυχική Υγεία, τη Νόσο Alzheimer και Συγγενείς Διαταραχές Σ.Ο.Φ.Ψ.Υ. Ν. Σερρών, με την οποία ζητά, στην έκδοση της νέας Πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος σε φορείς του άρθρου 11 του Ν.2716/1999 για την επιλογή φορέων λειτουργίας μονάδων ψυχικής υγείας, να συμπεριληφθεί και η ανάπτυξη στην Π.Ε. Σερρών ενός (1) Κέντρου Ημέρας και μιας (1) Κινητής Μονάδας για την προαγωγή της ψυχικής υγείας των ηλικιωμένων και την πρόληψη της Άνοιας και Alzheimer’s.

Όπως επισημαίνει ο Σύλλογος, έχουν ήδη εκδοθεί οι σχετικές υπουργικές αποφάσεις για την υλοποίησή τους, η οποία ωστόσο εκκρεμεί.


Από την άλλη πλευρά, η συντριπτική πλειοψηφία από τις 106 Μονάδες Ψυχικής Υγείας που εντάχθηκαν προς χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» βρίσκονται ήδη σε λειτουργία, ενώ αυτές των Σερρών όχι.

Ύστερα από τα παραπάνω, σας ζητώ στο πλαίσιο άσκησης του κοινοβουλευτικού ελέγχου, να εξετάσετε την παρούσα περίπτωση έχοντας υπόψη τα διαλαμβανόμενα αλλά και το δίκαιο του αιτήματος, και να με ενημερώσετε σχετικά, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από τον Κανονισμό της Βουλής.

Τακτικό Μέλος της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας ορίστηκε ο Θεόφιλος Λεονταρίδης

48ωρη απεργία Νοσοκομειακών γιατρών και κινητοποίηση στο Νοσοκομείο Σερρών!

Ο 57χρονος από τις Σέρρες που παράγει αυγά με φασκόμηλο

Το Επιμελητήριο Σερρών στην 5η Εθνική Συνδιάσκεψη Εκλεγμένων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών

Ο Κώστας Καραμανλής για την τραγωδία στα Τέμπη: Θέλω να χυθεί άπλετο φως!

Ν.Ε ΠΑΣΟΚ Σερρών: Ποια είναι η αλήθεια για Ιδιωτικό χρέος- “κόκκινα” δάνεια –πλειστηριασμούς;

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Δείτε επίσης.

 

Συνέχισε να διαβάζεις