19/06/2024
24.9 C
Serres

Ευρωεκλογές: Στη Θεσσαλονίκη τη Δευτέρα Μητσοτάκης και Χαρίτσης

Προς τα πίσω πηγαίνουν οι περιοδείες και οι επισκέψεις των επικεφαλής των κομμάτων στη Βόρεια Ελλάδα και δη στην Θεσσαλονίκη για τις Ευρωεκλογές.

Πάντως σύμφωνα με τους σχεδιασμούς στην Θεσσαλονίκη θα βρίσκονται τις τελευταίες δύο εβδομάδες πριν τις Ευρωεκλογές όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί και ήδη γίνεται μια πρώτη συνεννόηση κι ένας προγραμματισμός, έτσι ώστε να μην βρίσκονται όλοι μαζί και στην ίδια περιοχή ταυτόχρονα.

Βέβαια οι κεντρικές προεκλογικές συγκεντρώσεις δεν είναι βέβαιο ότι θα γίνουν και δη από όλους, μιας και οι περισσότεροι δεν θέλουν να ξευτιλιστούν λίγο πριν τις εκλογές και ειδικά όταν έχουμε μπει στο καλοκαίρι….

Ωστόσο, οι επισκέψεις και οι περιοδείες είναι σίγουρο ότι θα πραγματοποιηθούν και οι συνεννοήσεις θα έχουν θετικό αποτέλεσμα….

GOTSIKA

Η νέα επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη (πριν την τελική κεντρική προεκλογική εκδήλωση της 4ης ή 5ης Ιουνίου) στη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 20 Μαΐου και ήδη γίνεται η σχετική προετοιμασία από τον τοπικό κομματικό μηχανισμό, ενώ την ίδια μέρα αναμένεται να προγραμματιστεί και εκδήλωση της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ, με κεντρικό ομιλητή τον Θοδωρή Ρουσόπουλο.

Και αυτό γιατί στις 22 του μήνα, θέλουμε δεν θέλουμε θα έχουμε και τις φοιτητικές εκλογές, στις οποίες επίσης ρίχνουν σημαντικό βάρος στη Νέα Δημοκρατία….

Όσο και να μην το λένε στο Μέγαρο Μαξίμου, θέλουν να διατηρήσουν τα πρωτεία στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και το αποτέλεσμα της φοιτητικής κάλπης να αποτελέσει προάγγελο του αποτελέσματος των ευρωεκλογών…
Σωστά;Την Δευτέρα στην Θεσσαλονίκη ο Αλέξης Χαρίτσης

mitsotakis charitsis evroekloges thessaloniki

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, που τυγχάνει και βουλευτής της Θεσσαλονίκης, έχει προγραμματίσει μια επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη και ίσως και στις Σέρρες, προς τα μέσα της προεκλογικής περιόδου, ενώ κατά πάσα πιθανότητα η κεντρική προεκλογική εκδήλωση στην πόλη θα πάει για τις τελευταίες μέρες και λίγο πριν την 9η Ιουνίου.

Στη Θεσσαλονίκη, θα βρίσκεται την ερχόμενη Δευτέρα ο επικεφαλής της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης, και ήδη έχει προγραμματίσει συναντήσεις με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης και τη δήμαρχο Καλαμαριάς, αλλά και με εκπροσώπους φορέων και κινημάτων της πόλης, επίσκεψη στο Μητροπολιτικό Πάρκο Παύλου Μελά και συμμετοχή σε εκδήλωση για το περιβάλλον και τον δημόσιο χώρο το απόγευμα της ίδιας μέρας στην αίθουσα «Αιμίλιος Ριάδης» της ΔΕΘ.

Τα περιβαλλοντικά ζητήματα, στα οποία το πολεοδομικό συγκρότημα ακόμα ψάχνεται είναι στο προσκήνιο της προεκλογικής εκστρατείας της Νέας Αριστεράς και ο κ. Χαρίτσης προγραμματίζει επίσης την κεντρική πολιτική εκδήλωση για τις ευρωεκλογές, στη Θεσσαλονίκη, μεταξύ 4 και 5 Ιουνίου.


Ο Κύκλος Ιδεών του Βαγγέλη Βενιζέλου διοργανώνει τριήμερο συνέδριο

venizelos kampili ideon thessaloniki metapolitefsi

«Η Καμπύλη της Μεταπολίτευσης», είναι το γενικό θέμα του τριήμερου συνεδρίου που διοργανώνει ο Κύκλος Ιδεών για να τιμήσει την επέτειο των πενήντα ετών από της Μεταπολίτευσης.


Το συνέδριο που έχει την “σφραγίδα” του Ευάγγελου Βενιζέλου θα ξεκινήσει αύριο Κυριακή το απόγευμα στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία, που γιορτάζει φέτος την επέτειο των 150 ετών από την έναρξη της λειτουργίας του.

Οι διοργανωτές φρόντισαν να εντάξουν στα πάνελ των ομιλητών, προσωπικότητες από διάφορους χώρους, από την πολιτική, την επιστήμη, τις τέχνες και τα γράμματα και στόχος τους είναι να περιγράψει με τα δικά του “μάτια” ο κάθε ομιλητής τα βήματα της μεταπολίτευσης από το 1974 μέχρι σήμερα.

Την Κυριακή μετά από μια εναρκτήρια έκπληξη που δεν αποκαλύπτουν οι οργανωτές, θα παρουσιαστεί και θα συζητηθεί υπό τον τίτλο «Η Μεταπολίτευση ως στιγμή και ως κατάσταση: η καμπύλη της αυτοσυνειδησίας της ελληνικής κοινωνίας» έρευνα που διεξάγει η Metron Analysis σε συνεργασία με τον Κύκλο Ιδεών για τον τρόπο με τον οποίο η κοινή γνώμη προσλαμβάνει τη Μεταπολίτευση και τοποθετείται απέναντι στο «κεκτημένο» της με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει.

Τον σχολιασμό της έρευνας ακολουθεί μια σειρά μαρτυριών για τη Μεταπολίτευση.


Την Δευτέρα θα αξιολογηθούν τα διεθνή και εγχώρια ορόσημα της Μεταπολίτευσης.

Η Δευτέρα είναι αφιερωμένη στην ιστορική, θεσμική, διεθνοπολιτική και κοινωνιολογική προσέγγιση της Μεταπολίτευσης.


Η πρώτη θεματική αφορά τις τομές και τις συνέχειες της Μεταπολιτευτικής περιόδου και θα επιχειρηθεί να αξιολογηθούν τα διεθνή και εγχώρια ορόσημα που τέμνουν την πεντηκονταετία.


Η δεύτερη θεματική ταυτίζεται με το ερώτημα αν εξακολουθεί να ισχύει το θεσμικό θεμέλιο της Μεταπολίτευσης που δεν εξαντλείται στα γεγονότα του 1974 και στη θέσπιση του Συντάγματος του 1975 αλλά περιλαμβάνει και πολλές άλλες πτυχές που φτάνουν μέχρι και το δημοψήφισμα του 2015.


Η τρίτη θεματική ανήκει στο «καταγωγικό τραύμα» της Μεταπολίτευσης που είναι προφανώς η στρατιωτική ήττα στην Κύπρο και καλείται να απαντήσει στο ερώτημα πώς αυτό επηρεάζει μέχρι σήμερα την εθνική στρατηγική.


Η τέταρτη θεματική αφορά την αναζήτηση του «πολιτικού γονιδιώματος» της Μεταπολίτευσης, τις μνήμες, τα σύνδρομα, τους μύθους, τα στερεότυπα, τις αλληλεπιδράσεις που χαρακτηρίζουν την περίοδο και συνεπώς την ελληνική κοινωνία και την εθνική ταυτότητα.

Η δεύτερη ημέρα κλείνει με μια συζήτηση για το ελληνικό τραγούδι ως «σώμα» στο οποίο αποτυπώνεται η πεντηκονταετία της Μεταπολίτευσης.

Την Τρίτη η συνολική επισκόπηση της ελληνικής οικονομίας

Η ερχόμενη Τρίτη ανήκει στη συνολική επισκόπηση της ελληνικής οικονομίας που έζησε μια πρώτη Μεταπολίτευση το 1974 και μια δεύτερη «Μεταπολίτευση» με την οικονομική κρίση.
Αμέσως μετά η γενιά Z διατυπώνει την άποψη της για τη Μεταπολίτευση και στην συνέχεια θα ακολουθήσουν τρεις πολιτιστικές θεματικές.

Η πρώτη έχει ως αντικείμενο τις αφηγήσεις, η δεύτερη την αισθητική και η τρίτη τη σκηνή και τις αναπαραστάσεις της Μεταπολίτευσης.
Αφού μεσολαβήσει μια σημαντική παρέμβαση, θα διεξαχθεί ο καταληκτήριος διάλογος για τα μεγάλα δίπολα της πεντηκονταετίας ως οιωνούς για το μέλλον. 
Συνεπώς όσοι πιστοί
Προσέλθετε
Αν όχι υπάρχει και το διαδίκτυο!

Από το Υπουργείο Υποδομών 3 έργα προχωρούν γύρω από το Νομό Σερρών

Μετά τις Ευρωεκλογές η τοποθέτηση των ΥΠΕαρχών – Ακολουθεί η επιλογή των διοικητών στα Νοσοκομεία

Τη Κυριακή η αναβίωση στο Ρούπελ παρουσία του Νίκου Δένδια

Νοσοκομείο Σερρών: 16 υποψήφιοι στις Σέρρες για τις θέσεις του διοικητή και του υποδιοικητή!

Τη Κυριακή η αναβίωση στο Ρούπελ παρουσία του Νίκου Δένδια

Καταργούνται τα Ειρηνοδικεία σε Νιγρίτα και Ηράκλεια

7 συλλήψεις για εικονικές σφαγές ζώων στις Σέρρες

Από την παρουσία Αυγενάκη κέρδισαν οι Σερραίοι αγρότες

Υπό επιτήρηση ο ΟΠΕΚΕΠΕ από την ΕΕ λόγω σοβαρής ανεπάρκειας

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Δείτε επίσης.

 

Συνέχισε να διαβάζεις