17/06/2024
32.5 C
Serres

Σύμφωνα με την Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ είχαμε εκδήλωση για τους Αγρότες χωρίς τους Αγρότες

Η χθεσινή επίσκεψη του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στις Σέρρες, που πραγματοποιήθηκε μάλιστα όπως τονίστηκε με πρωτοβουλία του Βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος, κ. Χατζηβασιλείου, μόνο αρνητικά έκπληκτους μπορεί να μας αφήσει. 

Τη στιγμή που όλος ο αγροτικός κόσμος του νομού μας περίμενε με ανυπομονησία λύσεις για τα σοβαρότατα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος τους,

καθώς και συγκεκριμένες δεσμεύσεις για την υλοποίηση τους, παρακολουθήσαμε δυστυχώς έναν Υπουργό να εμφανίζεται ως επικοινωνιολόγος της Κυβέρνησης και να παρουσιάζει μια ρόδινη και ιδεατή κατάσταση στον Αγροτικό τομέα. Κατά τον κ. Αυγενάκη για όλα τα κακώς κείμενα πάντα φταίει κάποιος άλλος. 

Ο προηγούμενος Υπουργός, άσχετα αν είναι του κόμματος του, η Ευρωπαϊκή Ένωση, οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές, οι Αγρότες και βέβαια οι Περιφερειάρχες και οι Αντιπεριφερειάρχες που δεν αναλαμβάνουν τα Διαχειριστικά Σχέδια Βόσκησης. 

Από κοντά υπερθεμάτιζε βέβαια και ο Βουλευτής Σερρών κ. Χατζηβασιλείου, που από τη μία ανέλαβε την πρωτοβουλία για την συγκεκριμένη εκδήλωση ώστε να ακουστούν τα προβλήματα των αγροτών, από την άλλη χειροκροτούσε τις κυβερνητικές επιλογές που ευθύνονται σημαντικά για την περαιτέρω φτωχοποίηση των αγροτών. 

Lavera

Επί της ουσίας είχαμε μια καλά στημένη εκδήλωση που μόνο τα αιτήματα των παραγωγών μας δεν ακούστηκαν. 

Ούτε μια απάντηση στα τοπικά ζητήματα δεν δόθηκε, ούτε ένα μέτρο για τον νομό μας δεν ακούστηκε. 

Εκδήλωση λοιπόν για τους Αγρότες αλλά χωρίς τους Αγρότες.


Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας άλλωστε περιφρονεί επί πέντε χρόνια τα μεγάλα προβλήματα του πρωτογενούς τομέα, με αποτέλεσμα να μην έχει χαράξει μία μακροπρόθεσμη αναπτυξιακή πολιτική σε έναν πολύ κρίσιμο τομέα για την παραγωγική εξωστρέφεια της χώρας και την αναγέννηση της ελληνικής περιφέρειας.

Οι κυβερνητικές παρεμβάσεις στον ΟΠΕΚΕΠΕ, οι «αστοχίες» στην κατανομή των επιδοτήσεων, οι αδικαιολόγητες καθυστερήσεις, η συστηματική υποστελέχωση του οργανισμού έχουν δυσάρεστο τίμημα που δυστυχώς το επωμίζεται ο παραγωγός.  Η ευθύνη ανήκει στο επιτελικό κράτος του Μεγάρου Μαξίμου. 

Ο μεγάλος χαμένος όμως είναι ο Έλληνας αγρότης.

Και ενώ η Ευρωπαϊκή Ένωση διέθεσε στη χώρα μας σχεδόν την ίδια χρηματοδότηση με την προηγούμενη προγραμματική περίοδο για την ΚΑΠ, η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη απέτυχε να τη διαχειριστεί σωστά, δημιουργώντας τεράστιες απώλειες για τα εισοδήματα των Ελλήνων γεωργών και κτηνοτρόφων.


Η κατάθεση του εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου για την Κοινή Αγροτική Πολιτική από την κυβέρνηση στερείτο οράματος για το αύριο της ελληνικής γεωργίας και δεν είχε ξεκάθαρες στοχεύσεις. Παρουσίαζε λανθασμένους υπολογισμούς, αφού εντός του στρατηγικού σχεδίου υπάρχουν προβλέψεις για στρεμματικές ενισχύσεις που σήμερα μοιάζουν όνειρο απατηλό. 

Σε όλα τα παραπάνω ήρθε να προστεθεί και η καταστροφική υλοποίηση αυτού του αναποτελεσματικού Στρατηγικού Σχεδίου, με προβληματικές πληρωμές -καθ’ ομολογία του αρμόδιου Υπουργού- και απαράδεκτες καθυστερήσεις οι οποίες θα συνεχιστούν για πολύ καιρό ακόμα στερώντας πόρους από τους Έλληνες αγρότες, ειδικά σε μια περίοδο που το εισόδημά τους δοκιμάζεται καθημερινά από το υψηλό κόστος παραγωγής, την έλλειψη εργατικών χεριών, την αθρόα είσοδο ανεξέλεγκτων εμπορευμάτων αλλά και την ακρίβεια που αδυνατεί να καταπολεμήσει η κυβέρνηση.

Για το ΠΑΣΟΚ, η Κοινή Αγροτική Πολιτική παραμένει ένα πολύτιμο εργαλείο χάραξης Ευρωπαϊκής και Εθνικής Στρατηγικής ανάπτυξης του αγροτικού χώρου. Η εφαρμογή της θα πρέπει να γίνεται με απόλυτη διαφάνεια και τήρηση των εθνικών και ευρωπαϊκών κανονισμών. 

Σε μια χρονική περίοδο, με το κόστος παραγωγής να έχει εκτοξευθεί και με τις κλιματικές μεταβολές να καταστρέφουν την παραγωγή, οι λάθος κυβερνητικοί χειρισμοί, μειώνουν το ήδη μικρό αγροτικό εισόδημα. Η κυβέρνηση είναι έκθετη. Μπορεί   ο κ. Μητσοτάκης  να ανέχεται τις εγκληματικές   αστοχίες   του Υπουργού του. Οι Έλληνες αγρότες όμως όχι.

Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σερρών στις Σέρρες ο Γιώργος Τσίπρας

Στις Σέρρες την Κυριακή ο Φίλιππος Σαχινίδης

Ευρωεκλογές: Στη Θεσσαλονίκη τη Δευτέρα Μητσοτάκης και Χαρίτσης

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Δείτε επίσης.

 

Συνέχισε να διαβάζεις