19/06/2024
23.7 C
Serres

Δήμος Εμμανουήλ Παππά: Υπεγράφη η σύμβαση για την (β΄φάση) εγκατάσταση αγωγών μεταφοράς λυμάτων

Υπεγράφη τη Δευτέρα 13 Απριλίου 2024, μεταξύ του Δημάρχου Εμμανουήλ Παππά κ. Δημήτρη Νότα και του εκπροσώπου της αναδόχου εταιρείας, σύμβαση έργου για την εγκατάσταση αγωγών μεταφοράς λυμάτων προς τη ΕΕΛ του Δήμου Εμμανουήλ Παππά.

Το έργο αφορά :

A) στην εγκατάσταση αγωγών μεταφοράς (βαρύτητας και καταθλιπτικούς) που οδηγούν τα λύματα από τις Κοινότητες Εμμανουήλ Παππά, Πεντάπολης, Τούμπας, Ψυχικού, Παραλιμνίου, Μεσοκώμης, Νεοχωρίου, Μονόβρυσης προς την κεντρική Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων (ΕΕΛ) του Δήμου. Το συνολικό μήκος των αγωγών ανέρχεται στα 36.540 μ. (16.500 μ. Βαρυτικοί Αγωγοί και 20.040 μ. Καταθλιπτικοί Αγωγοί)

Β) στην κατασκευή αντλιοστασίων λυμάτων για τη λειτουργία των ανωτέρω αγωγών. Θα κατασκευαστούν εννέα (9) υπόγεια και ένα (1) υπέργειο αντλιοστάσιο λυμάτων.

Πρόκειται για τη Β΄ Φάση του έργου «Αγωγοί μεταφοράς λυμάτων του Δήμου Εμμ. Παππά».

Η πίστωση προέρχεται από το υποέργο «Υποδομή Δικτύου αποχέτευσης και εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων» της Δράσης « Επεξεργασία και καθαρισμός λυμάτων περιβάλλοντα ευαίσθητων οικισμών και εκσυγχρονισμός σε επιλεγμένες πόλεις», του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας .

Barat

Το ύψος της σύμβασης ανέρχεται στα 4.704.000 ευρώ συν Φ.Π.Α. 24%.

Ο χρόνος περάτωσης είναι 18 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης.

Υπενθυμίζουμε πώς την απαραίτητη συμπληρωματική χρηματοδότηση ανακοίνωσε ο πρ. Υπουργός Κώστας Καραμανλής τον Δεκέμβρη του 2022, στη θεμελίωση του νέου βρεφονηπιακού σταθμού στο Χρυσό.


Έτσι ο Δήμος Εμμανουήλ Παππά, συνεχίζει με συνέπεια την προσπάθεια αξιοποίησης των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, ενισχύοντας τις υποδομές που αφορούν στην βελτίωση της ποιότητας της ζωής των δημοτών, με επίκεντρο το σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον.

Με την ολοκλήρωση του συγκεκριμένου έργου το ποσοστό των δημοτών που θα εξυπηρετούνται από τη λειτουργία την ΕΕΛ θα φτάσει το 88% του συνολικού αριθμού των κατοίκων.


Ολοκληρώθηκε η 23η Ανθοκομική Έκθεση Μονόβρυσης

notas monovrisi anthokomiki ekthesi

Ολοκληρώθηκε το βράδυ της Κυριακής, η 23η Ανθοκομική Έκθεση Μονόβρυσης , που διοργάνωσαν με επιτυχία, ο Δήμος Εμμανουήλ Παππά, η Τοπική Κοινότητα Μονόβρυσης και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μικρασιατών Μονόβρυσης.

Στην Ανθοκομική Έκθεση συμμετείχαν παραγωγοί της περιοχής που παρουσίασαν ποικιλία λουλουδιών και καλλωπιστικών φυτών .


Οι επισκέπτες, που για μία ακόμη χρονιά τίμησαν τον θεσμό, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για θέματα ανθοκομίας και να προμηθευτούν λουλούδια και φυτά εσωτερικού και εξωτερικού χώρου.

Κατά τη διάρκεια της Ανθοκομικής Έκθεσης πραγματοποιήθηκαν πολιτιστικές εκδηλώσεις με τη συμμετοχή πολιτιστικών συλλόγων του Δήμου Εμμανουήλ Παππά και της Π.Ε. Σερρών ενώ το βράδυ του Σαββάτου διοργανώθηκε λαϊκή βραδιά.

notas dimos emmanouil pappa anthokomiki ekthesi

Από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας: Άλλα 5.1 εκ. ευρώ για την μεταφορά αγωγών λυμάτων στο Δήμο Εμμανουήλ Παππά

Δεν ξεχάστηκαν από το Δημήτρη Νότα οι Δεδούσης , Κετσετζής, Τσικές και Καλαθάς!

Σύμφωνα με την Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ είχαμε εκδήλωση για τους Αγρότες χωρίς τους Αγρότες

Ευρωεκλογές: Στη Θεσσαλονίκη τη Δευτέρα Μητσοτάκης και Χαρίτσης

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Δείτε επίσης.

 

Συνέχισε να διαβάζεις