18/06/2024
30.2 C
Serres

Λιάνα Κανέλλη: Δεν είναι αστεία υπόθεση να σε αποκαλούν Αντιγόνη!

Με μαζική συμμετοχή κόσμου, πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή και την Κυριακή εκδηλώσεις για την παρουσίαση της έκδοσης της «Σύγχρονης Εποχής», «Αντιγόνη στη Χάγη.

Η κατάθεση της Λιάνα Κανέλλη στη δίκη του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς», στις Σέρρες και στο Κιλκίς.

Η Λιάνα Κανέλλη, δημοσιογράφος και βουλευτής του ΚΚΕ, φανερά συγκινημένη, είπε ότι «είμαι τυχερός άνθρωπος», γιατί «είναι τυχερός ο άνθρωπος που μπορεί να είναι σε ένα Κόμμα σαν το ΚΚΕ και να βγαίνει σε βιβλίο η μικρή, ταπεινή του συμβολή σε ένα ιστορικό γεγονός όπως ήταν η δίκη του Μιλόσεβιτς και να είναι ζωντανός για να μπορεί να το κουβεντιάσει».

Ανέφερε ότι «δεν είναι αστεία υπόθεση να σε αποκαλούν Αντιγόνη.


Αυτός ο τίτλος είναι βαρύς για τις πλάτες μου» και ευχήθηκε «να υπάρξουν πολλές Αντιγόνες σ’ αυτό τον τόπο, πολλές γυναίκες, απ’ όλες τις ηλικίες, που θα σηκώσουν κεφάλι στην εξουσία».

Μίλησε για το ιστορικό της κλήσης της στη δίκη, λέγοντας ότι όταν αποφάσισε να πάει ως μάρτυρας, «δεν ήξερα ούτε πώς ούτε πού θα βρεθώ.

Ήξερα όμως όλα όσα είχαν προηγηθεί.

Δεν διανοήθηκα να μην πάω. Βρέθηκα στη Γιουγκοσλαβία μεσούντων των βομβαρδισμών». Ακόμα περιέγραψε τη συνάντησή της με τον Μιλόσεβιτς και αποκάλυψε πως εκεί στο κελί του, της έγραψε ότι «δεν μου δίνουν τα φάρμακα μου, δεν νομίζω ότι θα επιζήσω».


Σε ότι αφορά τη διαδικασία της δίκης είπε ότι «η αίσθηση που είχα στη Χάγη ήταν ότι είμαι απέναντι στην Ιερά εξέταση».

Πρόσθεσε πως έζησε «τι σημαίνει διεθνής της δικαιοσύνης σε αυτό το επίπεδο», αφού επιβεβαιώθηκε ότι οι ιμπεριαλιστικοί οργανισμοί και οι θεσμοί τους δεν χάνουν το ταξικό τους κριτήριο και προσανατολισμό, είναι ανυποχώρητοι στην υπεράσπιση των συμφερόντων του κεφαλαίου.

Και εξήγησε:

«Σηκωθήκανε και εισβάλανε στο Ιράκ κόντρα σε απόφαση του ΟΗΕ, βομβάρδισαν τη Γιουγκοσλαβία χωρίς να υπάρχει απόφαση του ΟΗΕ. Απόφαση του ΟΗΕ για το Κυπριακό υπάρχει, αλλά δεν εφαρμόζεται. (…)


Η δικαιοσύνη φτιάχνεται και κόβεται στη σωστή πλευρά των ταξικών συμφερόντων όχι της ιστορίας».

Και πρόσθεσε: «Να έχεις τώρα αυτή την εμπειρία και να είσαι σε αυτό τον τόπο 20 χρόνια μετά και να ακούς “θα πάμε τις διαφορές μας στη Χάγη”.

Πως να αισθανθείς;»

Τέλος αναφέρθηκε στη γενοκτονία που συνεχίζεται σε βάρος του παλαιστινιακού λαού αλλά και στις επερχόμενες ευρωεκλογές, και κάλεσε τον λαό να σηκώσει κεφάλι.

Να μη χαραμίσει την ψήφο του σε όλους αυτούς «που είναι στην πλευρά του δράστη και λένε ότι είναι στη σωστή πλευρά της ιστορίας».

Να ενισχύσουν αποφασιστικά το ΚΚΕ.

Δήμος Εμμανουήλ Παππά: Υπεγράφη η σύμβαση για την (β΄φάση) εγκατάσταση αγωγών μεταφοράς λυμάτων

Από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή 12μηνη επιτήρηση στο ΟΠΕΚΕΠΕ για σοβαρές παρατυπίες

ΔΕΥΑΣ – Άλλαξε απόφαση η Δέσποινα Χατζηγαβριήλ – 1745 ευρώ η Αντιμισθία!

Καταργούνται τα Ειρηνοδικεία σε Νιγρίτα και Ηράκλεια

7 συλλήψεις για εικονικές σφαγές ζώων στις Σέρρες

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Δείτε επίσης.

 

Συνέχισε να διαβάζεις