17/06/2024
29.7 C
Serres

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις Σέρρες για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο

Επιστημονικοί και επαγγελματικοί φορείς, αλλά και οι ελεύθεροι επαγγελματίες σήμερα θα εκφράσουν την αντίθεσή τους στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο, με την συμμετοχή τους στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στο Διοικητήριο Σερρών.

Δεκάδες επαγγελματικοί φορείς έχουν σχηματίσει ένα μέτωπο κατά του νέου φορολογικού νομοσχεδίου, που ναι μεν έχει ως στόχο την πάταξη της φοροδιαφυγής, αλλά πολλές από τις νέες διατάξεις ουσιαστικά επιβαρύνουν άδικα τους ελευθέρους επαγγελματίες.

Στην σημερινή απεργιακή κινητοποίηση συμμετέχει και το Επιμελητήριο Σερρών, όπως και δεκάδες επαγγελματικοί φορείς από διάφορους κλάδους της ελευθέρας εργασίας.

διαμαρτυρία Σέρρες νέο φορολογικό νομοσχέδιο2
διαμαρτυρία Σέρρες νέο φορολογικό νομοσχέδιο2

Για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο σφίγγει η θηλιά για τους ελεύθερους επαγγελματίες

Το απόγευμα της Παρασκευής αποφασίστηκε η συμμετοχή του Επιμελητηρίου στην κινητοποίηση για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, αντιδρώντας στις αλλαγές που επιφέρει σε επαγγελματικούς και επιστημονικούς φορείς, που όπως υποστηρίζουν, είναι καταστροφικές για το μέλλον τους.


Ως αντίδραση, οι φορείς αυτοί ξεκινούν κινητοποιήσεις με στόχο να καταστήσουν σαφή την αντίθεσή τους στις νέες φορολογικές πολιτικές και να εκφράσουν τις ανησυχίες τους για τις πιθανές συνέπειες που θα έχουν στην επιχειρηματικότητα και την οικονομική ελευθερία.

Παράλληλα, έχουν προγραμματίσει για σήμερα και μια συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Οικονομικών για να ασκηθεί πίεση στην κυβέρνηση για την αναθεώρηση ή την ακύρωση των προτεινόμενων μέτρων.

χατζηβασιλείου μωυσιάδου
χατζηβασιλείου μωυσιάδου

Επαγγελματικοί φορείς από διάφορους κλάδους της ελευθέρας εργασίας έχουν σχηματίσει ένα ενιαίο μέτωπο κατά του πρόσφατα προτεινόμενου φορολογικού νομοσχεδίου, το οποίο έχει ως στόχο την πάταξη της φοροδιαφυγής.


Η κύρια αντίρρηση των φορέων φαίνεται να εστιάζεται στις νέες διατάξεις που πιθανώς θα επιβαρύνουν τους ελευθέρους επαγγελματίες.

Δικηγόροι, μηχανικοί, γιατροί και άλλοι επιστημονικοί και επαγγελματικοί φορείς εκφράζουν τη δυσαρέσκεια τους , ενώ η κυβέρνηση που έσπειρε ανέμους και θερίζει θύελλες επιχειρεί ορισμένες αλλαγές, μόνο που αυτές δεν θίγουν τη βασική φιλοσοφία της καθιέρωσης ελάχιστου τεκμαρτού εισοδήματος και δεν

Είναι ικανές να αλλάξουν το κλίμα δυσφορίας που υπάρχει στην κοινωνία.

Για  «δίκαιο σύστημα φορολόγησης» κάνει λόγο  η κυβέρνηση για «τσουβάλιασμα» οι εκπρόσωποι της αγοράς


Το τεκμήριο εισοδημάτων που εισάγεται με το νομοσχέδιο είναι μαχητό, καθώς σύμφωνα με την κυβέρνηση δεν θα μπουν νέοι φόροι και θα υπάρξει μαχητό τεκμήριο εισοδημάτων, για λόγους φορολογικής δικαιοσύνης.

Μηλίγκα Μπούμπας
Μηλίγκα Μπούμπας

«Δεν μπορεί κανείς να ισχυριστεί σοβαρά ότι η μεταρρύθμιση καταστρέφει τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Μόνο όσοι θέλουν να χαϊδέψουν τα αυτιά εκείνων που φοροδιαφεύγουν συστηματικά μπορεί να ισχυριστούν κάτι τέτοιο», αναφέρουν από ο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.

Δινάκης Μητσοτάκης
Δινάκης Μητσοτάκης

Η αγορά από την άλλη, οι μικροί και πολύ μικροί επαγγελματίες και όλοι οι αυτοαπασχολούμενοι, μετά τις αλλαγές αναφέρουν ότι ήδη χωρίς εξαίρεση, φορολογούνται από μηδέν εισόδημα, με το τέλος επιτηδεύματος, που αντιστοιχεί σε εισόδημα 14.500 ευρώ, για ένα μισθωτό.

Με κοινή ανακοίνωσή τους επιστημονικοί και επαγγελματικοί φορείς διαμαρτύρονται έντονα και ζητούν την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου και για αυτό άλλωστε αντιδρούν και έντονα και μαζικά.

Η φορολόγηση σύμφωνα με τους επαγγελματίες με βάση τεκμαρτό εισόδημα, για εισόδημα δηλαδή που δεν έχει αποκτηθεί, όχι μόνο δεν καταπολεμά την φοροδιαφυγή, αφού προστατεύει τα υψηλά εισοδήματα, που μπορούν να συνεισφέρουν ουσιαστικά στον κρατικό προϋπολογισμό, αλλά οδηγεί σε αφανισμό ένα μεγάλο τμήμα ενεργού οικονομικού πληθυσμού, που αποτελεί τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας.

Πάντως με το νέο φορολογικό καθεστώς που καθιερώνεται από τα φετινά εισοδήματα, το 50% των φόρων θα καταβάλλεται πλέον από το 12% των ελευθέρων επαγγελματιών έναντι 4% σήμερα.

Κι αυτό γιατί με τη νέα ρύθμιση που περιλαμβάνεται στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο το οποίο θα ψηφιστεί μέχρι το τέλος του έτους από τη Βουλή,  οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι αυτοαπασχολούμενοι δεν θα μπορούν σε καμία περίπτωση να εμφανίσουν στη φορολογική δήλωση του επόμενου έτους καθαρό εισόδημα κάτω από 10.920 ευρώ που αντιστοιχεί στο κατώτατο μισθό των 780 ευρώ στον ιδιωτικό τομέα επί 14 μήνες.

Όσο για τις προτάσεις που κατατέθηκαν στην έκτακτη σύσκεψη στο Επιμελητήριο, αναμένεται να αποσταλούν στον αρμόδιο Υπουργό και να κατατεθούν στη διαβούλευση για το υπό κατάθεση Νομοσχέδιο.

Μυστηριώδης ασθένεια του αναπνευστικού συστήματος εξαπλώνεται σε σκύλους στις ΗΠΑ – Ποια είναι τα συμπτώματα και γιατί τρομάζει

Ο Σύλλογος Σερραίων Πολιτεία θέλει παρεμβάσεις στην Πινακοθήκη «ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΞΕΝΑΚΗΣ»

4.675.000 ευρώ από την ΔΕΥΑΣ για την ύδρευση στο Λευκώνα

Ν.Ε ΠΑΣΟΚ Σερρών: Η χώρα χρειάζεται ισχυρή αντιπολίτευση!

Ξεκινά στο ΔΗΠΕΘΕ ΣΕΡΡΩΝ «Ο τελευταίος δράκος του Καλεντρίν»

Ο Τάσος Χατζηβασιλείου στο Ισραήλ: Κατεβήκαμε από τα οχήματα και ξαπλώσαμε στην άκρη του δρόμου!

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Δείτε επίσης.

 

Συνέχισε να διαβάζεις