17/06/2024
21.5 C
Serres

Στο Μαξίμειο η αίθουσα Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος!

Το όνομα του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου, φέρει πλέον η αίθουσα της Βιβλιοθήκης στο Μαξίμειο Πνευματικό Κέντρο Σερρών.


Και αυτός είναι ένας ελάχιστο φόρο τιμής στο μεγάλο θρησκευτικό ηγέτη και πατριώτη, ο οποίος μίλησε τη γλώσσα της αλήθειας και επιχείρησε να αφυπνίσει τους Έλληνες, επιχειρώντας ένα τεράστιο άνοιγμα στη νεολαία.

Την κορδέλα των εγκαινίων έκοψαν ο κ. Θεολόγος μαζί με τον Επίσκοπο Κωνσταντιανής κ. Κοσμά και οφείλουμε να αναφέρουμε τα τρία πρόσωπα, σύμφωνα με τον Δεσπότη μας που συνέβαλαν καθοριστικά στην υλοποίηση του οράματος του μακαριστού Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης κυρού Μαξίμου.

Σερρών Θεολόγος για τον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο Μαξίμειο
Σερρών Θεολόγος για τον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο Μαξίμειο


Τον ίδιο το μακαριστό Μάξιμο, που άφησε ένα λαμπρό στίγμα από τη διακονία του στη Μητρόπολη Σερρών, διαβλέποντας την έλλειψη που υπήρχε προσφέροντας και από την προσωπική του περιουσία για την κατασκευή και λειτουργία του «Μαξιμείου», αποδεικνύοντας, όπως υπογράμμισε, ότι η Εκκλησία μας, εκτός των άλλων είναι και μια «μήτρα» πολιτισμού.

Lavera

Τον τέως δήμαρχο Σερρών κ. Ζήση Μητλιάγκα, για την παραχώρηση του οικοπέδου προς την τοπική εκκλησία και την ανέγερση του «Μαξιμείου» που αποτέλεσε μια γενναία πράξη, καθώς δεν αποτελεί σύνηθες φαινόμενο και θα πρέπει να λειτουργεί ως παράδειγμα προς μίμηση.

Και φυσικά στο μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο, που αγάπησε τις Σέρρες αλλά και πολύ περισσότερο την Ελλάδα και την Εκκλησία και για αυτό δεν υπολόγιζε, κόπους και θυσίες, αλλά ούτε και την ίδια τη ζωή του.

Να πούμε εδώ πως την πρόταση για να ονομαστεί «Μαξίμειο» αυτή η κοίτη του πολιτισμού, την έκανε η εφημερίδα μας με πρωτοσέλιδο άρθρο της στις 30 Σεπτεμβρίου, πέντε μέρες πριν την θεμελίωση!


Πράγμα που δεν ήξερε, ούτε ο ίδιος ο …Μάξιμος!

Αλλά σήμερα μπορώ να ομολογήσω πως την ήξερε ο ίδιος ο….Χριστόδουλος!

Μετά από πρόταση και συζήτηση που είχε με τους κ.κ. Ηλία Γεωργιάδη και Γιώργο Κυρμελή!

Αιωνία τους η μνήμη!


Για την υποψηφιότητα της Μητλιάγκα: Το ενδιαφέρον στρέφεται στον …Αγγελίδη!

Στις Σέρρες ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας

Σερρών Θεολόγος για τον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο: Ένα πνευματικό κεφάλαιο αδαπάνητο που θα πλουτίζει και θα εμπνέει τις επόμενες γενιές!


Δήμος Σερρών: Δήμαρχος η Βαρβάρα Μητλιάγκα με 23 δημοτικούς Συμβούλους

«Ψίχουλα» παίρνουν οι Δήμοι παρά την γενναία αύξηση των εσόδων του κράτους

Από τον Όμιλο ΟΡΦΕΑ Σερρών Θεατρικές παραστάσεις τον Νοέμβριο


Στα Μαθήματα Κλασσικής Παιδείας ο Πίνδαρος!

Πανσερραϊκός-ΟΦΗ 2-1: Μεγάλη ανατροπή για τα «λιοντάρια» -Μοναδική νίκη γηπεδούχου στην αγωνιστική

ΔΙΠΑΕ – Πέρασε η μεταφορά των σχολών Καβάλας και Δράμας στο Δημοκρίτειο!

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Δείτε επίσης.

 

Συνέχισε να διαβάζεις