17/07/2024
38.1 C
Serres

Στις Σέρρες για αυτά που έρχονται αναζητείται… υπουργός!

Προχθες υπογράφηκε στο διοικητήριο μεταξύ του Αντιπεριφερειάρχη Σερρών Παναγιώτη Σπυρόπουλου και της αναδόχου εταιρείας, σύμβαση για την Αντικατάσταση τμήματος δικτύου άρδευσης ΤΟΕΒ Νιγρίτας, προϋπολογισμού 1.955.641,25 ευρώ.

Τάτσιος Σπυρόπουλος

Μάλιστα το συγκεκριμένο έργο εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο εγγειοβελτιωτικών έργων ύψους 10.740.148,29 ευρώ και περιλαμβάνει έργα τόσο στο Δήμο Εμμανουήλ Παππά, τα αγροκτήματα Αγίου Χριστοφόρου και Γαζώρου του Δήμου Νέας Ζίχνης, τα 9.000.000 και βάλε για το ΤΟΕΒ Σιδηροκάστρου αλλά και τα έργα στο ΤΟΕΒ Δημητριτσίου-Στρυμονικού.

Όλα τα παραπάνω, συν τα έργα έργα προϋπολογισμού περίπου 150.000.000 ευρώ για το 2ο και 5ο Αρδευτικό δίκτυο Σερρών είχαν προγραμματιστεί μετά από συνάντηση Καραμανλή – Παπαγιαννίδη και αφορούσαν και τη πορεία υλοποίησης των προκηρύξεων του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 και του Μεσοπρόθεσμου 2021-2022.

Ο ίδιος ο Δημήτρης Παπαγιαννίδης εξήρε τότε τη προσπάθεια Καραμανλή για τα έργα που όπως ανέφερε δεν θα γινόταν διαφορετικά.

Πλέον στο νέο κυβερνητικό σχήμα ακόμα και μετά τον μικρό ανασχηματισμό του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο Νομός Σερρών δεν έχει υπουργό, ενώ το νέο ΕΣΠΑ της περιόδου 2021 – 2027 έχει ήδη ξεκινήσει να τρέχει για τη Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Lavera

Προτάσεις και μελέτες υπάρχουν στο τραπέζι και τα έργα της προηγούμενης περιόδου όπως ο οδικός άξονας Δράμας – Αμφίπολης προϋπολογισμού άνω των 248.000.000 ευρώ ήδη βρίσκονται σε πορεία είτε υπογραφής είτε εκτέλεσης.

Το ίδιο φυσικά ισχύει και για τον νέο Δρόμο Νιγρίτα – Ασκός – Βαϊοχώρι που θα δώσει νέα προοπτική σε όλο το Νομό Σερρών.

Αλλά ποιος είναι αυτός που θα ζητήσει και θα φέρει τις χρηματοδοτήσεις στις Σέρρες, όταν η τελευταία εξαγγελία για νέα χρηματοδότηση έγινε πέρσι το χειμώνα και αφορούσε αρδευτικά έργα και έργα οδοποιίας στην Ηράκλεια;


Κοτσακιαχίδης Αραμπατζή

Ο Νομός Σερρών δεν αντέχει να βρεθεί ξανά στο περιθώριο και χρειάζεται άμεσα ανώτατη πίεση για τους αγρότες, τις υποδομές, τα σχολεία μας και φυσικά την αξιοποίηση του τουριστικού μας πλούτου.

Γιατί τα λέω ενώ τρέχουν ήδη τόσα έργα;
Γιατί όποιος δεν προχωρά, σύντομα θα πάει προς τα πίσω..

Από εργοστάσιο παραγωγής Ζάχαρης Real estate η σημερινή ΕΒΖ;

ΡΟΥΠΕΛ 1941 –ΑΝΑΒΙΩΣΗ: Πρόγραμμα εκδηλώσεων τον Απρίλιο και τον Μάιο!


Αποχώρησαν από το ΣΥΡΙΖΑ Μπουρνάρης, Κούλικας, και Τότας;

Ομόφωνα απόφαση για νέο αρχαιολογικό μουσείο στις Σέρρες

100 χιλιάδες πολίτες στην λίστα για τα απογευματινά χειρουργεία

Στα ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης, Σερρών, Χαλκιδικής η παροχή έργου αστικής και περιαστικής συγκοινωνίας του ΟΣΕΘ!

Δημοτική Αστυνομία: 15 θέσεις στην Π.Ε. Σερρών


Δύο εκατομμύρια στο ΤΟΕΒ Νιγρίτας για την Αντικατάσταση τμήματος δικτύου άρδευσης

«Σύγκρουση» Δούκα – Κυρίζογλου για την Προεδρεία της ΚΕΔΕ

Έτοιμο το 30ο Καρναβάλι Κρύας Βρύσης

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Δείτε επίσης.

 

Συνέχισε να διαβάζεις