18/06/2024
30.2 C
Serres

Νέα Αριστερά Σερρών: Μας υποτιμούν & προσβάλλουν τη νοημοσύνη μας

Ο  εξαιρετικός για τον τόπο μας θεσμός «Μαθήματα  Κλασικής  Παιδείας»  διανύει ήδη 21η  διδακτική περίοδος  και αποτελεί  ένα  Πνευματικό Συμπόσιο, πιστό στον βασικότερο  στόχο του, που σύμφωνα με του δημιουργούς του, είναι η προβολή των καρπών του ουσιαστικού (και όχι ψευδεπίγραφου) ελληνικού και παγκόσμιου πνεύματος.

Εμπνευστής και ιδρυτής του θεσμού είναι ο κ. Ζήσης Μητλιάγκας, Φιλόλογος, πρώην Δήμαρχος Σερρών  ο οποίος είναι και συντονιστής  των φορέων υλοποίησης. Στην αξιέπαινη αυτή προσπάθεια συνδράμουν και άλλοι  αξιόλογοι  συμπατριώτες μας όπως  ο φιλόλογος Θεολόγης Ανδρονίδης κλπ.

Στα πλαίσια του θεσμού πραγματοποιούνται  Μαθήματα Κλασσικής Παιδείας, κάθε Τετάρτη 7-8μμ στο Αμφιθέατρο της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης.

Το μάθημα της Τετάρτης  24/04/2024 έχει ως Θέμα: « Γλώσσα  ρει » (η ροή της γλώσσας): καταγραφή, εξέταση και  σχολιασμός  ελληνικών λέξεων  της  εποχής  μας  των  οποίων  γίνεται  ευρεία  χρήση  στην καθημερινότητά  μας. Εισηγητές του μαθήματος θα είναι  μαθητές (ομάδα)  του  3ου Γυμνασίου  Σερρών».  Συντονίστρια  της  εκδήλωσης, Ω του παραδόξου θαύματος.., έχει οριστεί η γνωστή τελεπερσόνα  κ. Βίκυ  Φλέσσα, φιλόλογος  και δημοσιογράφος.

Με αυτή την ιδιότητα τουλάχιστον παρουσιάζεται από τους διοργανωτές που είναι, η Αντιπεριφέρεια Σερρών, το 3ο Γυμνάσιο Σερρών και  η Διεύθυνση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Lavera

Ο κ. Σπυρόπουλος, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Σερρών (με αξιολόγηση και συνέντευξη βεβαίως) κ. Σωτηριάδης Δημητρης  και  η Διευθύντρια (με αξιολόγηση και συνέντευξη βεβαίως) του 3ου Γυμνασίου Σερρών κ. Αραπάκη Χρυσάνθη, μάλλον εκ παραδρομής ξέχασαν να αναφέρουν στο σχετικό δελτίο τύπου ότι η κ. Φλέσσα εκτός των άλλων είναι και υποψήφια ευρωβουλευτής  με το κόμμα  της ΝΔ.

Σε μια χώρα που, σύμφωνα με δημοσκοπήσεις, το 88% των πολιτών δεν έχουν καμία εμπιστοσύνη στην “ελληνική δικαιοσύνη” που  βλέπει μπροστά του μια Κυβέρνηση η οποία για πέντε χρόνια έχει καταρρακώσει το κράτος δικαίου και  τη δημοκρατία, δεν μας εκπλήσσει τίποτα πια.

Η θρασύτητα της ΝΔ και των στελεχών της η «ελαφρότητα» των υπηρεσιακών παραγόντων, καταδεικνύουν για πολλοστή φορά το προφανές. Την  πλήρη ανάπτυξή του κράτους της Δεξιάς. Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό την περίοδο της Μεταπολίτευσης. Είναι όμως η πρώτη φορά που δεν υπάρχουν δυστυχώς ισχυρά αντίβαρα.


Οι «υπεύθυνοι» επικαλούνται το ότι επιλογή της κ. Φλέσσα έγινε πριν από πολλούς μήνες όταν η  φιλόλογος τηλεπερσόνα δεν ήταν υποψήφια ευρωβουλεύτρια. Σήμερα όμως  δυο μήνες πριν τις εκλογές, όντας η ίδια υποψήφια ευρωβουλεύτρια είναι προφανές ότι δημιουργείται μείζον θέμα ηθικής και πολιτικής τάξης.

Πολύ περισσότερο  όταν η  παρεκτροπή αυτή,  έρχεται σε συνέχεια της εκδήλωσης του Μουσικού Σχολείου Σερρών με ομιλητή των βουλευτή της ΝΔ κ. Χατζηβασιλείου τότε υπάρχει θέμα.

Είναι  πασιφανές ότι αυτή είναι η πολιτική τους, αυτή είναι η ηθική του κράτους της μητσοτακικής νεοδεξιάς. Μας υποτιμούν & προσβάλλουν τη νοημοσύνη μας.

  Ως «ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ» διαπιστώνουμε την δημοκρατική αλλά και εθνική αναγκαιότητα να  μην μακροημερεύσουν αυτές οι πολιτικές επιλογές  της Ν.Δ.


 Αποτελεί ευθύνη όλων να αντιδράσουμε.

Ο θεσμός «Μαθήματα  Κλασικής  Παιδείας»  έχει καταξιωθεί στη συνείδηση όλων των Σερραίων και όχι μόνο και πρέπει να μείνει μακριά από κομματικά καπελώματα και αντιπαραθέσεις 

 Καλούμε, τους συλλόγους, τους εκπαιδευτικούς, τους συλλόγους τους,  τους γονείς, όλη την εκπαιδευτική κοινότητα, την κοινωνία, να αντιδράσουν δυναμικά και μαζικά ώστε τα τετελεσμένα της Ν.Δ. να εκπέσουν γρήγορα.

Λύκειο Ελληνίδων Σερρών: Ήρθε Λάζαρος…

Συνάντηση Μαλλιαρά με τους Δημάρχους Βισαλτίας και Αμφίπολης

Λύκειο Ελληνίδων Σερρών: Ήρθε Λάζαρος…

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Δείτε επίσης.

 

Συνέχισε να διαβάζεις