18/06/2024
22.6 C
Serres

ΥΠΕΡ–ΟΠΤΙΚΩΣ * Εφ’ όλης της ύλης*

Γράφει ο Τάσος Χανλίογλου

Αντί προλόγου: Ποτέ δεν δήλωσα δημοσιογράφος αν και δημοσιογραφώ  και γενικώς συγγράφω τα τελευταία 15 χρόνια. Δεν φιλοδοξώ σε κανενός  τύπου καριέρα.  

Δεν αμείβομαι από κανέναν δεν λαμβάνω εντολές από κανέναν, είμαι ελεύθερος……… Υπηρεσία του Δήμου, με την έγκριση της Δημάρχου, προς τιμήν της και δική μου, με ενέταξε στον κατάλογο των καλουμένων προς παραχώρηση συνεντεύξεων,  δημοσιογράφων. 

Παραβρέθηκα στην εφ’ όλης της ύλης ανάλυση των πεπραγμένων της προηγούμενης Δ. Αρχής δια στόματος της Δήμαρχου αντιπαραβάλλοντας το δικό της πρόγραμμα με τον γνωστό πολιτισμένο τρόπο που θα πρέπει κάποτε ,συνηθισμένοι σε κάτι άλλο, να τον αποδεχτούμε. 

Συνάντησε, στην γνωστή ανασκαφή που υποσχέθηκε άλλωστε  με το σύνθημα *όλα στο φως* πράγματα και θάματα των απερχόμενων. Όμως από ότι άκουσα έβγαλα το συμπέρασμα ότι μια  Δημοτική Αρχή κάνει ότι γουστάρει και στην συνέχεια χρησιμοποιεί μηχανισμούς οι οποίοι μετατρέπουν νομίμως το κρέας σε  ψάρι και ανερυθρίαστα τα φορτώνει στον επόμενο.  

GOTSIKA

Αποτέλεσμα, όποιος η οποία Δήμαρχος να παραλαμβάνει τα περισσέματα  από τους άλλους και έλα τώρα να μου πεις πως θα τα βγάλει πέρα. Όσο για ενοχές ούτε συζήτηση.. Όλα περνούν από μια κολυμβήθρα του Σιλωάμ και απαλλαγμένα παραδίδονται προς χρήση. 

Για μια φορά ακόμη σαν να  άκουσα σχεδόν το ίδιο που έχω ξανακούσει. **Τι τα σκαλίζεις Χανλίογλου, δυστυχώς έτσι γίνονται αυτά** Μόνον που τώρα μου εντυπώθηκαν αναλυτικώς. Και γίνομαι σαφής. Ούτε λίγο ούτε πολύ η Δήμαρχος παρέλαβε , για να μην μακρηγορώ, έναν μη Δήμο, στα όρια της εγκατάλειψης μη πω και κατάρρευσης. Σε κάτι που και εμείς οι Δημότες γινόμασταν μάρτυρες. Έτσι λοιπόν η νέα Δ. Αρχή ξεκινά με 6.000.000 Ευρώ  λιγότερα στο ταμείο του προϋπολογισμού. Καλείται λοιπόν με ελλείμματα, χρέη και δεσμευτικές υπογραφές εκατομμυρίων της προηγούμενης Δ. Αρχής ( πέραν των 12-13.000.000 ευρώ)  να προβεί στα εξής. 

Πρώτα από όλα στο απαραίτητο νοικοκύρεμα και στην συνέχεια να διαχειριστεί ένα βουνό υποχρεώσεων που άφησαν όσοι ακόμη δεν το πήραν απόφαση.


 Οι δικές μου ερωτήσεις αφορούσαν ότι συζητά ο απλός κόσμος του μόχθου όπως και ο επιχειρηματικός. Αν δηλαδή το ποσόν των  120.000 ευρώ απευθείας αναθέσεων του πρώτου τριμήνου του 2024 έναντι των 300.000 του πρώτου τριμήνου του 2023, χαρακτηρισμένου  “εργαλείου”  θα το φθάσει του χρόνου τέτοια εποχή με σωστό προγραμματισμό στις 10.000 μόνον.

Καθότι οποίος γνωρίζει λίγα περί δημοπρασιών και αναθέσεων αντιλαμβάνεται ότι στις αναθέσεις τα πληρώνουμε σχεδόν στο διπλάσιο όταν τίποτα δεν μας περισσεύει. Η απάντηση ήταν ότι σταδιακά προς τα εκεί σκοπεύει καθώς σέβεται τους φόρους του Δημότη. 

Δεύτερη μου ερώτηση ήταν αν η επένδυση των περίπου, εξ όσων γνωρίζουν,  2.000.000+ ευρώ προς αποκατάσταση του Δ. Γηπέδου θα αποφέρει κάποτε ανταποδοτικά έσοδα στον Δήμο,  όταν μέχρι τώρα δεν εισέπραττε απολύτως τίποτα. Και άκουσα ότι όσο και αν έχουμε ανάγκη μιας ΠΑΕ Α’ κατηγορίας στις Σέρρες, άλλο τόσο έχουμε υποχρέωση να σεβόμαστε και τον απλό Δημότη που συνεισφέρει από το υστέρημά του. 

Στην ερώτηση μου, αν το αυτοκινητοδρόμιο έχει δικαίωμα να πραγματοποιεί έργα δια  απευθείας  αναθέσεων  όταν μεσολαβεί και το δεύτερο συστατικό ΟΤΑ ίσως να μην διευκρινίστηκε δεόντως.


 Όμως αυτά θα τα ρωτήσουμε στους διευθύνοντες του Αυτοκινητοδρομίου τώρα που ξεκίνησαν έργα με το ταμείο των 300.000 που τους παραδόθηκε από τους προηγούμενους…. 

Όταν θα έχω και πάλι νέα του Δήμου τα ξαναλέμε.

ΔΕΕΠ Σερρών: Έρχεται η υποψήφια Ευρωβουλευτής Άντρη Παράσχου

Αποζημιώσεις 38 εκατ. ευρώ από τον ΕΛΓΑ για ζημιές φυτικής παραγωγής και ζωικού κεφαλαίου του 2023

Γρηγόρης Ζαρωτιάδης: Συμμετέχουμε μαζικά στις φετινές απεργιακές συγκεντρώσεις

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Δείτε επίσης.

 

Συνέχισε να διαβάζεις