18/06/2024
24.7 C
Serres

Δήμος Σερρών: 38 πολιτιστικές εκδηλώσεις για το 2024

Ο Δήμος Σερρών ως ένας από τους μεγαλύτερους δήμους της Κεντρικής Μακεδονίας με μακρά παράδοση στον πολιτισμό, αναβαθμίζει τον προγραμματισμό του σε ότι αφορά τις 38 πολιτιστικές δράσεις που διοργανώνει.

Σκοπός του Δήμου είναι η δημιουργία ενός προγράμματος, που να καλύπτει όλα τα ενδιαφέροντα, όλων των δημοτών αλλά και να προσελκύει επισκέπτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ο πολιτισμός αποτελεί ένα πολύ σημαντικό κεφάλαιο ανάπτυξης , το οποίο αν αξιοποιηθεί με συστηματικό και μεθοδικό τρόπο μπορεί να αποφέρει πολλαπλά οφέλη σε ένα Δήμο αλλά και στους δημότες του.

Οι πολιτιστικές δραστηριότητες αποτελούν ένα σημαντικό «εργαλείο» για κάθε δήμο, για την ανάδειξη της εικόνας του, ελκύοντας ταυτόχρονα ολοένα και περισσότερους επισκέπτες. Επίσης αποτελούν μέσο ευαισθητοποίησης των νέων, αξιοποίησης και εμπλοκής τους σε δημιουργική απασχόληση στα δρώμενα του τόπου, (κοινωνικά, πολιτικά, οικονομικά, ιστορικά και θρησκευτικά) καθώς και διάδοσης της πολιτισμικής ιστορίας στις νεότερες γενιές.

Lavera

Με τη διοργάνωση υψηλού επιπέδου πολιτιστικών δράσεων Πανελλαδικής εμβέλειας στον Δήμο Σερρών, αναβαθμίζεται ο πολιτισμός και η παιδεία, ενώ ταυτόχρονα οι Σέρρες γίνονται «πόλος έλξης» για πλήθος επισκεπτών, εντός κι εκτός συνόρων.

Γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα τη σημαντική οικονομική τόνωση της Σερραϊκής αγοράς.


Η στήριξη του πολιτισμού είναι μια ενέργεια των δήμων την οποία βέβαια προβλέπει ισχύουσα νομοθεσία και διαχρονικά όλοι οι δήμαρχοι των Σερρών ήταν αρωγοί , λαμβάνοντας υπόψη κάθε φορά και τις εκάστοτε οικονομικές δυνατότητες.


Για το έτος 2024 έχει εγκριθεί από το Δ.Σ. στον τρέχοντα προϋπολογισμό του Δήμου Σερρών ποσά για τη διοργάνωση, στήριξη- συμμετοχή του Δήμου σε πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις οι οποίες προτείνεται να στηρίξει ο Δήμος μας για το έτος 2024 και οι οποίες αξιολογήθηκαν από την υπηρεσία σε συνεργασία με τους τοπικούς συλλόγους και φορείς και γενικά όπως προαναφέραμε παρουσιάζουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον είναι οι παρακάτω:

Πρωτομαγιά, οι οποίες θα διεξαχθούν στις 7 Μαΐου 2024 στο Δασύλλιο της Πεπονιάς

Πρόκειται για μια εκδήλωση, η οποία αποτελεί θεσμό για την περιοχή καθώς κάθε χρόνο συγκεντρώνεται πλήθος κόσμου από τις Τοπικές Κοινότητες της περιοχής καθώς και επισκέπτες τόσο από το Ν. Σερρών όσο κι από όμορους Νομούς, προκειμένου να γιορτασθεί η Πρωτομαγιά.
Η Τοπική Κοινότητα Πεπονιάς μας ζητά να συμμετάσχουμε ως συνδιοργανωτές της εκδήλωσης και την κάλυψη μέρους του συνολικού κόστους.

Θρησκευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις για την εορτή της Ζωοδόχου Πηγής


Η συγκεκριμένη εκδήλωση αποτελεί αφορμή για την αναβίωση πολιτιστικών εκδηλώσεων αλλά και για τη σύσφιξη των σχέσεων των κατοίκων της Τοπικής Κοινότητας Βαμβακούσσας. Κάθε χρόνο στη Θρησκευτική Πανήγυρη της Ζωοδόχου Πηγής συγκεντρώνονται οι κάτοικοι του χωριού καθώς και των όμορων Κοινοτήτων αλλά και επισκέπτες από άλλους Νομούς , προκειμένου να γιορτάσουν και να αναβιώσουν από κοινού έθιμα τους τόπου τους. Τη φετινή χρονιά οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στις 10 Μαΐου 2024.

Γιορτή Μητέρας


Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ, πρόκειται να πραγματοποιηθεί για δωδέκατη χρονιά στην πόλη των Σερρών, προκειμένου να τιμηθεί η ΜΗΤΕΡΑ, ενώ ταυτόχρονα να υλοποιηθούν δράσεις για φιλανθρωπικό σκοπό.


Στο παρελθόν έχουν στηριχθεί οικονομικά οικογένειες για βιοποριστικούς λόγους αλλά και για να αντιμετωπιστούν ιατρικά προβλήματα των παιδιών τους.
Επίσης ενισχύθηκαν σύλλογοι και σωματεία που στηρίζουν τα παιδιά.


Σε αυτή την εκδήλωση κάθε χρόνο συμμετέχει πλήθος κόσμου κάθε ηλικίας.

Ο Δήμος διαχρονικά, στο πλαίσιο της ισχύουσας νομοθεσίας στηρίζει τέτοιες εκδηλώσεις, οι οποίες προάγουν και υποστηρίζουν τον πολιτισμό στην πόλη των Σερρών, πολλές φορές μάλιστα συμμετέχοντας και εμπράκτως σε αυτές ως συνδιοργανωτής.
Ο Σύλλογος Σερραίες Μανούλες μας ζητά να συμμετάσχουμε ως συνδιοργανωτές της εκδήλωσης και την κάλυψη μέρους του συνολικού κόστους της εκδήλωσης.

4. Επετειακές εκδηλώσεις Γενοκτονίας Ποντίων στον Λευκώνα


Η Τοπική Κοινότητα Λευκώνα σε συνεργασία με τον Ποντιακό Σύλλογο Λευκώνα διοργανώνουν επετειακές εκδηλώσεις με αφορμή τη Γενοκτονία του Ποντιακού 4 Ελληνισμού.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στις 11,18 και 19 Μαΐου 2024 και ζητούν από τον Δήμο να συμμετέχει ως συνδιοργανωτής και να αναλάβει την ηχητική κάλυψη τις ομιλίες που θα πραγματοποιηθούν σε εσωτερικό χώρο στις 11 και 18 Μαΐου 2024.

Επίσης ζητούν τον φωτισμό του κτιρίου Λευκώνα με κόκκινο χρώμα στη μνήμη των Ποντίων και τέλος την κατασκευή βάσης σε χώρο πίσω από την Κοινότητα για το μνημείο που διαθέτει ο Ποντιακός Σύλλογος.

Επετειακές εκδηλώσεις Γενοκτονίας Ποντίων στην Αναγέννηση

Το πολιτιστικό σωματείο Αναγέννησης «Η Ομόνοια» , σε συνεργασία με την Τοπική Κοινότητα διοργανώνουν επετειακές εκδηλώσεις με αφορμή τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού και ζητούν από τον Δήμο να συμμετέχει ως συνδιοργανωτής. Φέτος οι εκδηλώσεις μνήμης στην Αναγέννηση με αφορμή αυτό το σημαντικό γεγονός για τον Ελληνισμό του Πόντου θα διεξαχθούν στις 19 Μαΐου 2024 με τη συμμετοχή συλλόγων από το Ν.Σερρών και όμορους Νομούς.

Αναστενάρια Αγία Ελένη- Θρησκευτικές και Πολιτιστικές εκδηλώσεις

Μέλημα του δήμου αποτελεί η στήριξη του πολιτισμού και η ανάδειξη των εθίμων του τόπου μας. Στην Τοπική Κοινότητα Αγίας Ελένης Σερρών, πρόκειται να αναβιώσουν και φέτος με αφορμή την εορτή των Αγίων Κωνσταντίνου και Αγίας Ελένης, «ΤΑ ΑΝΑΣΤΕΝΑΡΙΑ», ένα έθιμο, το οποίο είναι γνωστό σε κάθε γωνιά της Ελλάδας αλλά και το εξωτερικό και κάθε χρόνο προσελκύει πλήθος επισκεπτών. Φέτος οι εκδηλώσεις θα διεξαχθούν στις 19, 20, 21 και 22 Μαΐου 2024 και ο Δήμος καλείται ως συνδιοργανωτής να στηρίξει τον θεσμό αυτό.

Αναβίωση Εθίμου «ΑΝΑΘΕΜΑ» Πανηπειρωτικός Σύλλογος Σερρών

Το έθιμο της Ηπείρου «ΑΝΑΘΕΜΑ» θα αναβιώσει από τον Πανηπειρωτικό Σύλλογο Σερρών στην κεντρική σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Σερρών στις 9 Ιουνίου 2024. Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν οι χορευτικές ομάδες του συλλόγου, ενώ καλείται ο Δήμος Σερρών ως συνδιοργανωτής να συμβάλει στην αναβίωση του εθίμου και και στη διάδοση της πολιτισμικής κληρονομιάς στις νεότερες γενιές.

Μουσικό Ταξίδι 2024 στο θεατράκι της Καλλιθέας – Γιορτή Τέχνης

Ο Σύλλογος Γιορτή Τέχνης θα διοργανώσει για 2η συνεχή χρονιά τη μουσική παράσταση «Μουσικό ταξίδι 2024» τον Ιούνιο στο θεατράκι της Καλλιθέας.

Αναβίωση Εθίμου του Κλήδονα στην Τοπική Κοινότητα Χριστός

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Χριστός, πρόκειται να αναβιώσει το έθιμο του Κλήδονα στην τοπική Κοινότητα στις 21 Ιουνίου 2024 και επιθυμεί τη συνδιοργάνωση του Δήμου Σερρών , προκειμένου να συνεχιστεί ο θεσμός που πραγματοποιείται κάθε χρόνο και προσελκύει πλήθος κόσμου.

Θρησκευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις του Αγίου Πνεύματος στο Σκούταρι

Τετραήμερες Θρησκευτικές και Πολιτιστικές εκδηλώσεις με αφορμή την εορτή του Αγίου Πνεύματος θα πραγματοποιηθούν στο Σκούταρι. Από τις 21 έως τις 24 Ιουνίου θα διοργανωθούν σειρά εκδηλώσεων /δράσεων, που θα προσελκύσουν πλήθος επισκεπτών.

Θρησκευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις του Αγίου Πνεύματος στην Άνω Βροντού

Στις 24 Ιουνίου 2024 θα πραγματοποιηθούν θρησκευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις με αφορμή την εορτή του Αγίου Πνεύματος στην Άνω Βροντού. Η ακριτική τοπική κοινότητα του Δήμου μας ζητά τη στήριξη του Δήμου ως συνδιοργανωτής.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΧΟΛΗΣ ΧΟΡΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΕΡΡΩΝ

Την ετήσια καλοκαιρινή της εκδήλωση πρόκειται να πραγματοποιήσει η Σχολή χορού της ΚΕΔΗΣ στις 27 Ιουνίου 2024 στην κεντρική σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Σερρών. Τα χορευτικά σύνολα του του Δήμου Σερρών θα παρουσιάσουν την χορευτική παράσταση με τίτλο “Ραπουνζέλ” , σε χορογραφία και σκηνοθεσία Όλγας Γιαζοβσκίχ.

Καλοκαιρινή εκδήλωση στα Καλά Δέντρα

Τριήμερες εκδηλώσεις διοργανώνουν ο εκπολιτιστικός όμιλος Καλών Δέντρων και ο Σύλλογος Γυναικών Καλών Δέντρων στις 28, 29 και 30 Ιουνίου 2024, προκειμένου την τοπική κοινότητα να επισκεφτεί πλήθος κόσμου και να ευαισθητοποιηθούν οι νέοι και να εμπλακούν ενεργά στα δρώμενα του τόπου μας.

Θρησκευτικές και Πολιτιστικές εκδηλώσεις στην Οινούσα

Πολιτιστικές και θρησκευτικές εκδηλώσεις, με αφορμή την εορτή των Αγίων Αναργύρων θα πραγματοποιηθούν στον αύλειο χώρο του Πολιτιστικού Συλλόγου της Οινούσας στις 29 Ιουνίου 2024. Πρόκειται για μια προσπάθεια του Πολιτιστικού Συλλόγου και της Τοπικής Κοινότητας , οι οποίοι ζητούν τη στήριξη του Δήμου ως συνδιοργανωτή για να αναβιώσουν τα ήθη και τα έθιμα και να προσελκύσουν ολοένα και περισσότερους επισκέπτες στο χωριό.

Θρησκευτικές και Πολιτιστικές εκδηλώσεις με αφορμή την εορτή των Αγίων Αναργύρων στην Κάτω Καμήλα

Εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Πανηγυριού των Αγίων Αναργύρων στην Κάτω Καμήλας Σερρών, θα πραγματοποιηθούν στον προαύλιο χώρο του δημοτικού σχολείου Κάτω Καμήλας στις 30 Ιουνίου 2024.

Αντάμωμα στον Λευκώνα

Διήμερες εκδηλώσεις διοργανώνει η Τοπική Κοινότητα Λευκώνα, με αφορμή το Αντάμωμα των απανταχού Λευκωνιωτών. Πρόκειται για μια ευκαιρία που δίνεται στους κατοίκους να ανταμώσουν και να δώσουν τη δυνατότητα στη νεολαία να εμπλακεί με τον πολιτισμό, τα ήθη και έθιμα του τόπου μας.

Γιορτή μπακάλικης πιπεριάς

Η Γιορτή της μπακάλικης πιπεριάς, η οποία αποτελεί πλέον θεσμό για το Δήμο Σερρών, θα πραγματοποιηθεί φέτος στις 10 Ιουλίου 2024, στην πλατεία του Αγίου Ιωάννη. Πρόκειται για μια εκδήλωση , που διοργανώνει με μεγάλη επιτυχία ο πολιτιστικός σύλλογος Μικρασιατών Αγίου Ιωάννη «Οι αλησμόνητες πατρίδες» με τη μέριμνα και υποστήριξη του Δήμου.

Εκδηλώσεις Μνήμης Καπετάν Μητρούση

Εκδηλώσεις μνήμης για τον ήρωα Καπετάν Μητρούση, οι οποίες και θα λάβουν χώρα στον αύλειο χώρο του σχολείου στο Κάτω Μητρούσι στις 14 Ιουλίου 2024, διοργανώνει ο Λαογραφικός όμιλος Κάτω Μητρουσίου. Για δεύτερη χρονιά φέτος θα πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις μνήμης. 6

Πανηγύρι Προφήτη Ηλία στην Βαμβακιά

Διήμερες πολιτιστικές και θρησκευτικές εκδηλώσεις, με αφορμή την εορτή του Προφήτη Ηλία θα πραγματοποιηθούν στην Τ.Κ. Βαμβακιάς.

Πρόκειται για μια προσπάθεια της Τοπικής Κοινότητας, η οποία ζητά τη στήριξη του Δήμου ως συνδιοργανωτή για να αναβιώσουν τα ήθη και τα έθιμα και να προσελκύσουν ολοένα και περισσότερους επισκέπτες στο χωριό.

Πολιτιστικές εκδηλώσεις στον Ξηρότοπο
Πολιτιστικές εκδηλώσεις πρόκειται να διοργανώσει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ξηροτόπου «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ» στις 27 Ιουλίου 2024 και αιτείται τη συνδιοργάνωση του Δήμου Σερρών για την κάλυψη μέρος των εξόδων.

Εκδηλώσεις για την εορτή του Αγίου Παντελεήμονα στο Κωνσταντινάτο
Διήμερες Θρησκευτικές και Πολιτιστικές εκδηλώσεις με αφορμή την εορτή του Αγίου Παντελεήμονα θα πραγματοποιηθούν στο Κωνσταντινάτο στις 26 και 27 Ιουλίου 2024. Πρόκειται για μια εκδήλωση που προσελκύει πλήθος επισκεπτών στο χωριό.

Αντάμωμα στην Άνω Καμήλα
Το καθιερωμένο αντάμωμα των απανταχού Άνω Καμηλιωτών θα πραγματοποιηθεί στις 27 Ιουλίου 2024 στην Άνω Καμήλα, στο πλαίσιο πολιτιστικών εκδηλώσεων που θα λάβουν χώρα στην τοπική κοινότητα.
Πρόκειται για μια ευκαιρία που δίνεται στους κατοίκους να ανταμώσουν και να δώσουν τη δυνατότητα στη νεολαία να εμπλακεί με τον πολιτισμό, τα ήθη και έθιμα του τόπου μας. Ο Δήμος κάθε χρόνο μεριμνά για την υλοποίηση της εκδήλωσης και συμβάλει ως συνδιοργανωτής.

Θρησκευτική πανήγυρης του Σωτήρος
Τριήμερες θρησκευτικές και πολιτιστικές δράσεις διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Προβατά «Ο Φωτοδότης» για την εορτή του Σωτήρος. Φέτος οι εκδηλώσεις θα διεξαχθούν στην πλατεία του χωριού στις 5,6, και 7 Αυγούστου 2024. Ο Σύλλογος με τη συμπαράσταση του Δήμου, επιδιώκει ώστε να κάνει τον Προβατά κέντρο πολιτιστικού ενδιαφέροντος και η φήμη του να φτάσει σε κάθε γωνιά του Νομού αλλά και στους όμορους Νομούς.

Αντάμωμα στην Κουμαριά
Το καθιερωμένο αντάμωμα των απανταχού Κουμαριωτών θα πραγματοποιηθεί στις 10 Αυγούστου στην Κουμαριά, στο πλαίσιο πολιτιστικών εκδηλώσεων που θα λάβουν χώρα στην τοπική κοινότητα. Πρόκειται για μια ευκαιρία που δίνεται στους κατοίκους να ανταμώσουν και να δώσουν τη δυνατότητα στη νεολαία να εμπλακεί με τον πολιτισμό, τα ήθη και έθιμα του τόπου μας. Ο Δήμος κάθε χρόνο μεριμνά για την υλοποίηση της εκδήλωσης και συμβάλει ως συνδιοργανωτής.

Εκδηλώσεις Δεκαπενταύγουστου στην Πεπονιά
Πρόκειται για μια εκδήλωση, η οποία αποτελεί θεσμό για την περιοχή καθώς κάθε χρόνο συγκεντρώνεται πλήθος κόσμου από τις Τοπικές Κοινότητες της περιοχής καθώς και επισκέπτες τόσο από το Ν. Σερρών όσο κι από όμορους Νομούς.
Η Τοπική Κοινότητα Πεπονιάς μας ζητά να συμμετάσχουμε ως συνδιοργανωτές της εκδήλωσης και την κάλυψη μέρους του συνολικού κόστους. 7

Παραδοσιακή Χορευτική συνάντηση στο Άνω Μητρούσι
Σειρά εκδηλώσεων διοργανώνει ο Σύλλογος Γυναικών «Η Δήμητρα», στο πλαίσιο των οποίων και η Παραδοσιακή Χορευτική Συνάντηση στην πλατεία του Άνω Μητρουσίου στις 13 Αυγούστου 2024.
Επίσης ο Σύλλογος ζητά την αρωγή του Δήμου και στην Γιορτή Γερόντων που θα πραγματοποιήσει στις 6 Οκτωβρίου 2024.

Εκδηλώσεις Δεκαπενταύγουστου στο Άνω Μητρούσι
Εκδηλώσεις με αφορμή τον εορτασμό της Κοίμησης της Θεοτόκου, οι οποίες αποτελούν θεσμό για την περιοχή διοργανώνει η Τοπική Κοινότητα Μητρουσίου. ‘Η Τοπική Κοινότητα μας ζητά να συμμετάσχουμε ως συνδιοργανωτές της εκδήλωσης και την κάλυψη μέρους του συνολικού κόστους.

Προδρόμεια 2024 Τοπική Κοινότητα Κουβουκλίου
Τα Προδρόμεια αναβιώνουν κάθε χρόνο στην Τοπική Κοινότητα Κουβουκλίου με τη μέριμνα του Δήμου, που συμμετέχει ως συνδιοργανωτής της σημαντικής αυτής εκδήλωσης για το Κουβούκλιο. Πρόκειται για μια ευκαιρία που δίνεται στους κατοίκους να ανταμώσουν και να δώσουν τη δυνατότητα στη νεολαία να εμπλακεί με τον πολιτισμό, τα ήθη και έθιμα του τόπου μας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 24 Αυγούστου 2024.

6 η Πανσερραϊκή Θρακική Συνάντηση
Μέλημα του Δήμου μας είναι η στήριξη του πολιτισμού καθώς και των πολιτιστικών συλλόγων/φορέων, που διοργανώνουν Πανελλήνιας εμβέλειας εκδηλώσεις. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Θρακών Σκουτάρεως πρόκειται να διοργανώσει φέτος την 6η Πανσερραϊκή Θρακική Συνάντηση , προκειμένου να συγκεντρώσει τους Θρακιώτες αλλά και επισκέπτες από κάθε γωνιά του Νομού καθώς και όλης της Χώρας. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 7 Σεπτεμβρίου 2024 στο Σκούταρι.

Γιορτή Ρυζιού στον Προβατά
Η Γιορτή Ρυζιού, η οποία αποτελεί πλέον θεσμό για τον Δήμο Σερρών, θα πραγματοποιηθεί φέτος στις 5 και 6 Οκτωβρίου 2024, στον Προβατά. Πρόκειται για μια εκδήλωση , που διοργανώνει με μεγάλη επιτυχία ο πολιτιστικός σύλλογος γυναικών «Οι Αμαζόνες», με τη μέριμνα και υποστήριξη του Δήμου.

2ο Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης
Ένα σημαντικό γεγονός για τον Δήμο Σερρών θα αποτελέσει η διοργάνωση του 2ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ποίησης, το οποίο αναμένεται να πραγματοποιηθεί τον Νοέμβριο στις Σέρρες κατόπιν πρωτοβουλίας του Συλλόγου Φιλολόγων Ν. Σερρών.
Αξιόλογοι άνθρωποι των γραμμάτων θα συρρεύσουν στις Σέρρες και θα αναδείξουν το πολιτιστικό πνεύμα σε μια γιορτή Ποίησης.

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 2024
Την 111η Επέτειο Απελευθέρωσης της πόλης των Σερρών θα τιμήσει φέτος ο Δήμος Σερρών με σειρά εκδηλώσεων, που θα διεξαχθούν 27,28 και 29 Ιουνίου στις Σέρρες. Η αυλαία των «Ελευθερίων 2024» θα πέσει με την καθιερωμένη επετειακή συναυλία έντεχνου ελληνικού τραγουδιού.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ
Ο Δήμος Σερρών αναγνωρίζοντας το ρόλο που πρέπει και μπορεί να διαδραματίσει ο πολιτισμός στην πνευματική ευημερία και ισορροπία του ανθρώπου, διοργανώνει κάθε χρόνο το «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ».

Έναν πολιτιστικό θεσμό που μετρά πάνω από 18 χρόνια ζωής και αγκαλιάζεται θερμά από τους δημότες των Σερρών αλλά και τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής. Παραστάσεις θεατρικές αγαπημένων σκηνοθετών και ηθοποιών, μουσικές συναυλίες εκλεκτών συνθετών και τραγουδιστών, παιδικά θέατρα συνθέτουν ένα ιδιαίτερα πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα που παρουσιάζεται στο Δημοτικό Θερινό Θέατρο αλλά και στις πλατείες των τοπικών κοινοτήτων. Πρόκειται για έναν θεσμό που ενισχύει την πολιτιστική ταυτότητα του Δήμου Σερρών.

16η Αστροβραδιά στην Άνω Βροντού


Ένα διήμερο ενημερωτικών, ψυχαγωγικών δράσεων και εκδηλώσεων περιλαμβάνει η φετινή 16η Αστροβραδιά , που θα πραγματοποιηθεί στις 30 και 31 Αυγούστου, στην Άνω Βρόντου Σερρών με διοργανωτή τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Η συνάντηση».
Οι επισκέπτες από κάθε γωνιά του Δήμου και από όλη την Χώρα, οι άνθρωποι που αγαπούν την ερασιτεχνική αστρονομία, θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το μοναδικό Αστρονομικό κέντρο σε ύψος 1.100 μέτρων στην Άνω Βρόντου Σερρών, σε μια περιοχή με τη μεγαλύτερη βιοποικιλότητα της Ελλάδος.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ – 1Ο ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ- STREET FOOD FESTIVAL


Κάθε χρόνο την περίοδο τέλος Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου πραγματοποιείται το Πανελλήνιο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών στις Σέρρες.


Για τέσσερις συνεχείς ημέρες και συγκεκριμένα φέτος στις 29, 30, 31 Αυγούστου και 1 Σεπτεμβρίου η «καρδιά» του Πολιτισμού θα «χτυπήσει» στην πόλη μας, στο πλαίσιο της μεγάλης γιορτής που διοργανώνουν ο Δήμος Σερρών, σε συνεργασία με τους πολιτιστικούς συλλόγους. Φέτος συμπληρώνονται 20 χρόνια από την ίδρυση αυτού του σημαντικού θεσμού.

Με αφορμή την επέτειο των 20 ετών αποφασίσαμε να απευθύνουμε ανοιχτή πρόσκληση και σε συλλόγους που δραστηριοποιούνται στις Βαλκανικές Χώρες, προκειμένου να «παντρευτούν» οι παραδόσεις και να σμίξουν οι λαοί, ώστε το μέχρι σήμερα Πανελλαδικό αυτό γεγονός να βγει από τα σύνορα της Χώρας μας και να μετατραπεί σε ένα Βαλκανικό Φεστιβάλ.
Το σημαντικό αυτό πολιτιστικό γεγονός θα πλαισιώσει το Street Food Festival, που για πρώτη φορά θα διεξαχθεί στον δήμο μας.

10η Χορευτική Συνάντηση Κάτω Καμήλα
Η Χορευτική συνάντηση είναι μια εκδήλωση που διοργανώνει με πολύ μεράκι ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κάτω Καμήλας. Πραγματοποιείται κάθε χρόνο κι έχει διάρκεια τριών ημερών. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων παρουσιάζονται παραδοσιακοί χοροί από όλη την Ελλάδα κι ακολουθεί γλέντι.
Ο Σύλλογος ζητά τη μέριμνα του Δήμου, προκειμένου να συνεχιστεί ο θεσμός.

Μουσικοθεατρική παράσταση Λευκώνα

Η Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία Λευκώνα , πρόκειται να διοργανώσει μουσικοθεατρική παράσταση περί τα τέλη Νοεμβρίου στην κεντρική σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Σερρών. Πρόκειται για μια παράσταση που προάγει το πνεύμα και τον πολιτισμό, ενώ προτρέπει τους νέους και γενικότερα τους κατοίκους της Τοπικής Κοινότητας να ασχοληθούν με τα πολιτιστικά δρώμενα.
Ταυτόχρονα η εκδήλωση έχει χαρακτήρα φιλανθρωπικό μιας κι αντί εισιτηρίου συγκεντρώνονται τρόφιμα, τα οποία προορίζονται για την Κοινωνική Κουζίνα του Δήμου Σερρών. 9

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΧΟΡΩΔΙΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ
Η Ιερά Μητρόπολη Σερρών και Νιγρίτης και ο Δήμος Σερρών συνδιοργανώνουν το Φεστιβάλ Χορωδιών Θρησκευτικής Μουσικής λίγες ημέρες πριν την μεγάλη εορτή των Χριστουγέννων.
Το φεστιβάλ εντάχθηκε στο πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Σερρών για τα Χριστούγεννα και έχει θεσμοθετηθεί ώστε κάθε χρόνο να πραγματοποιείται η παραπάνω εκδήλωση.

Η οικονομική συμμετοχή του Δήμου για κάθε δράση θα καθοριστεί σε εύλογο χρονικό διάστημα σε συνεργασία με τους συλλόγους και τους αντίστοιχους φορείς, σύμφωνα με τα αιτήματα , τον συνολικό προϋπολογισμό της κάθε εκδήλωσης/δράσης και το μέρος των δαπανών που μπορούν να καλυφθούν από τον Δήμο σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία

Η παράταξη Χρυσάφη μειοψήφησε επειδή δεν δόθηκε σαφής προϋπολογισμός για τις παραπάνω εκδηλώσεις.

Συγκεκριμένα μειοψήφησαν οι κ.κ. Δημοτικοί Σύμβουλοι: Χρυσάφης Αλέξανδρος, Ηλιοπούλου Σταλακτή, Μυσιρλής Σπυρίδων, Ταΐρης Γεώργιος, Τουρτούρας Ιωάννης, Χράπας Παντελής και Χρυσανθίδης Βασίλειος.
Η Δημοτική Σύμβουλος κ.Τούσκα Ελένη ψήφισε Λευκό

Με απόφαση Σκυλακάκη 30 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία ζωνών προστασίας από δασικές πυρκαγιές

Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και Σωματεία τιμούν την Εργατική Πρωτομαγιά

ΔΕΕΠ Σερρών: Έρχεται η υποψήφια Ευρωβουλευτής Άντρη Παράσχου

Αλλαγή διοίκησης στο 10ο Σύνταγμα Πεζικού

Γρηγόρης Ζαρωτιάδης: Συμμετέχουμε μαζικά στις φετινές απεργιακές συγκεντρώσεις

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Δείτε επίσης.

 

Συνέχισε να διαβάζεις