18/06/2024
22.6 C
Serres

Δήμος Σερρών: 50.000 ευρώ για 13 αθλητικές εκδηλώσεις το 2024

Ο Δήμος Σερρών ως ένας απο τους μεγαλύτερους δήμους τις Κεντρικής Μακεδονίας με μακρά παράδοση στον αθλητισμό ,αναβαθμίζει τον προγραμματισμό του σε ότι αφορά τις αθλητικές εκδηλώσεις που διοργανώνει όπως ενημέρωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Παναγιώτης Κεΐσογλου.

panagiotis keisoglou dimos serron athlitikes ekdiloseis

Σκοπός του Δήμου είναι η δημιουργία ενός προγράμματος που να καλύπτει όλα τα ενδιαφέροντα όλων των δημοτών αλλά και να προσελκύει επισκέπτες από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό , αν ανταποκρίνεται στις ανάγκες των μαθητών , της νεολαίας, να αναδεικνύει νέους αθλητές κλπ.

Ο Δήμος Σερρών επί πολλά έτη αναλαμβάνει την στήριξη των αθλητικών εκδηλώσεων που διεξάγονται στην πόλη μας και μάλιστα του ερασιτεχνικού αθλητισμού.

Η υπηρεσία μας αξιολογώντας για το έτος 2024 τις αθλητικές εκδηλώσεις οι οποίες διαχρονικά παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον και μέχρι σήμερα η επιτυχία αυτών των αγώνων με την συμμετοχή του δήμου ήταν πολύ μεγάλη τόσο για την διεξαγωγή αυτών όσο και την μεγάλη συμμετοχή αθλητών , φιλάθλων κλπ.


Αυτοί οι αθλητικοί αγώνες που προτείνουμε είναι πανελλήνιας εμβέλειας και όχι μόνο , είναι οι πολυπληθέστεροι, υπάρχει μεγάλη προβολή του δήμου και προάγουν τα τοπικά συμφέροντα τόσο με την συμμετοχή τοπικών αθλητών όσο και με την μεγάλη προσέλευση φιλάθλων που τους παρακολουθούν και γενικά υπάρχει μια μεγάλη οικονομική τόνωση της Σερραϊκής αγοράς.

Η στήριξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού είναι μια ενέργεια των δήμων την οποία βέβαια προβλέπει ισχύουσα νομοθεσία και διαχρονικά όλοι οι δήμαρχοι των Σερρών ήταν αρωγοί , λαμβάνοντας υπόψη κάθε φορά και τις οικονομικές δυνατότητες που υπήρχαν.

Για το έτος 2024 έχει εγκριθεί από το Δ.Σ. στον τρέχοντα προϋπολογισμό του Δήμου Σερρών το ποσό των πενήντα χιλιάδων ευρώ (50.000.00€) για την στήριξη- συμμετοχή του Δήμου σε αθλητικές εκδηλώσεις και είναι εγγεγραμμένο στον Κ.Α 15.6471.01 οι αθλητικές εκδηλώσεις οι οποίες προτείνεται να στηρίξει ο δήμος μας για το έτος 2024 και οι οποίες αξιολογήθηκαν από την υπηρεσία σε συνεργασία με τις αθλητικές ομοσπονδίες , τους τοπικού συλλόγους και γενικά όπως προαναφέραμε παρουσιάζουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον κλπ είναι οι παρακάτω:


Διοργάνωση Πανελλήνιο πρωτάθλημα ΓΕ.Λ. ΚΑΙ ΕΠΑ.Λ. στο άθλημα του Ταεκβοντο

Το σχολικό αυτό πανελλήνιο πρωτάθλημα διοργανώνεται σε συνεργασία του υπουργείου παιδείας και της αντίστοιχης Ελληνικής αθλητικής ομοσπονδίας ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ, για φέτος το πρωτάθλημα αποφασίστηκε να διεξαχθεί στις πόλη των Σερρών στις 14 και 15 Μαΐου στο κλειστό γυμναστήριο της κοιλάδας των Αγίων Αναργύρων ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΣΙΝΤΣΑΡΗΣ.

Την όλη διοργάνωση του ανέλαβε η αντίστοιχη πανελλήνια ομοσπονδία ταεκβοντό. Στους αγώνες αυτούς υπάρχει μεγάλη συμμετοχή μαθητών -αθλητών , φιλάθλων και παρουσιάζουν μεγάλο και ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Στην προκειμένη περίπτωση μας ζητείται να συμμετάσχουμε στην διεξαγωγή των αγώνων ως συνδιοργανωτές αναλαμβάνοντας μέρος των εξόδων τους επί του συνολικού προϋπολογισμού..

2.Πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου ΑΜΕΑ

Μέλημα του Δήμου μας είναι η στήριξη του αθλητισμού και ειδικά των ανθρώπων με ιδιαιτέρες ικανότητες, στην πόλη μας υπάρχει σύλλογος στίβου ο οποίος συμμετέχει στο πανελλήνια πρωταθλήματα, για φέτος αποφασίστηκε από την Εθνική αθλητική ομοσπονδία ατόμων με αναπηρία να διεξαχθεί το πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου Αθλητών με Αναπηρίες Νέων/Νεανίδων και Παίδων/Κορασίδων, στην πόλη μας το Σάββατο 11 Μαΐου 2024, στο Δημοτικό Στάδιο Σερρών, στους αγώνες θα συμμετάσχουν 57 σωματεία από όλη την Ελλάδα. Στην προκειμένη περίπτωση μας ζητείται να συμμετάσχουμε στην διεξαγωγή των αγώνων ως συνδιοργανωτές αναλαμβάνοντας μέρος των εξόδων τους επί του συνολικού προϋπολογισμού..

Βιωματική αθλητική δράση Μαθητική ημέρα αγωνιστικού προσανατολισμού

Η βιωματική δράση απευθύνεται σε μαθητές Δ΄Ε΄& ΣΤ τάξεων της Α/θμιας εκπαίδευσης Ν. Σερρών , στόχος της δράσης είναι να γνωρίσουν οι μαθητές/τριες με βιωματικό τρόπο μια ευχάριστη αθλητική – υπαίθρια δραστηριότητα η οποία προάγει τη χωρική κιναισθητική, συναισθηματική, λογικομαθηματική, φυσιοκρατική νοημοσύνη, αλλά και την ευημερία τους ενώ τους ευαισθητοποιεί περιβαλλοντικά, για φέτος.


Ο σύλλογος αθλητικού προσανατολισμού Σερρών ‘Ο-Σίρις’ διοργανώνει αθλητική εκδήλωση προσανατολισμού παγκόσμια εβδομάδα (orienteering μαθητική δράση WOW 2024 στην πόλη μας την τελευταία εβδομάδα του Μαΐου. στην προκειμένη περίπτωση μας ζητείται να συμμετάσχουμε στην διεξαγωγή των αγώνων ως συνδιοργανωτές αναλαμβάνοντας μέρος των εξόδων τους επί του συνολικού προϋπολογισμού.

4.Προκριματική φάση πανελληνίου πρωταθλήματος καλαθοσφαίρισης παίδων Ε.Ο.Κ..

Η προκριματική φάση του πανελληνίου πρωταθλήματος καλαθοσφαίρισης παίδων είναι ένα πρωτάθλημα στο οποίο συμμετέχουν οι πρωταθλήτριες ομάδες των περιφερειών Κ. Μακεδονίας Δ. Μακεδονίας, Α. Μακεδονίας και Θράκης και ο νομός Χαλκιδικής, ο πρωταθλητής συμμετέχει στο πανελλήνιο πρωτάθλημα, στο οποίο προκρίνονται οι οκτώ (8) πρωταθλήτριες των προκριματικών αγώνων.

Το παραπάνω πρωτάθλημα παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον τόσο με την συμμετοχή των μικρών αθλητών ηλικίας 14, 15 και 16 ετών όσο και 4 με την προσέλευση πολλών φιλάθλων, επίσης δίνει την δυνατότητα στον πρωταθλητή εφόσον συμμετάσχει στο πανελλήνιο πρωτάθλημα να διεκδικήσει την μοριοδότηση των αθλητών για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, όπως και την συμμετοχή τους στην Εθνική ομάδα.

Την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο το τμήμα παίδων καλαθοσφαίρισης του ΜΓΣ Πανσερραϊκού είναι πρώτο στην βαθμολογία του πρωταθλήματος Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και εκτός συνταρακτικού απροόπτου θα τερματίσει σε αυτήν την θέση. Η ΕΚΑΣΑΜΑΘ με έγγραφο της με αριθμ. πρωτ. 79\22.04.24 μας προτείνει να μας αναθέσει την διεξαγωγή του παραπάνω πρωταθλήματος στις Σέρρες.

Ακόμη ο ΜΓΣ Πανσερραϊκός με το έγγραφό του με αριθμ. πρωτ. 9334\22.04.76 μας ζητά να αναλάβουμε την διοργάνωση η οποία θα διεξαχθεί στις 17,18 και 19 Μαΐου ( στο κλειστό γυμναστήριο της κοιλάδας των Αγίων Αναργύρων ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΣΙΝΤΣΑΡΗΣ) συμμετέχοντας ως συνδιοργανωτές καλύπτοντας μέρος του συνολικού προϋπολογισμού .

5.Πρωτάθλημα ορεινής ποδηλασίας

Τα τελευταία χρόνια υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για την ορεινή ποδηλασία με την ενασχόληση πολλών νέων αθλητών και ιδιαίτερα στην πόλη μας υπάρχει οι σύλλογοι του παραπάνω αθλήματος είναι πάρα πολύ δραστήριοι με μεγάλες επιτυχίες ως εκ τούτου ο δήμος μπορεί και στηρίζει μια τέτοια διοργάνωση, η οποία διεξάγεται στον ορεινό όγκο μτου Δήμου Σερρών.

6.Αθλόραμα

Είναι μια αθλητική εκδήλωση με τον αθλητικό σύλλογο κλασσικού αθλητισμού ΣΕΡΡΕΣ 93 και του ΤΕΦΑΑ Σερρών με στόχο την διάδοση του κλασσικού αθλητισμού ( στίβου) χωρίς διαγωνιστική διαδικασία αλλά με μαζική συμμετοχή παιδιών με στόχο την επαφή τους με τα αθλήματα του κλασσικού αθλητισμού.

7.Πανελλήνιο πρωτάθλημα πάλης

Το πρωτάθλημα αυτό σε συνεργασία με τους τοπικούς συλλόγους και την ομοσπονδία οι οποίοι και καθορίζουν την κατηγορία του πρωταθλήματος ( ανδρών ,εφήβων παίδων κλπ) διεξάγεται σχεδόν κάθε χρόνο στην πόλη μας με μεγάλη συμμετοχή αθλητών , φιλάθλων και παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον και όλα τα έτη υπάρχει η στήριξη του δήμου μας, στην πόλη μας έχουν διεξαχθεί όλες οι κατηγορίες με μεγάλη επιτυχία, οι αγώνες αυτοί παρουσιάζουν τόσο μεγάλο ενδιαφέρον καθότι αποτελούν πρόκριση για την συμμετοχή αθλητών σε διεθνείς αγώνες και την Εθνική ομάδα.

8.Πανελλήνιο πρωτάθλημα ή Πανελλήνιο meeting στίβου

Το πρωτάθλημα ή meeting αυτό σε συνεργασία με τους τοπικούς συλλόγους, τον ΣΕΓΑΣ Α.Μ.Θ. και τον κεντρικό ΣΕΓΑΣ οι οποίοι και καθορίζουν την κατηγορία του πρωταθλήματος ή meeting ( ανδρών ,εφήβων, Κ19, παίδων, κορασίδων κλπ) με μεγάλη συμμετοχή αθλητών , φιλάθλων παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον και όλα τα έτη υπάρχει η στήριξη του δήμου μας, στην πόλη μας έχουν διεξαχθεί όλες οι κατηγορίες με μεγάλη επιτυχία.

Τουρνουά καλαθοσφαίριση 3Χ3

Αυτή η αθλητική εκδήλωση διεξάγεται στην πόλη μας από το 1996 με μεγάλη επιτυχία οι συμμετοχές των αθλητών ξεπερνούν τους 1.500 είμαστε ο μοναδικός δήμος στην Ελλάδα που του δίδεται αυτή η αθλητική εκδήλωση από την ΕΟΚ κάθε χρόνο 10.Tουρνουά handball πανελληνίου επιπέδου Διοργάνωση τουρνουά xandball με την συμμετοχή αθλητών από όλη την Ελλάδα σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία ήδη το θέμα έχει συζητηθεί και η ομοσπονδία 5 συμφωνεί και εντός του προσεχούς διαστήματος θα καθοριστεί το επίπεδο του τουρνουά ( ανδρών- εφήβων –παίδων κλπ).

10.Ημιορεινός αγώνας δρόμου Λαιλιάς

Είναι ένας αγώνας δρόμου στο ορεινό όγκο του Λαιλιά διεξάγεται τα τελευταία χρόνια με μεγάλη επιτυχία προβάλλοντας μάλιστα στο πανελλήνιο το όμορφο αυτό βουνό μας.

11.Αγώνας δρόμου συλλόγου μαραθωνοδρόμων Ν. Σερρών

Ο σύλλογος μαραθωνοδρόμων Ν. Σερρών με μεγάλη δραστηριότητα και πολλές διακρίσεις ,καθόσον συμμετέχουν αθλητές οι οποίοι διαπρέπουν και διέπρεψαν στο πανελλήνιο και όχι μόνο σε συνεργασία με τον ΣΕΓΑΣ διοργανώνει κάθε χρόνο έναν αγώνα μαραθώνιου δρόμου όπου συμμετέχουν αθλητές από την Ελλάδα και το Εξωτερικό.

38ος γύρος των Σερρών

Είναι γνωστό σε όλους τους Σερραίους και όχι μόνο η διεξαγωγή του γύρου των Σερρών με πάρα πολλές συμμετοχές και ο οποίος διοργανώνεται περίπου για 40 έτη με την συνεργασία του ΣΕΓΑΣ Α.Μ.Θ.

13.Αγώνες καλαθοσφαίρισης με αμαξίδιο

Μέλημα του Δήμου μας είναι η στήριξη του αθλητισμού και ειδικά των ανθρώπων με ιδιαιτέρες ικανότητες, στην πόλη μας υπάρχει σύλλογος καλαθοσφαίρισης με αμαξίδιο ο οποίος συμμετέχει στο πανελλήνιο πρωτάθλημα και σε συνεργασία με την ομοσπονδία ο δήμος μπορεί και στηρίζει αυτούς τους αγώνες οι ποίοι παρουσιάζουν μεγάλο και ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Η οικονομική συμμετοχή του Δήμου για κάθε αγώνα θα καθοριστεί σε εύλογο χρονικό διάστημα σε συνεργασία με τους συλλόγους και τις αντίστοιχες αθλητικές ομοσπονδίες πριν την έναρξη των αγώνων, σύμφωνα με τα αιτήματα , τον συνολικό προϋπολογισμό του κάθε αγώνα και το μέρος των δαπανών που μπορούν να καλυφθούν από τον δήμο σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Το δημοτικό συμβούλιο Σερρών αποφάσισε ομόφωνα για την έγκριση των παραπάνω αθλητικών εκδηλώσεων συνολικού ποσού πενήντα χιλιάδων ευρώ (50.000.00€) και είναι εγγεγραμμένο στον Κ.Α 15.6471.01για την κάλυψη μέρος των εξόδων επί των συνολικού προϋπολογισμού του κάθε αγώνα από τον Δήμο Σερρών .

Δήμος Σερρών: 38 πολιτιστικές εκδηλώσεις για το 2024

Με απόφαση Σκυλακάκη 30 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία ζωνών προστασίας από δασικές πυρκαγιές

Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και Σωματεία τιμούν την Εργατική Πρωτομαγιά

ΔΕΕΠ Σερρών: Έρχεται η υποψήφια Ευρωβουλευτής Άντρη Παράσχου

Αλλαγή διοίκησης στο 10ο Σύνταγμα Πεζικού

Γρηγόρης Ζαρωτιάδης: Συμμετέχουμε μαζικά στις φετινές απεργιακές συγκεντρώσεις

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Δείτε επίσης.

 

Συνέχισε να διαβάζεις