28/05/2024
16.5 C
Serres

ΜέΡΑ25 Σερρών: Να αποδοθεί το Κεντρικό Πάρκο της πόλης στους πολίτες!

Εμβρόντητη η κοινωνία των Σερρών παρακολουθεί την τεραστίου μεγέθους ανευθυνότητα αρχών και αρχόντων μπροστά , ακόμα , και στην ανθρώπινη ζωή.
Σε σάπιες κερκίδες κάθονταν οι φίλαθλοι του Πανσερραϊκού αναφέρει το ΜέΡΑ25 Σερρών.


Με τη μελέτη στατικότητας του γηπέδου που δόθηκε στη δημοσιότητα στις 18 Οκτωβρίου, διαπιστώθηκε «στατική ανεπάρκεια και συνακόλουθα επικινδυνότητα τόσο για τους χρήστες του Δημοτικού Γηπέδου όσο και για τις γειτονικές υποδομές (σ.σ 1ο και 7ο Δημοτικό Σχολείο και οδός Ραιδεστού).

Θα πρέπει οι δυτικές και οι ανατολικές κερκίδες να τεθούν σε αχρηστία…».

Πριν δύο χρόνια με πηχυαίους τίτλους θριάμβου πανηγύριζαν τόσο ο τότε Υπουργός Υποδομών Κώστας Καραμανλής όσο και ο απερχόμενος Δήμαρχος Αλέξανδρος Χρυσάφης ότι εξασφάλισαν 1.οοο.οοο ευρώ για « επείγουσες εργασίες συντήρησης και προμήθειας υλικών για την αποκατάσταση φθορών στις κτηριακές εγκαταστάσεις του Δημοτικού Γηπέδου Σερρών».


Το θράσος περίσσεψε το περασμένο καλοκαίρι όπου μιλούσαν «με έναν τρόπο εμφατικό» λέγοντας ότι «είναι προσωπικό στοίχημα, ώστε το γήπεδο να είναι έτοιμο με την έναρξη του πρωταθλήματος».

Τελικά μετά τις εργασίες που έγιναν και προεκλογικές διαβεβαιώσεις του απερχόμενου Δημάρχου κ.Χρυσάφη και ενώ η Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου είχε από τον Αύγουστο του 2023 την μελέτη στατικότητας που χαρακτήριζε άκρως επικίνδυνο το δημοτικό γήπεδο Σερρών και έδρα τής ΠΑΕ Πανσερραϊκός, δόθηκε άδεια διεξαγωγής των δύο αγώνων εντός έδρας με Λαμία και Γιάννινα και παρουσία χιλιάδων φιλάθλων.

Ως ΜέΡΑ25 Σερρών ρωτάμε:

• Πώς η επιτροπή έδωσε την άδεια τέλεσης των δύο προαναφερθέντων αγώνων βασιζόμενη σε προφορικές διαβεβαιώσεις και από ποιούς αφού η Μελέτη Στατικότητας δημοσιοποιήθηκε στις 18 Οκτωβρίου του 2023;
• Είναι τυχαίο ότι αυτοί οι δύο αγώνες έγιναν σε προεκλογική περίοδο; Έπαιξαν στα ζάρια την ασφάλεια των φιλάθλων για να μην επωμισθούν πολιτικό κόστος;


ΚΑΙ ΖΗΤΑΜΕ:

• Η Δικαιοσύνη να είναι άμεση και αμείλικτη. Οι ανθρώπινες ζωές δεν μπορεί να είναι παιχνίδια συμφερόντων.
• Να αποδοθεί το Κεντρικό Πάρκο της πόλης, όπου βρίσκεται το γήπεδο, στους πολίτες με γρήγορες διαδικασίες και να δημιουργηθεί εκεί ένας φυσικός πνεύμονας για την πόλη. Να θυμίσουμε πως ο συγκεκριμένος χώρος είναι χαρακτηρισμένος ως κεντρικό πάρκο, από το 1925, ενώ η συνολική του έκταση είναι 65.000 τετραγωνικά μέτρα.
• Να ξεκινήσουν οι διαδικασίες ώστε, όσο το δυνατόν γρηγορότερα με χρηματοδότηση κυρίως από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, να δημιουργηθεί νέο Δημοτικό Γήπεδο με τους ανάλογους βοηθητικούς χώρους που να καλύπτει τις ανάγκες άθλησης της νεολαίας και των πολιτών καθώς και τις ανάγκες του Πανσερραϊκού.

Κλειστόν το Δημοτικό Γήπεδο Σερρών 

Αλέξανδρος Χατζηδημητρίου: Τίποτα κρυφό για το δημοτικό γήπεδο Σερρών!


Θανάσης Μαλλιαράς: Να λογοδοτήσουν όλοι οι υπεύθυνοι για το Δημοτικό Γήπεδο Σερρών!

Διάβαση Πεζών: Το ντέρμπι ξεκίνησε πριν το παιχνίδι του Πανσερραϊκού με τον Άρη

Δημοτικό Γήπεδο Σερρών: Άραγε θα απαντήσει κανείς;

Ν.Ε ΠΑΣΟΚ Σερρών: Ποιοι παίζουν με τις ζωές των Σερραίων;

Το Σάββατο στο Δημοτικό Στάδιο Σερρών τα “Μπεκιάρεια 2023

ΚΚΕ: Ερωτήματα για τη στατικότατα στο Δημοτικό Γήπεδο Σερρών

Ο Χρυσάφης, η Μητλιάγκα και το Δημοτικό γήπεδο Σερρών!

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Δείτε επίσης.

 

Συνέχισε να διαβάζεις