18/04/2024
18 C
Serres

Μαρία Παπαδημητρίου προς Παναγιώτη Σπυρόπουλο-Περιμένουμε την πρόσκληση για τη συμμετοχή μας σε επόμενες συσκέψεις

Το Σάββατο 10 Ιανουαρίου, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην αντιπεριφέρεια Σερρών  με τη συμμετοχή βουλευτών (Λεονταρίδης της ΝΔ και Μπούμπας της Ελληνικής Λύσης), δημάρχων, του προέδρου του Επιμελητηρίου Σερρών και εκπροσώπων αγροτών. 

Τη σύσκεψη συγκάλεσε ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Παναγιώτης Σπυρόπουλος, κατόπιν αιτήματος του Πανσερραϊκού Αγροτικού Συλλόγου Σερρών, καθώς και αγροτών που συνυπέγραψαν σχετικό ψήφισμα που επιδόθηκε στον Αντιπεριφερειάρχη. 

Θα ήθελα να εκφράσω και δημόσια την δυσαρέσκειά μου, ως Περιφερειακή Σύμβουλος της Π.Ε. Σερρών, γιατί στη συγκεκριμένη σύσκεψη δεν προσκλήθηκα να συμμετάσχω ούτε εγώ, ούτε και κανείς άλλος εκπρόσωπος της αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κ. Μακεδονίας από την περιοχή των Σερρών. 

Δεν γνωρίζω ποιος ευθύνεται για αυτή την παράλειψη να προσκληθούν αιρετοί εκπρόσωποι από την αντιπολίτευση της δευτεροβάθμιας τοπικής αυτοδιοίκησης, αλλά το θεωρώ ως ένα μεγάλο “φάουλ”, αφού προβάλει μια εικόνα που ελάχιστα σέβεται τη δημοκρατική εκπροσώπηση και τον διάλογο.

Η ενημέρωση για θέματα που αφορούν τον πρωτογενή τομέα οικονομίας και μάλιστα σε έναν νομό κατεξοχήν αγροτικό, σε μία χρονική στιγμή που οι αγρότες μαστίζονται από τις κυβερνητικές επιλογές (αύξηση της τιμής του αγροτικού πετρελαίου, αύξηση τιμών στα γεωργικά εφόδια, κατακόρυφη μείωση των επιδοτήσεων, μη στήριξη των αγροτών από το ταμείο ανάκαμψης και η νέα ΚΑΠ που ολισθαίνει στην υποχρηματοδότηση), είναι απαραίτητη. 

Barat

Αυτά δεν είναι ζητήματα που ζητούν μονοδιάστατες και περίκλειστες προσεγγίσεις, αλλά ποικιλία απόψεων, αντιπολιτευτικό λόγο και όχι καθησυχαστικές παραμυθίες, ρεαλιστική προσέγγιση και κοινή στόχευση ώστε να επιτευχθεί συντονισμένη και αποτελεσματική δράση. 

Ως εκ τούτου, η παρουσία και ενημέρωση των αιρετών από όλες τις παρατάξεις θεωρείται αναγκαία για να οδηγηθούμε στην κατάστρωση ενός στρατηγικού σχεδίου ικανού να υπερασπιστεί τα δίκαια αιτήματα των αγροτών μας.

Η ερημοποίηση του νομού αφορά τους κατοίκους όλου του νομού και όλοι οι πολίτες αγωνιούν για την οικονομική κάμψη του τόπου. Και σίγουρα το πρόβλημα δύσκολα θα λυθεί από αυτούς που το έχουν δημιουργήσει με επιλογές μακριά από τα συμφέροντα του αγροτικού κόσμου.


Περιμένουμε, λοιπόν, την πρόσκληση για τη συμμετοχή μας στις επόμενες συσκέψεις. Περιμένουμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να αγωνιστούμε για το καλύτερο αύριο που δικαιούνται οι αγρότες μας,που με τον μόχθο και τον ιδρώτα τους καρπίζουν τη σερραϊκή γη.

Τάδε έφη η Περιφερειακή Σύμβουλος του ΣΥΡΙΖΑ Μαρία Παπαδημητρίου, εκφράζοντας την έντονη δυσαρέσκειά της για το γεγονός πως δεν κλήθηκαν να συμμετέχουν στη σύσκεψη του Σαββάτου στην Αντιπεριφέρεια για τα ζητήματα στον πρωτογενή τομέα οι περιφερειακοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης από την περιφερειακή ενότητα Σερρών.

Θα μου πεις όλοι όσοι πήγαν ήξεραν κάτι παραπάνω ή έδωσαν κάποια λύση στο πρόβλημα;

Έλα μου ντε….


Καρναβαλική παρέλαση από τον Σύλλογο Γιορτή Τέχνης Σερρών

Νέος πρόεδρος ο Κυριάκος Μπαμπασίδης-Με απόφαση Αυγενάκη το νέο ΔΣ του ΟΠΕΚΕΠΕ

«Ορφέας» Νέου Σκοπού: Νέος Πρόεδρος ο Απόστολος Πανιόπουλος!

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Δείτε επίσης.

 

Συνέχισε να διαβάζεις