19/06/2024
24.9 C
Serres

Από την παρουσία Αυγενάκη κέρδισαν οι Σερραίοι αγρότες

Αν μη τι άλλο ήταν μεγάλη η συμμετοχή στην εκδήλωση στο Επιμελητήριο Σερρών , με την παρουσία του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρη Αυγενάκη.

Το θέμα της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Σερραίου Βουλευτή Τάσου Χατζηβασιλείου ήταν «Η νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική, η σύγχρονη αγροτική διπλωματία και οι προκλήσεις στον αγροτικό τομέα» .

Ο κ. Αυγενάκης ήταν ο κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση στο Επιμελητήριο Σερρών ενώ τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες μας, παρουσίασαν ο Διαμαντής Διαμαντόπουλος , ο πρόεδρος στον Πανσερραϊκό Αγροτικό Σύλλογο και η Ελπίδα Σιδηροπούλου, αντίστοιχα πρόεδρος στον Πανσερραϊκό Κτηνοτροφικό Σύλλογο.

chatzivasileiou malliaras

Η συμμετοχή των αγροτών και των κτηνοτρόφων αλλά και πολλών θεσμικών φορέων, ήταν αθρόα, ενώ εντύπωση προκάλεσε η απουσία της κ. Φωτεινής Αραμπατζή που διετέλεσε για όσους το ξέχασαν, υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης.

Barat

chatzigavriil despoina fotini arampatzi

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Παναγιώτης Σπυρόπουλος που έκανε ειδική μνεία για τη στελέχωση των υπηρεσιών και την ανάγκη για προσλήψεις σε γεωπόνους και μηχανικούς στις υπηρεσίες.

Παράλληλα στάθηκε στην απλούστευση της νέας ΚΑΠ που είναι απαραίτητη για τους γεωργούς, ενώ ζήτησε την επίλυση των ζητημάτων στους ΤΟΕΒ για την εύρυθμη λειτουργία τους.

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Σερρών Θόδωρος Καμπούρης, ο οποίος μπορεί να μην ήταν στο βήμα, αλλά τον κάλεσε ο κ. Αυγενάκης στο πανελ και έτσι βρέθηκε παρέα με τον Γενικό Γραμματέα κ. Στρατάκο.


Με μνεία στον Εθνάρχη Κωνσταντίνο Καραμανλή για την ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση ξεκίνησε τη τοποθέτησή του ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρης Αυγενάκης ενόψει και των επικείμενων Ευρωεκλογών, τονίζοντάς με νόημα πώς “Ο Εθνάρχης οδήγησε την Ελλάδα στη καρδιά της Ευρωπαϊκής Ένωσης”.

Μάλιστα αναφέρθηκε και στον Σερραίο βουλευτή Κώστα Καραμανλή ως τον συνεχιστή αυτής της παράδοσης, κερδίζοντας το χειροκρότημα από τους Σερραίους αγρότες που βρέθηκαν στην αίθουσα.

malliaras avgenakis

Ο κ. Αυγενάκης τοποθετήθηκε για πάνω από 45 λεπτά στο βήμα παρουσιάζοντας το έργο που έχει γίνει στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, αλλά και στις προτάσεις που κατέθεσε η Ελλάδα στο Συμβούλιο της Ευρώπης για αλλαγές στη νέα ΚΑΠ ….

Όσο για τα προβλήματα που υπάρχουν σήμερα, θα τα δούμε μπροστά μας από του χρόνου, όπως και τα ευρουλάκια στην τσέπες των αγροτών μας αλλά και την τοπική μας αγορά.


Υπό επιτήρηση ο ΟΠΕΚΕΠΕ από την ΕΕ λόγω σοβαρής ανεπάρκειας

Λαδι στη φωτιά το ευρωπαϊκό πακέτο των 98,5 δισ. ευρώγια Ουκρανία

ΣΥΡΙΖΑ Σερρών: Τη Παρασκευή η περιοδεία της υπ. Ευρωβουλευτή Θεοδώρα Αυγέρη

Αναγορεύεται επίτιμος διδάκτωρας ο Μαργαρίτης Σχοινάς τη Τρίτη 21 Μαΐου στο ΔΙΠΑΕ Σερρών

Λευτέρης Αυγενάκης από Σέρρες: Ψηφίστε το καλύτερο για τον τόπο!

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Δείτε επίσης.

 

Συνέχισε να διαβάζεις