28/05/2024
16.5 C
Serres

Κλειστόν το Δημοτικό Γήπεδο Σερρών 

Στατική ανεπάρκεια και συνακόλουθα επικινδυνότητα τόσο για τους χρήστες στο Δημοτικό Γήπεδο Σερρών, όσο και για τις γειτονικές υποδομές, διαπιστώνει η μελέτη στατικής επάρκειας – αποκατάστασης – ενίσχυσης των εγκαταστάσεων που συνέταξε η εταιρία CONCEPT ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΑΕ, για λογαριασμό του Δήμου Σερρών.

Συνεπώς ήταν δεδομένη και η απόφαση της αρμόδιας επιτροπής της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών, που έκρινε επικίνδυνο το γήπεδο, βάζοντας λουκέτο σε όλη την εγκατάσταση.

«Θα πρέπει οι δυτικές και ανατολικές κερκίδες του γηπέδου να τεθούν σε αχρησία μέχρις ότου ολοκληρωθούν οι εργασίες αποκατάστασης», δήλωσε μετά το πέρας της σύσκεψης ο Πρόεδρός της Επιτροπής Αδειοδοτήσεων Σταδίων κ. Χαράλαμπος Χορταράς, βάζοντας τέλος στην λειτουργία του γηπέδου, εξορίζοντας θέλοντας και μη τον ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟ.

Δημοτικό Γήπεδο Σερρών Κλειστόν 2
Δημοτικό Γήπεδο Σερρών Κλειστόν 2

Κλειστό το Δημοτικό Γήπεδο Σερρών Λόγω επικινδυνότητας

Ο κ. Χαράλαμπος Χορταράς είναι ο πρόεδρος της Επιτροπή Αδειοδότησης Αθλητικών Εγκαταστάσεων της Περιφερειακής  Ενότητας Σερρών, ενώ στην επιτροπή μετέχουν ο κ. Αθανάσιος Παπαδόπουλος, ιατρός και νεοεκλεγείς δημοτικός Σύμβουλος με τον συνδυασμό της κ. Μητλιάγκα, αλλά για λογαριασμό της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Περιφερειακής Ενότητας Σερρών, ο κ. Μανωλίδης που είναι ο εκπρόσωπος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σερρών, ο κ.Ελευθεριάδης που εκπροσώπησε την Πυροσβεστική Υπηρεσία Σερρών, ο Βασίλειος Χρυσανθίδης που εκπροσώπησε τον ΟΠΑΚΠΑ , αντικαθιστώντας τον κ. Γάτσιο(;), και ο κ.  Ναούμ Τσάτσος ήταν ο εκπρόσωπος της SUPER LEAGUE 1, ενώ στη συνεδρίαση παρευρέθηκε και ο κ. Γάτσιος , που είναι ο πρόεδρος του ΟΠΑΚΠΑ, όπως και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ.Μερετούδης, αλλά και κάποιοι άνθρωποι από πλευράς της ΠΑΕ Πανσερραικός.


Η επιτροπή συνεδρίασε αμέσως μετά την κοινοποίηση στον Αντιπεριφερειάρχη Σερρών, κ.Σπυρόπουλο το αποτέλεσμα της Μελέτης στατικής επάρκειας –αποκατάστασης –ενίσχυσης των εγκαταστάσεων του Δημοτικού Γηπέδου Σερρών, από την Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Σερρών, στην οποία και διαπιστώνεται η στατική ανεπάρκεια, αλλά και η επικινδυνότητα, τόσο για τους χρήστες του Δημοτικού Γηπέδου όσο και για τις γειτονικές … υποδομές!

Γεωργούλας Σπυρόπουλος
Γεωργούλας Σπυρόπουλος

Συνεπώς θα πρέπει οι δυτικές και οι ανατολικές κερκίδες του γηπέδου να τεθούν σε αχρησία μέχρις ότου ολοκληρωθούν οι εργασίες αποκατάστασης, με σκοπό την άρση επικινδυνότητας και την αποκατάσταση τη ασφάλειας των χρηστών του γηπέδου αλλά και των υποδομών που γειτνιάζουν με αυτό.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Χαράλαμπος Χορταράς, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης ανακοινώνοντας την απόφαση τόνισε πως αποφασίστηκε και κρίθηκε το γήπεδο ακατάλληλο, και συνεπώς δεν μπορεί να συνεχίσει την λειτουργία του, για αυτό και μεις θα ανακαλέσουμε την άδεια λειτουργίας.


Χθες (Τετάρτη) μας προσκομίστηκε έγγραφο από την Υπηρεσία Δόμησης του δήμου Σερρών το οποίο βγάζει ακατάλληλες δύο κερκίδες την ανατολική και την δυτική.

Χατζηδημητρίου Χρυσάφης
Χατζηδημητρίου Χρυσάφης

Δεν μπορεί συνεπώς να λειτουργήσει με τις υπόλοιπες κερκίδες, καθώς οι κερκίδες που τίθενται σε αχρηστία φιλοξενούν και άλλες υποδομές, όπως το ιατρείο, τα δημοσιογραφικά και το var

H τεχνική υπηρεσία του δήμου και η υπηρεσία δόμησης γνωρίζουν για την επικινδυνότητα  για το σχολείο και το δρόμο.

Το δημοτικό γήπεδο κλείνει  επ΄ αόριστο μέχρι να γίνουν οι εργασίες από την Τεχνική Υπηρεσία του δήμου» 


Φυσικά, η συγκεκριμένη εξέλιξη έφερε την αναβολή του αγώνα του Πανσερραϊκού με τον Άρη που είχε προγραμματιστεί για το ερχόμενο Σάββατο, με τους αρμόδιους να ψάχνουν να βρουν λύσεις για να γίνει το ματς, με τις πραγματικές και τις αντικειμενικές δυσκολίες για να γίνει κάτι τέτοιο.

Από μια γιατί ο αγώνας δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί στην Τούμπα που έχει δηλωθεί ως δεύτερη έδρα, γιατί παίζει ο ΠΑΟΚ την Κυριακή.

Μοναδική περίπτωση ήταν το ενδεχόμενο να γίνει ο αγώνας σε ουδέτερη έδρα, με το Πανθεσσαλικό και το γήπεδο των Ζωσιμάδων να είναι στο επίκεντρο, αλλά με το χρόνο να πιέζει, κανείς δεν ξέρει τι θα αποφασίσει η διοργανώτρια αρχή.
Πάντως οφείλουμε να υπενθυμίσουμε πως

Υπενθυμίζεται ότι στο δημοτικό γήπεδο ο Πανσερραϊκός έπαιξε ήδη δύο αγώνες, τόσο με τη Λαμία όσο και με τον ΠΑΣ Γιάννινα, κάτι που σημαίνει πως κακώς δόθηκε η προσωρινή(;) άδεια από την επιτροπή.


ΠΑΕ Πανσερραικός


‘Είμαστε πολύ στεναχωρημένοι. Δεν μπορούμε όμως να κάνουμε κάτι άλλο, γιατί πάνω απ όλα προέχει η ασφάλεια των πολιτών, των φιλάθλων, των Σερραίων.

Όσο κι αν μας στεναχωρεί αυτό που καταλαβαίνουμε ότι πρόκειται να γίνει.

Χαιρόμαστε τουλάχιστον που έστω και αργά μπήκαμε σε μια διαδικασία καθαρότητας, νομιμότητας και ξεκαθαρίσματος του τι συμβαίνει στο γήπεδο μας.

Θα ακολουθήσει επίσημη δήλωση του Πανσερραϊκού.

Θέλω να με συγχωρέσετε γιατί όπως καταλαβαίνετε η ομάδα είναι στην καλύτερη φάση της αγωνιστικά και στη χειρότερη αυτή τη στιγμή ότι άλλο συμβαίνει γύρω από την ομάδα, δηλαδή διοικητικά’ δήλωσε ο Αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Αλέξανδρος Χατζηδημητρίου.

*** Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες το ματς θα γίνει στην έδρα του ΆΡΗ με τον ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟ ως φιλοξενούμενο

Αλέξανδρος Χατζηδημητρίου: Τίποτα κρυφό για το δημοτικό γήπεδο Σερρών!

Θανάσης Μαλλιαράς: Να λογοδοτήσουν όλοι οι υπεύθυνοι για το Δημοτικό Γήπεδο Σερρών!

Διάβαση Πεζών: Το ντέρμπι ξεκίνησε πριν το παιχνίδι του Πανσερραϊκού με τον Άρη

Δημοτικό Γήπεδο Σερρών: Άραγε θα απαντήσει κανείς;

Ν.Ε ΠΑΣΟΚ Σερρών: Ποιοι παίζουν με τις ζωές των Σερραίων;

Το Σάββατο στο Δημοτικό Στάδιο Σερρών τα “Μπεκιάρεια 2023

ΚΚΕ: Ερωτήματα για τη στατικότατα στο Δημοτικό Γήπεδο Σερρών

Ο Χρυσάφης, η Μητλιάγκα και το Δημοτικό γήπεδο Σερρών!

Στις Σέρρες έχουμε πλέον το Δημοτικό γήπεδο «Εμμανουήλ Παπά» !

Τάσος Καζίας: Θέλουμε να γίνει απόρθητο κάστρο το δημοτικό γήπεδο Σερρών!

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Δείτε επίσης.

 

Συνέχισε να διαβάζεις