18/06/2024
30.2 C
Serres

Ιωσήφ Παναγιωτίδης: 100 ημέρες της νέας δημοτικής αρχής στο Δήμο Σιντικής

Κάθε δύο μήνες θεσμοθετήθηκε από την πολιτεία να λογοδοτεί ο δήμαρχος στο δημοτικό συμβούλιο σε μία ανοιχτή συνεδρίαση για όλους και να ενημερώνει για τα πεπραγμένα του .

Το ίδιο λοιπόν οφείλει προς στους δημότες και αποφάσισε να πράττει και η αντιπολίτευση ενημερώνοντας τους δημότες αναλύοντας την κατάσταση από την δική της σκοπιά.

Έχουν περάσει ήδη οι πρώτες 100 ημέρες της νέας δημοτικής αρχής.

Ολοκληρώνεται ήδη ο 4ος μήνας από τότε που ανέλαβε η νέα διοίκηση του δήμου Σιντικής και είναι η ώρα να κάνουμε «ταμείο»

Έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα από την 1η Ιανουαρίου 10 δημοτικά συμβούλια ένας αριθμός υπερβολικός εάν σκεφτεί κανείς ότι σε καμία προηγούμενη χρονιά ο συνολικός αριθμός για όλο το έτος δεν ξεπέρασε τα 30.


Πρέπει να σημειώσουμε για την ενημέρωση των δημοτών ότι η νομοθεσία προβλέπει τουλάχιστον 1 δημοτικό συμβούλιο τον μήνα και ότι για κάθε δημοτικό συμβούλιο οι σύμβουλοι αποζημιώνονται (για τις πρώτες 4 συνεδριάσεις ανά μήνα) με συνολικό κόστος για τον δήμο περίπου 1.500 ευρώ ανά συνεδρίαση.

Ξοδέψαμε λοιπόν μέχρι σήμερα περίπου 15.000 ευρώ μόνο που συνεδριάζουμε.

Με όλα αυτά που προηγήθηκαν προεκλογικά και με τον αριθμό των συνεδριάσεων θα περίμενε κανείς να υπάρχει οργασμός σοβαρών αποφάσεων και έναρξη έργων.


Των έργων που με σιγουριά και βεβαιότητα ανακοίνωνε ο δήμαρχος είτε στα ΜΜΕ είτε στην προσφιλή του τακτική των αναρτήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Αντί αυτού παρακολουθούμε μία αρρωστημένη υπερφίαλη προβολή του «τίποτα» σαν να πάσχουμε από παλιμπαιδισμό.

Ήδη από τον Φεβρουάριο είχαμε επισημάνει ότι μέσα σε 45 ημέρες ο δήμαρχος είχε πραγματοποιήσει περισσότερες από 150 αναρτήσεις χωρίς καμία ουσία με αποκλειστικό στόχο την δημιουργία ενός κλίματος ευφορίας στους δημότες ότι η δημοτική αρχή είναι «ασυγκράτητη.»

Και θα σαρώσει τα θέματα Και ξαφνικά προσγειώθηκαν με θόρυβο.


Οι υποσχέσεις και τα μεγάλα λόγια σταμάτησαν μόλις έγινε η επαφή με την πραγματικότητα και άρχισε να ξεδιπλώνεται το αφήγημα της καμένης γης που παρέλαβε ο κ. Τάτσιος.

Μία κοινότυπη τακτική που δείχνει όχι μόνο ότι δεν ήταν έτοιμοι όπως διατυμπάνιζαν αλλά ότι έχουν και πλήρη άγνοια των προβλημάτων του δήμου.

Μπαίνοντας στα ουσιώδη των θεμάτων του δήμου υπάρχουν οι εξής διαπιστώσεις:

Με την πρώτη αναμόρφωση του προϋπολογισμού τον Ιανουάριο αντιλαμβάνεται αμέσως κανείς ότι έχουμε μία από τα ίδια.

ΝΕΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΙΝΤΙΚΗΣ

– Διατέθηκαν 7000 ευρώ για δημιουργία ΝΕΑΣ ιστοσελίδας του δήμου (ενώ υπάρχει ιστοσελίδα σε λειτουργία) ποσό υπερβολικό για το θέμα πράγμα που ήδη έχουμε καταγγείλει.

-Μελετήθηκαν να δοθούν 3.500 ευρώ για την μπάρα του χώρου στάθμευσης του Δημοτικού μεγάρου ενώ ήδη υπάρχει η εγκατάσταση χωρίς καμία έστω πρόχειρη έρευνα αγοράς όταν μία σύγχρονη εγκατάσταση από την αρχή κοστίζει λιγότερο από 2000 ευρώ.

-Υποσχέθηκε στο δημοτικό συμβούλιο ότι οι αναθέσεις θα γίνονται με προτεραιότητα στους τοπικούς επιχειρηματίες αλλά τις πρώτες αναθέσεις τις έδωσε σε επιχειρηματίες των Σερρών αποκλείοντας τους τοπικούς ακόμη και από την λήψη προσφορών.

Συνοψίζοντας:

ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟΥ

Η πολεοδομία στην Σιντική «λύθηκε» με την απόσπαση ενός μηχανικού στις Σέρρες αποδεκατίζοντας την τεχνική Υπηρεσία του δήμου. Λύση ανάγκης που δρομολογήθηκε για όλους τους δήμους από το 2023 και παρουσιάστηκε ως εξαιρετική έμπνευση και πρωτοβουλία του δημάρχου.

ΛΟΥΤΡΑ ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟΥ:

Ανακοίνωσε ένα μεγαλειώδες σχέδιο αναβάθμισης των Ιαματικών Λουτρών Σιδηροκάστρου αλλά αυτό που έκανε ήταν να τα θέσει σε «αναστολή λειτουργίας» τονίζοντας ότι το προσωπικό παραμένει στις θέσεις του.

Αυτό σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι πληρώνονται χωρίς να προσφέρουν υπηρεσίες. Η κατάσταση στην ΔΑΕ Σιντική όπου συμπεριλαμβάνονται και τα λουτρά ήταν ήδη γνωστή εδώ και 4 χρόνια από τις δικές μας καταγγελίες και παρεμβάσεις και όφειλε να την γνωρίζει. Η επιχείρηση είναι αμφίβολο εάν είναι πλέον βιώσιμη.

ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΧΟΡΤΕΡΟΥ:

Για το αεροδρόμιο Χορτερού ενώ είχαμε καταθέσει από το 2020 στο ΔΣ την κατάσταση που επικρατούσε, ανέλαβε προσωπική δέσμευση με δήλωσή του ότι «δεσμεύεται προσωπικά» να εξασφαλίσει τα χρήματα που οφείλει ο δήμος ώστε να λειτουργήσει και να αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης της περιοχής και ενώ οι ημερομηνίες έχουν παρέλθει προ πολλού δεν γίνεται πλέον καμία απολύτως αναφορά.

ΔΗΜΟΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΑΕ (ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΑ ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟΥ)

Δεν έφερε ως όφειλε το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο για τοποθέτηση διοικητικού συμβουλίου για μία εταιρία του δήμου που χρωστά εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ και στις επίμονες ερωτήσεις μας η απάντηση είναι «το διερευνούμε». Μέχρι πότε άραγε ??

ΑΜΕΑ

Μέχρι σήμερα κανένα απολύτως κοινωνικό μέτρο δεν έχει ληφθεί για την κατηγορία των ΑΜΕΑ.

Δεν έχει έλθει από τον Ιανουάριο το θέμα του καθορισμού μειωμένων δημοτικών τελών 2024 για τις οικογένειες που έχουν ΑΜΕΑ οι οποίοι σήμερα πληρώνουν κανονικά όλα τα ποσά χωρίς καμία έκπτωση.

Το ίδιο και για τα τροφεία των παιδικών σταθμών όπου δεν έχει συμπεριλάβει την κατηγορία των ΑΜΕΑ στις εκπτώσεις που καθορίστηκαν.

ΑΝΑΒΙΩΣΗ -ΡΟΥΠΕΛ 1941

Η κατάκτηση της «ΑΝΑΒΙΩΣΗΣ-ΡΟΥΠΕΛ 1941» που με κόπο και δουλειά αρχικά εθελοντών έγινε πόλος έλξης χιλιάδων επισκεπτών κάθε χρόνο κινδυνεύει να μετατραπεί σε παρωδία.

Με μία εμμονή στα όσα λαμβάνουν χώρα σε εκδηλώσεις στην Νορμανδία κάτι που είναι τελείως άσχετο με το πνεύμα του ΡΟΥΠΕΛ, κάτι διαφορετικό όπου λείπει κάθε ΗΡΩΙΚΟ στοιχείο σε αντίθεση με τα ΟΧΥΡΑ ΤΟΥ ΡΟΥΠΕΛ και τον αγώνα που έδωσαν με το αίμα τους οι πρόγονοι μας για να υπερασπιστούν τα πάτρια εδάφη σχεδίασε δράσεις ενός μηνός και ξοδεύοντας πάνω από 65000 ευρώ χωρία να αντιλαμβάνεται ότι με τον τρόπο αυτό υποβαθμίζεται η κύρια δράση που είναι η ΑΝΑΒΙΩΣΗ του ΡΟΥΠΕΛ.

Προσπάθησε να αλλάξει τις ημερομηνίες διεξαγωγής με αστεία επιχειρήματα αναφέροντας με σοβαροφάνεια στο ΔΣ ότι μία μαθήτρια όταν ρωτήθηκε πότε εορτάζουμε την μάχη των Οχυρών απάντησε 12 Μαίου επειδή η Αναβίωση γίνεται εκείνη την ημερομηνία.

Δηλαδή ο κ. Τάτσιος που έκοβε Βασιλόπιτες μέχρι τον Μάρτιο φαντάζομαι ότι ανησυχούσε μήπως τα νεαρά παιδιά των συλλόγων θεωρούσαν κάθε φορά ότι έχουμε Πρωτοχρονιά . Αστεία πράγματα.

Χρηματοδότησε με 17.000 χιλιάδες ευρώ τον Σύνδεσμο φίλων Ιστίμπεη για «Αναβιωτικές Δράσεις» και καλά έκανε διότι συμφωνούμε όλοι σε κάθε τι που αναδεικνύει τον τόπο μας.

Θα πρέπει βέβαια να δοθούν τα αναλυτικά τιμολόγια ώστε να γνωρίζουμε λεπτομερώς που διατέθηκαν τα χρήματα των δημοτών.

Ανακοινώθηκε «συναυλία» με τον αξιόλογο καλλιτέχνη Πέτρο Γαϊτάνο με κόστος 15.000 ευρώ και στο πρόγραμμα διαπιστώνουμε ότι πρόκειται για απαγγελία ύμνων σε Ιερό Ναό.

Ενώ μία συναυλία μπορούν να την παρακολουθήσουν χιλιάδες άνθρωποι σε έναν Ιερό Ναό πόσοι μπορούν να την παρακολουθήσουν??? Όχι περισσότεροι από 150 άνθρωποι !!

Στο πολυτελές φυλλάδιο που εκδόθηκε η διαφήμιση του κ. Γαϊτάνου καταλαμβάνει μία ολόκληρη σελίδα ενώ για τον σύλλογο «ΣΤΕΝΩΠΟΣ » που είναι η καρδιά και συνιστά την κορύφωση των εκδηλώσεων διατέθηκε τόσος χώρος όσος για την δράση «Διαγωνισμός Κόμμωσης Εποχής» πράγμα απαράδεκτο που μας οδηγεί σε σκέψεις.

Εν κατακλείδι παρακολουθούμε μία δημοτική αρχή που καθημερινά όλο και περισσότερο διαπιστώνει ότι δεν έχει γνώση της κατάστασης αλλά το χειρότερο ούτε σχέδιο ακολουθώντας την ιστορία και ευρισκόμενη καθημερινά προ εκπλήξεων !!!

Ταξίδια -Φωτογραφίες με χόρτα και βαψίματα- Επικοινωνιακές Επαφές – Επιτροπές

Αυτό βλέπουμε μέχρι σήμερα χωρίς κανένα ουσιαστικό μετρήσιμο αποτέλεσμα.

Η εξέδρα των παρελάσεων που είχε εδώ και χρόνια καταργηθεί επανήλθε την 25η Μαρτίου με τρόπο και σε χώρο ακατανόητο που η μόνη δικαιολογία θα μπορούσε να είναι η κατάληψη του πεζοδρομίου στο κεντρικό πάρκο στο σημείο από που την παρακολουθούσαν μέχρι σήμερα οι εκπρόσωποι των φορέων από κατασκευές με ηλεκτρονικά παιχνίδια (!!!!

ΟΙ 4 μήνες είναι ένα μικρό χρονικό διάστημα αλλά πολύ μεγάλο διάστημα για να έχουμε το δείγμα γραφής για τον τρόπο που λειτουργεί ο δήμος μας.

Μία κακέκτυπη επανάληψη της προηγούμενης εποχής με νέους μαθητές αλλά τα ίδια και χειρότερα βιβλία. Μια απλή «ανάγνωση» του προσωπικού κατά τομέα δεν μας κάνει καθόλου αισιόδοξους.

Όταν αποφασίσει ή μπορέσει η δημοτική αρχή να βρει τον δρόμο της είμαστε εδώ για να την στηρίξουμε. Εάν δεν το κάνει θα μας βρει απέναντι μαζί με τους δημότες !!

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ !!

Το Σάββατο 27 Απριλίου η Βράβευση των μαθητών του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Θαλής

Δήμος Ηράκλειας: Με επιτυχία η ημερίδα για την Πολιτική Προστασία

Απέναντι στα έντονα καιρικά φαινόμενα αντιπλημμυρική προστασία στο Νομό Σερρών!

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Δείτε επίσης.

 

Συνέχισε να διαβάζεις