18/04/2024
13.1 C
Serres

H συνεστίαση της ΚΟ Σερρών με τη Σεμίνα Διγενή πραγματοποιήθηκε με επιτυχία

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η συνεστίαση της ΚΟ Σερρών στο κέντρο ¨το ποταμάκι” , τη Κυριακή 10 Δεκεμβρίου. 

Μέσα σε κλίμα χαράς και αισιοδοξίας, φίλοι και συναγωνιστές που το προηγούμενο διάστημα συμπορεύτηκαν με τους Κομμουνιστές στις μάχες των Βουλευτικών ,Δημοτικών και Περιφερειακών εκλογών, αλλά και στους αγώνες του εργατικού- λαϊκού κινήματος που αναπτύχθηκαν στην ΠΕ Σερρών,

ήταν  παρόντες στη συνεστίαση, δίνοντας ακόμη περισσότερη δύναμη  στο ΚΚΕ να συνεχίσει να αγωνίζεται για το δίκιο και την κοινωνική απελευθέρωση.

Παραβρέθηκε και χαιρέτισε η Βουλευτής του ΚΚΕ , Σεμίνα Διγενή. Παραθέτουμε το παρακάτω απόσπασμα από την ομιλία της:  

«Είναι αλήθεια ότι το κεφάλαιο και οι πολιτικοί υπηρέτες του έχουν γίνει όχι μόνο πολύ πιο επιθετικοί, αλλά και κυνικοί, προκλητικοί, θρασύτατοι και κυρίως αχόρταγοι.


Δεν προτίθενται να αφήσουν κανέναν τομέα της οικονομίας χωρίς να τον εκμεταλλευτούν στυγνά και να τον ξεζουμίσουν, ώστε να έχουν το μεγαλύτερο δυνατό κέρδος.

Δεν υπάρχει κανένα πεδίο που να μην το βλέπουν ως επόμενη προσοδοφόρα μπίζνα. Ακόμα και την καμένη γη, τα ερείπια και τα πτώματα.

Μια επίσκεψη στο σούπερ μάρκετ σήμερα, ισοδυναμεί με ταξίδι στο Παρίσι!!


Βέβαια, εννοείται πως ταυτόχρονα θεωρούν περιττό έξοδο οποιαδήποτε «κοινωνική παροχή», την οποία και κόβουν με συνοπτικές διαδικασίες.

-Οι μόνοι που μένουν εκτός του φορολογικού κάδρου της κυβέρνησης είναι οι εφοπλιστές και οι επιχειρηματικοί όμιλοι. 

Οσο για την αλήθεια πίσω από την ομιλία του πρωθυπουργού Κυρ. Μητσοτάκη στην Ολομέλεια της Βουλής για το φορολογικό νομοσχέδιο, που έχει προκαλέσει κύμα αντιδράσεων και κινητοποιήσεων, συνοψίζεται σε λίγες μόνο λέξεις. Αλλες όμως μπροστά κι άλλες πίσω.

-Πίσω από τις λέξεις κρύβονται οι δράκοι!


Μπροστά η φράση «πιο δίκαιη μέθοδος φορολόγησης των ελεύθερων επαγγελματιών» και πίσω η λέξη «φορολεηλασία».

Μπροστά «η ισονομία, που βοηθάει να μειωθούν οι φόροι για όλους» και πίσω οι φόροι που μειώνονται για τους ομίλους και ποτέ για τον λαό.

Μπροστά «η δίκαιη και ισορροπημένη κατανομή των φορολογικών βαρών» και πίσω τα σαγόνια του καρχαρία της εφορίας και η φοροεπιδρομή στους μικρούς επαγγελματίες και τους αυτοαπασχολούμενους.

Μπροστά η παραγωγικότητα και πίσω η εντατικοποίηση της εργασίας και η υπερεκμετάλλευση του εργαζόμενου.

-Στη ρωμαϊκή αρένα όπου μπήκαμε, η οργή και ο θυμός δεν αρκούν. Στο συγκεκριμένο σύστημα που ζούμε, όπου κυριαρχεί το δίλημμα «τα κέρδη τους ή οι ζωές μας» δεν μπορεί παρά η απάντησή μας να είναι: Οι ζωές των ανθρώπων και μόνο αυτές!

– Αν δεν γίνει η αγανάκτηση, η απελπισία το καύσιμο και το αίτημα μεγάλων, γενναίων και ανυποχώρητων κινητοποιήσεων, τίποτα δεν θα αλλάξει.

Αν δεν διεκδικηθούν ριζικές πολιτικές και κοινωνικοοικονομικές αλλαγές, ούτε η ανεργία θα αντιμετωπιστεί, ούτε η ακρίβεια, ούτε η φοροληστεία, ούτε οι πλειστηριασμοί, ούτε η φτώχεια, ούτε οι πόλεμοι…

Οσο δεν συμμετέχουν όλοι στους αγώνες για την ακύρωση των κυβερνητικών επιλογών, η ΝΔ θα φέρνει ανενόχλητη το ένα αντιλαϊκό νομοσχέδιο πίσω από το άλλο, με τις πλάτες πάντα των γνωστών μεγαλοεπιχειρηματιών, μεγαλοεκδοτών και λοιπών καρχαριών…

Το ΚΚΕ ήταν και είναι πάντα στην πρώτη γραμμή αυτού του αγώνα ενάντια στη βαρβαρότητα του καπιταλιστικού συστήματος, που καταδυναστεύει τις ζωές των ανθρώπων και σκορπά φτώχεια, κρίσεις, πολέμους και προσφυγιά.

Οσοι πιστεύουν πως δεν μας αξίζει αυτό που ζούμε και δεν ανέχονται τόσες λαϊκές κατακτήσεις να πάνε μια για πάντα στα σκουπίδια, ας συμπορευτούν μαζί του σ’ αυτούς τους δίκαιους αγώνες.

Η συμπαράταξη κάποιου με τους κομμουνιστές σήμερα είναι μια κίνηση που διαφέρει ποιοτικά από εκείνες που παρατηρούνται μεταξύ των «συγκοινωνούντων» κομμάτων του συστήματος, και είναι σημαντικό και αισιόδοξο ότι το βλέπουμε να συμβαίνει όλο και πιο συχνά.

Η άνοδος των ποσοστών του ΚΚΕ στις εκλογές δεν είναι κάτι τυχαίο ή συγκυριακό. Το κύρος του είναι ανεβασμένο παντού και συνδέεται με την ακούραστη δουλειά όλων των στελεχών και μελών του Κόμματος, μέσα από μια πολύχρονη, ανιδιοτελή, συλλογική προσπάθεια.

Μόνο μέσα από τέτοιους δίκαιους αγώνες μπορούμε να αποκτήσουμε την έμπνευση και τη δύναμη να αλλάξουμε τα δεδομένα της κόλασης αυτού του αποτυχημένου συστήματος, να κερδίσουν έδαφος η ελπίδα, η συλλογικότητα, η αλληλεγγύη, η αισιοδοξία.>>

Ακολούθησε λαϊκό γλέντι με τους μουσικούς : Δημήτρη Ψαρρά, Σοφιάδου Εύα και Γιάννη Δέντσα με λαϊκά και πολιτικά τραγούδια, ανεβάζοντας το κέφι και τη διάθεση των παρευρισκομένων.

Κωνσταντίνος Κόλλιας Πρόεδρος ΟΕΕ: Οι οικονομολόγοι ψήφισαν με υπευθυνότητα

Μαλλιαράς σε Αυγενάκη: Ανενημέρωτοι οι αγρότες

Μαλλιαράς σε Αυγενάκη: Ανενημέρωτοι οι αγρότες

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Δείτε επίσης.

 

Συνέχισε να διαβάζεις