17/06/2024
29.7 C
Serres

Ξεκινά ο εκσυγχρονισμός των υποδομών της SEREXPO-Υπογράφηκε η σύμβαση!

Υπογράφηκε η σύμβαση για την ενεργειακή αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό των υποδομών του Επιχειρηματικού Κέντρου SEREXPO «Χρήστος Μέγκλας», συνολικού προϋπολογισμού 2.900.000 ευρώ, που έχει στόχο την ανάπτυξη του επιχειρείν, όπως και όλης της Περιφερειακής Ενότητας με την στήριξη του Επιμελητηρίου.

Με την υπογραφή της σύμβασης αρχίζει και μορφοποιείται το όραμα του Επιμελητηρίου Σερρών για τη δημιουργία ενός πρότυπου κέντρου για την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία, ακριβώς όπως αξίζει σε όλους τους Σερραίους που στηρίζουν δυναμικά την τοπική μας οικονομία,

που μοχθούν και προοδεύουν, που δημιουργούν νέες ευκαιρίες και θέσεις απασχόλησης, σύμφωνα με τον Κώστα Καραμανλή, που συνέβαλε τα μέγιστα αρχικά στην παραχώρηση του πρώην στρατοπέδου στο Επιμελητήριο Σερρών και κατόπιν στην εξασφάλιση της χρηματοδότησης.

Κώστας Καραμανλής: Γίνεται πράξη το όραμα του Επιμελητηρίου Σερρών

energeiaki anavathmisi serexpo xristos meglas karamanlis 11zon

«Το όραμα του Επιμελητηρίου Σερρών για τη δημιουργία ενός πρότυπου κέντρου για την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία στον Νομό μας γίνεται πλέον πράξη, ακριβώς όπως είχαμε δεσμευτεί. 

Η σημερινή υπογραφή της σύμβασης αναβάθμισης για τις κτιριακές εγκαταστάσεις του Επιχειρηματικού Πάρκου Serexpo “Χρήστος Μέγκλας” αποτελεί την επισφράγιση των προσπαθειών που ξεκινήσαμε το 2021 με την παραχώρηση του πρώην στρατοπέδου Κολοκοτρώνη στο Επιμελητήριο Σερρών, με την εξεύρεση στη συνέχεια των απαραίτητων χρηματοδοτικών πόρων και την οριστικοποίηση των μελετών από τον εποπτευόμενο φορέα του Υπουργείου Υποδομών, την ΚΤ.ΥΠ., την δημοπράτηση του έργου και τελικά την ανάθεση υλοποίησής του στον ανάδοχο. 

GOTSIKA

Οι Σέρρες θα αποκτήσουν ένα σύγχρονο και λειτουργικό χώρο, ικανό να δημιουργήσει προστιθέμενη αξία στον τόπο μας και να αποτελέσει πόλο νέων επενδύσεων και σημείο αναφοράς για το επιχειρείν στην Βόρεια Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων. 

Ακριβώς όπως αξίζει σε όλους τους Σερραίους που στηρίζουν δυναμικά την τοπική μας οικονομία, που μοχθούν και προοδεύουν, που δημιουργούν νέες ευκαιρίες και θέσεις απασχόλησης» σύμφωνα με τον Κώστα Καραμανλή, που συνέβαλε τα μέγιστα αρχικά στην παραχώρηση του πρώην στρατοπέδου στο Επιμελητήριο Σερρών και κατόπιν στην εξασφάλιση

Αξίζει να σημειώσουμε πως η ηλεκτρονική δημοπράτηση του εργολαβικού υποέργου, «Παρεμβάσεις αποκατάστασης, ενεργειακής αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού των υποδομών του Επιχειρηματικού Κέντρου SEREXPO «ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΕΓΚΛΑΣ» συνολικού προϋπολογισμού 2.900.000 ευρώ έγινε στις 17 Μαίου του 2023, όταν ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας «ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ Α.Ε.» Αθανάσιος Γιάνναρης πάτησε το «κουμπί» για την έναρξη της διαδικασίας, παρουσία μάλιστα του Προέδρου της ΚΤΥΠ Τιμολέοντος Κατσίπου, του Προέδρου του Επιμελητηρίου Σερρών Αθανάσιου Μαλλιαρά και της εκπροσώπου της εταιρίας που έχει αναλάβει ως τεχνικός σύμβουλος του έργου.


«Πρόκειται για ένα σπουδαίο έργο, που με την ολοκλήρωσή του θα μεταμορφώσει την εικόνα του συγκεκριμένου χώρου και θα μας δώσει τη δυνατότητα να κάνουμε πράγματα που θα ενισχύσουν ουσιαστικά και σημαντικά το επιχειρείν», τόνισε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών.

Να υπενθυμίσουμε πως πρόκειται για ένα έργο που είχε ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020» με αρχικό συνολικό προϋπολογισμό 3.032.548,00 ευρώ, ο οποίος κρίθηκε αναγκαίο να αυξηθεί κατά 1 εκατομμύριο ευρώ και πλέον διαμορφώνεται στα 4.055.548,00 ευρώ.

Μια γενναία αύξηση που πέτυχε το Επιμελητήριο, κατόπιν διαρκών προσπαθειών και πιέσεων και με την πολύτιμη συμπαράσταση και αρωγή του Κώστα Καραμανλή.

Μια αύξηση που κρίθηκε αναγκαία για την ορθή υλοποίηση των υποέργων και τη λειτουργική ολοκλήρωσης της Πράξης και προέκυψε από την αύξηση του προϋπολογισμού του Υποέργου Α/Α 4 «Επεμβάσεις Αποκατάστασης, επανάχρησης και Ενεργειακής Αναβάθμισης».


Για να γίνει πραγματικότητα το όραμα του αείμνηστου Χρήστου Μέγκλα για ένα χώρο σύγχρονο και λειτουργικό, αντάξιο της Serexpo.

Να καταργηθούν τώρα όλα τα διόδια ζητά το ΚΚΕ Σερρών

Μια μπάλα για τον Ερυθρό Σταυρό από την Siris Basketball Academy

Βαρβάρα Μητλιάγκα: Σε πλήρη ετοιμότητα ο Δήμος Σερρών για την αντιπυρική περίοδο

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Δείτε επίσης.

 

Συνέχισε να διαβάζεις