25/06/2024
26.5 C
Serres

Δήμος Εμμανουήλ Παππά: 6+1 λόγοι για να μείνει η Κοινωφελής Επιχείρηση!

Μπορεί στις Σέρρες να μην ξέραμε μέχρι την τελευταία στιγμή, αν και ποια από τις δύο επιχειρήσεις θα έπρεπε να παραμείνουν , αντίθετα όμως στο Δήμο Εμμανουήλ Παππά η απόφαση ήταν ειλημμένη εδώ και καιρό..

παπαμιχάλης ευαγγελίδου
παπαμιχάλης ευαγγελίδου

Συνεπώς η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν η υποβολή αιτήματος για την εξαίρεση της κοινωφελούς επιχείρησης  από την κατάργηση όλων των νομικών προσώπων και κοινωφελών επιχειρήσεων που προβλέπει ο νόμος 5056/2023 , και η διατήρησή του μετά την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου . 

Αυτό για τους παρακάτω λόγους:

  1. Επειδή η λειτουργία της Κοινωφελούς Επιχείρησης δεν επιβαρύνει οικονομικά τον Εμμανουήλ Παππά.
  2. Επειδή η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Εμμανουήλ Παππά ασκεί εξειδικευμένο έργο που έχει σχέση με τη λειτουργεία των Κ.Δ.Α.Π., στα οποία συμμετέχουν σχεδόν το σύνολο των παιδιών όλων των Σχολικών μονάδων του Δήμου.
  3. Επειδή η Κοινωφελής Επιχείρηση διοργανώνει μια σειρά εκδηλώσεων που σχετίζονται με τον Ήρωα Εμμανουήλ Παπά, όπως το ετήσιο μνημόσυνο, στα πλαίσια του οποίου διοργανώνεται και ο ομώνυμος ημιμαραθώνιος προς τιμήν του υπό την αιγίδα του Σ.Ε.Γ.Α.Σ..
  4. Συνδράμει καθοριστικά στις δύο εκδηλώσεις, αυτές του δρώμενου του «Ζάμαντα» στην ιερά πανήγυρη της Ζωοδόχου Πηγής στην Πεντάπολη & της «Δρακοκτονίας» στην ιερά πανήγυρη του Αγίου Γεωργίου στο Νέο Σούλι, έθιμα που έχουν ενταχθεί στο μητρώο της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού υπό την αιγίδα της UNESCO.
  5. Διοργανώνει ημερίδες, θεατρικές παραστάσεις, έκδοση βιβλίων, συλλογή ιστορικών στοιχείων, αντικειμένων κ.α.
  6. Επίσης διοργανώνει και συντονίζει σωρεία πολιτιστικών, επετειακών, αθλητικών, θρησκευτικών και άλλων εκδηλώσεων, σε συνεργασία με όλους του τοπικούς και όχι μόνο φορείς.
  7. Επειδή οι Υπηρεσίες του Δήμου, με το υφιστάμενο σήμερα προσωπικό και τον όγκο εκτελούμενων έργων και υπηρεσιών, εκτιμάται ότι πολύ δύσκολα θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στο σημαντικό έργο που επιτελεί επιτυχώς, εδώ και πολλά χρόνια η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Εμμανουήλ Παππά, καθώς θα υπάρξει σημαντική επιβάρυνση από την ανάληψη ή τη συνέχιση των εκτελούμενων συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων, των έργων και των υπηρεσιών που εκτελεί η Επιχείρηση.
καζίας τάτσιος
καζίας τάτσιος

Για όλους αυτούς τους λόγους που καταδεικνύουν την σπουδαιότητα του ρόλου της Κοινωφελούς Επιχείρησης για τον Δήμο Εμμανουήλ Παππά αλλά κυρίως για την τοπική κοινωνία, προτείνεται η υποβολή αίτησης από το Δημοτικό Συμβούλιο προς τον Υπουργό Εσωτερικών, για την έκδοση απόφασης διατήρησης της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Εμμανουήλ Παππά ως Ν.Π.Ι.Δ..

Lavera

Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης η δραστηριότητα της Κοινωφελούς Επιχείρησης από πλευράς εξειδικευμένου αντικειμένου απόδοσης έργου και ευρύτερης αναγνώρισης δικαιολογεί την ανωτέρω εξαίρεση, όπως επίσης όπως λέει η σχετική έκθεση ο προϋπολογισμός των τελευταίων πέντε (5) ετών της επιχείρησης  είχε αυξητική πορεία.

Θα μου πεις πόσο θα λάβει υπόψιν του ο αρμόδιος υπουργός τα ποιοτικά και ποσοτικά χαρακτηριστικά της επιχείρησης;

Θα μου πεις θα βάλουν και ένα χεράκι οι βουλευτές μας…


Ή έχω άδικο;

kerkinitis e vima
kerkinitis e vima

Οι αθλητές και οι αθλήτριες του Ναυταθλητικού Περιβαλλοντικού Συλλόγου Πεθελινού – Κερκινίτις επέστρεψαν από την Κύπρο με έξι χρυσά, τρία ασημένια και δύο χάλκινα μετάλλια

Να μην ξεχάσουμε μια και αναφερθήκαμε στο Δήμο Εμμ.Παππά να δώσουμε τα συγχαρητήριά μας στους αθλητές και οι αθλήτριες του Ναυταθλητικού Περιβαλλοντικού Συλλόγου Πεθελινού – Κερκινίτις που επέστρεψαν από την Κύπρο έχοντας στις βαλίτσες τους έξι χρυσά, τρία ασημένια και δύο χάλκινα μετάλλια.

Ο Κερκινίτις πήρε μέρος με πέντε αθλήτριες και τέσσερις αθλητές σε 11 αγωνίσματα στο Cyprus Indoor Rowing Challenge που διεξήχθη στη Λεμεσό και η παρουσία της ομάδας του Βασίλη Τσανταρλιώτη ήταν εξαιρετική!


Όλα τα παιδιά έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους πιστοποιώντας, για ακόμα μια φορά, την πολύ καλή δουλειά που γίνεται στο σύλλογο.  

Και μάλιστα στην ξεχασμένη …επαρχία!

Βαγγέλης Παπαμιχάλης: Η γενική εικόνα για το Νοσοκομείο Σερρών!

Αναπτυξιακός ο προϋπολογισμός για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας το 2024

Κλείνει η ΚΕΔΗΣ: Τι θα γίνει με τους εργαζόμενους;

Κώστας Σαραφίδης: Απόψε αυτοσχεδιάζουμε …(ΚΕΔΗΣ – ΟΠΑΚΠΑ)

Εξεταστική Επιτροπή για τα Τέμπη: Aσπίδα” από τους βουλευτές της ΝΔ στον Κώστα Αχ. Καραμανλή

Από την Βαρβάρα Μητλιάγκα: ΝΑΙ στον ΟΠΑΚΠΑ, ΟΧΙ στην ΚΕΔΗΣ!

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Δείτε επίσης.

 

Συνέχισε να διαβάζεις