25/06/2024
22.1 C
Serres

Αθανάσιος Μαλλιαράς: Αναγκαιότητα η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στο Νομό Σερρών!

Για το Αθανάσιο Μαλλιαράς ο Νομός Σερρών είναι ένας ευλογημένος τόπος με απεριόριστες δυνατότητες και εξαιρετικά πλεονεκτήματα.

Ο ίδιος θεωρεί πως η σημερινή διοίκηση Τζιτζικώστα, έκανε πολλές και σημαντικές παρεμβάσεις για την αντιπλημμυρική θωράκιση του Νομού και πιστεύει πως θα πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερο βάρος στον πρωτογενή τομέα παραγωγής, που αποτελεί ως απασχόληση πηγή εισοδήματος για ένα μεγάλο μέρος των συμπολιτών μας.

Συνεπώς θα συνεχίσει να μάχεται για τα συμφέροντα των αγροτών, των επαγγελματιών, των υπαλλήλων και όλων των Σερραίων.

athanasios malliaras Αθανάσιος Μαλλιαράς 6

ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΒΗΜΑ: Θεωρείται ότι οι Περιφερειακές εκλογές είναι κομματικές, πολιτικές ή καθαρά αυτοδιοικητικές;


Αθανάσιος Μαλλιαράς: Κάθε εκλογική αναμέτρηση είναι πρώτα απ’ όλα μια μεγάλη «γιορτή».

Μια μοναδική στιγμή, όπου οι πολίτες έχουν την ευκαιρία να εκφραστούν και να επιλέξουν τους καλύτερους και αποτελεσματικότερους.

Αυτούς που εκτιμούν πως μπορούν να βελτιώσουν τη ζωή τους και να πάνε τον τόπο μας ένα βήμα παραπέρα.

Υπό αυτή την έννοια λοιπόν όλες οι εκλογές είναι πολιτικές, με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που διέπουν την κάθε εκλογική αναμέτρηση.


Οι Περιφερειακές εκλογές οδηγούν στην ανάδειξη των εκπροσώπων του β’ βαθμού τοπικής αυτοδιοίκησης.

Παρά το γεγονός ότι οι πολίτες έχουν προφανώς μια μεγαλύτερη γνώση και εξοικείωση με τον α’ βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης , εντούτοις φαίνεται πως τα τελευταία χρόνια έχουν αρχίσει να αντιλαμβάνονται και τη σπουδαιότητα λειτουργίας των Περιφερειών.

Αποτελεί λοιπόν μεγάλη ευθύνη και σαφώς υποχρέωση όλων ημών που εμπλεκόμαστε με τις Περιφερειακές εκλογές να ενημερώνουμε τον κόσμο για τη λειτουργία και το έργο της Περιφέρειας, ως βασικό πυλώνα της αυτοδιοίκησης.

Όσον αφορά στο εάν στις Περιφερειακές εκλογές υπάρχει και κομματική «χροιά», θα σας πω ξεκάθαρα πως η Διοίκηση του Απόστολου Τζιτζικώστα έχει αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια πως λειτουργεί καθαρά αυτοδιοικητικά.


Σαφώς κάθε υποψήφιος έχει τις δικές του κομματικές καταβολές και προτιμήσεις, ωστόσο φαίνεται στην πράξη πως ως Διοίκηση λειτουργούμε ανεξάρτητα και πάντα με γνώμονα το συμφέρον όλων των πολιτών της Περιφέρειας.

ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΒΗΜΑ: Η διοίκηση του κ.Τζιτζικώστα, έδωσε την προτεραιότητα που θα έπρεπε στο νομό μας και αν όχι που εστιάζεται τις όποιες ελλείψεις;

Αθανάσιος Μαλλιαράς: Φιλοσοφία και στόχος της παράταξής μας είναι να λειτουργούμε με βάση έναν συνολικό σχεδιασμό που αφορά όλη την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Ο κ. Τζιτζικώστας είναι Περιφερειάρχης ενός συνόλου Περιφερειακών Ενοτήτων και είναι σαφές πως δεν έχει κανέναν λόγο να δίνει σε κάποιες προτεραιότητα και κάποιες να τις «ρίχνει».

Ένας πατέρας φροντίζει εξίσου για όλα του τα παιδιά ώστε να λειτουργεί ομαλά η οικογένεια.

Έτσι λοιπόν και ο Περιφερειάρχης, μαζί με τους εκλεγμένους Περιφερειακούς Συμβούλους σε κάθε Ενότητα, φροντίζει ώστε να λύνονται προβλήματα και να παράγεται έργο, με γνώμονα πάντα τις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες κάθε περιοχής.

Θεωρώ λοιπόν πως και για την Περιφερειακή Ενότητα Σερρών έγιναν πολλές και σημαντικές παρεμβάσεις, όπως έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης του Νομού, έργα οδοποιίας καθώς και άλλα που σχετίζονται με την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και του πρωτογενούς τομέα, τον πολιτισμό, τον τουρισμό, την υγεία και την παιδεία.

Σαφώς όταν διοικείς μπορεί να υπάρχουν και λάθη και παραλείψεις, ωστόσο είμαστε εδώ για να γίνουμε ακόμη καλύτεροι την επόμενη πενταετία, πάντα με την στήριξη και την εμπιστοσύνη των πολιτών.

ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΒΗΜΑ: Ο Νομός Σερρών, παρά τα έργα που ήδη έγιναν και όλα όσα έχουν προγραμματιστεί παραμένει στον πάτο στο κατά κεφαλήν εισόδημα των κατοίκων του. Είναι αποτέλεσμα της κυβέρνησης, της Περιφέρειας ή της τοπικής αυτοδιοίκησης;

athanasios malliaras Αθανάσιος Μαλλιαράς2

Αθανάσιος Μαλλιαράς: Πράγματι όλοι θα θέλαμε τα στοιχεία για το νομό Σερρών να ήταν καλύτερα.

Αυτή είναι μια συζήτηση που γίνεται εδώ και πολλά χρόνια και ελπίζω κάποια στιγμή να σταματήσει να γίνεται , όταν οι αριθμοί βελτιωθούν.

Κι επειδή είμαι πάντοτε ειλικρινής και ξεκάθαρος κανείς δεν μπορεί να αποποιηθεί των ευθυνών του.

Προφανώς , τόσο σε επίπεδο κεντρικής διοίκησης όσο και σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης θα πρέπει να γίνουν περισσότερα πράγματα για το Νομό μας.

Ενδεικτικά θα αναφέρω την αναγκαιότητα ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας ,που συνεπάγεται την οικονομική τόνωση του Νομού.

Τα τελευταία χρόνια που βρίσκομαι στο «τιμόνι» του Επιμελητηρίου έχω διαπιστώσει πως πρόκειται για έναν τομέα όπου πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη έμφαση.

Μάλιστα, εμείς ως διοίκηση του Επιμελητηρίου υλοποιούμε δράσεις και προχωρούμε σε παρεμβάσεις ενίσχυσης των επαγγελματιών.

Επιπλέον αξιοποιούμε κάθε δυνατότητα που δίνεται , όπως για παράδειγμα την ενημέρωση και τη συμβουλευτική προς τα μέλη μας για τα έργα που αφορούν σ’ αυτό το κομμάτι και προέρχονται από το ΕΣΠΑ, που διαχειρίζεται η Περιφέρεια.

Eπιπλέον, θα πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερο βάρος στον πρωτογενή τομέα παραγωγής, που αποτελεί ως απασχόληση πηγή εισοδήματος για ένα μεγάλο μέρος των συμπολιτών μας.

Ο αγροτοδιατροφικός κλάδος πρέπει να στηριχθεί με μέτρα, υποδομές και κίνητρα .

Οι αγρότες και κτηνοτρόφοι του Νομού μας αποτελούν ένα δυναμικό κομμάτι της τοπικής μας κοινωνίας και οικονομίας και πρέπει να υποστηρίζονται σε όλα τα επίπεδο.

Γενικά πάντως, το σίγουρο είναι ότι θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις ώστε ν’ αντιστραφεί το αρνητικό κλίμα.

ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΒΗΜΑ: Τι πιστεύεται πως πρέπει να αλλάξουμε ως νομός έτσι ώστε να περάσουμε στην πολυπόθητη ανάπτυξη;

athanasios malliaras Αθανάσιος Μαλλιαράς 5

Αθανάσιος Μαλλιαράς: Ο Νομός Σερρών είναι ένας ευλογημένος τόπος με απεριόριστες δυνατότητες και εξαιρετικά πλεονεκτήματα.

Μπορεί αυτό να ακούγεται κοινότοπο και χιλιοειπωμένο, αλλά δεν θα πάψω ποτέ να το λέω γιατί το πιστεύω ακράδαντα.

Μία ακόμη τετριμμένη λέξη είναι το όραμα, η οποία ωστόσο είναι η λέξη-κλειδί για την ανάπτυξη.

Πρέπει ως Νομός να οραματιστούμε το μέλλον μας.

Να βάλουμε ξεκάθαρο στόχο για το τι θέλουμε να πετύχουμε και πως θα φτάσουμε στο ποθούμενο.

Απαιτούνται λοιπόν νέες ιδέες, πολλή όρεξη, αυστηρή στοχοθεσία, σκληρή δουλειά και συνεργασία μεταξύ όλων.

ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΒΗΜΑ: Άραγε πόσο εύκολα μπορεί να αναπτυχθεί ένας Νομός, όταν η Περιφέρεια έχει μεν τις αρμοδιότητες αλλά χωρίς τους ανάλογους πόρους;

malliaras tzitzikostas epimelitirio serron ipopsifios perifereiakos simvoulos 11zon

Αθανάσιος Μαλλιαράς: Αυτό είναι ένα μεγάλο θέμα συζήτησης που μας απασχολεί εντόνως.

Η αλήθεια είναι πως ο θεσμός των Περιφερειακών Διοικήσεων δημιουργήθηκε με μεγάλες προσδοκίες, αλλά δυστυχώς οι πόροι δεν ήταν αντίστοιχοι.

Ειδικά στις περιόδους της βαθιάς οικονομικής κρίσης των περασμένων ετών, οι χρηματοδοτήσεις δίνονταν με το σταγονόμετρο.

Ωστόσο η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δεν σταμάτησε ποτέ να διεκδικεί και ο Απόστολος Τζιτζικώστας να κάνει σαφές προς πάσα κατεύθυνση πως η Περιφερειακή Διοίκηση χρειάζεται στήριξη.

Από εκεί και πέρα βέβαια δεν καθόμαστε με σταυρωμένα χέρια, αλλά φροντίζουμε να εκμεταλλευόμαστε κάθε ευκαιρία, όπως για παράδειγμα τις χρηματοδοτήσεις μέσω ΕΣΠΑ.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχει πετύχει τη μέγιστη απορρόφηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων του προγράμματος , γεγονός που σημαίνει παραγωγή έργου σε όλους τους τομείς.

Ενδεικτικά να αναφέρουμε πως ήδη έχουν προχωρήσει έργα μέσω του ΕΣΠΑ της νέας προγραμματικής περιόδου και δέσμευσή μας είναι να έχουν εγκριθεί όλα τα επικαιροποιημένα Επιχειρησιακά Σχέδια έως το τέλος του έτους, σε συνεργασία με όλους τους θεσμούς και τους φορείς.

ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΒΗΜΑ: Θεωρείται πως κάποιος πρέπει να σας κρίνει ως Περιφερειακό σύμβουλο ή ως Πρόεδρο του Επιμελητηρίου;

Αθανάσιος Μαλλιαράς: Σ΄ αυτές τις εκλογές καλούμαστε να αναδείξουμε Διοίκηση για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και να επιλέξουμε αυτούς που θα μας εκπροσωπήσουν στα έδρανα του Περιφερειακού Συμβουλίου για τα επόμενα χρόνια.

Ως εν ενεργεία Περιφερειακός Σύμβουλος και ως εκ νέου υποψήφιος είναι αυτονόητο πως θα κριθώ για την αυτοδιοικητική μου παρουσία.

Από εκεί και πέρα , επειδή αυτές οι εκλογές με βρίσκουν παράλληλα και Πρόεδρο του Επιμελητηρίου, είναι σαφές πως ο καθένας έχει το δικαίωμα να με κρίνει και με αυτή μου την ιδιότητα.

Και εδώ μου δίνετε την ευκαιρία να τονίσω πως αυτός ο διπλός θεσμικός ρόλος που υπηρετώ τα τελευταία χρόνια κάθε άλλο παρά αντικρουόμενος είναι.

Έχω αποκτήσει εμπειρία και γνώση και από τις δύο θέσεις, την οποία μπορώ και θέλω να αξιοποιήσω προς όφελος του τόπου μου.

ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΒΗΜΑ: Τι έχει να περιμένει ο Σερραίος πολίτης από την Περιφέρεια και από εσάς προσωπικά στα επόμενα χρόνια;

Αθανάσιος Μαλλιαράς Τζιτζικώστας
Αθανάσιος Μαλλιαράς Τζιτζικώστας

Αθανάσιος Μαλλιαράς: Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με τον Απόστολο Τζιτζικώστα επικεφαλής ,θα συνεχίσει να κάνει αυτό που ξέρει καλά. Να αξιοποιεί κάθε ευκαιρία, να διεκδικεί και να παράγει έργο.

Το πρόγραμμα μας είναι ολοκληρωμένο και πλήρως διαφωτιστικό για τα έργα που προγραμματίζονται να γίνουν.

Έργα που αφορούν σε όλους τους τομείς και που στοχεύουν στην ευημερία και την πρόοδο.

Όλοι οι υποψήφιοι της παράταξης έχουμε την ευθύνη να το επικοινωνήσουμε στον κόσμο με τον οποίο ερχόμαστε καθημερινά σε επαφή, και σε ότι με αφορά αυτό είναι το κυρίαρχο μέλημά μου.

Σε προσωπικό επίπεδο, θα δώσω για ακόμη μία φορά τον αγώνα μου με δύναμη και αποφασιστικότητα, με σεβασμό στους συμπολίτες μου, διεκδικώντας την εκ νέου εκλογή μου και ένα καλύτερο αποτέλεσμα από την προηγούμενη φορά.

Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που χαίρω της απόλυτης εμπιστοσύνης του Περιφερειάρχη, ο οποίος κατά την προηγούμενη τετραετία με αξιοποίησε ως εντεταλμένο Σύμβουλο Αγροτικής Οικονομίας στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών, ως εκπρόσωπο της Περιφέρειας στην Ένωση Περιφερειών Ελλάδας και ως μέλος της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας.

Ελπίζω και οι Σερραίοι πολίτες να με εμπιστευτούν και πάλι.

ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΒΗΜΑ: Για πόσα και ποια έργα που προχώρησαν στο νομό μας είστε υπερήφανος και ποια από αυτά θεωρείτε εμβληματικά;

serexpo 2023 oloklirothike malliaras serres e vima 11zon

Αθανάσιος Μαλλιαράς: Σας ανέφερα και προηγουμένως μια σειρά έργων που έχουν γίνει για το Νομό Σερρών και τα οποία έχουν βελτιώσει τις συνθήκες στον τόπο μας.

Για παράδειγμα, οι αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις που έχουν γίνει είναι ένα έργο εξαιρετικής σημασίας καθώς έχει να κάνει με την ασφάλεια της ζωής και των περιουσιών μας.

Κανείς δεν θέλει να ξαναζήσουμε στιγμές του παρελθόντος με έντονα πλημμυρικά φαινόμενα, γι’ αυτό και έχουμε επιστήσει την προσοχή μας σ’ αυτό το κομμάτι.

Τα έργα υποδομών στο οδικό δίκτυο είναι επίσης αξιοσημείωτα και έχουν συμβάλλει τα μέγιστα στις ασφαλείς μετακινήσεις μας.

Επιπλέον, επειδή αναφέρεστε σε εμβληματικά έργα, δεν θα μπορούσα να μην αναφερθώ στην προσπάθεια που γίνεται όλα αυτά τα χρόνια από την Περιφέρεια για την ανάδειξη του τύμβου Καστά.

Η Περιφέρεια στήριξε εξαρχής αυτό το σπουδαίο αρχαιολογικό εύρημα με γενναίες χρηματοδοτήσεις ,ώστε να αποκαλυφθεί το μεγαλείο του και με διαρκείς πιέσεις προς τις κυβερνήσεις για πλήρη ανάδειξη και αξιοποίησή του.

Αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε, μέχρι ο τύμβος Καστά να λάβει την αξία που του πρέπει ,με ό,τι αυτό συνεπάγεται και για την πολιτιστική και τουριστική ανάπτυξη του τόπου μας.

ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΒΗΜΑ: Ποιο είναι το δικό σας όραμα για το Νομό Σερρών;

Αθανάσιος Μαλλιαράς: Ο Νομός Σερρών είναι ο τόπος που γεννήθηκα , μεγάλωσα και υπεραγαπώ.

Από αυτήν την μεγάλη μου αγάπη , προέκυψε και η έντονη διάθεσή μου να ασχοληθώ με τα κοινά.

Η ψήφος και η εμπιστοσύνη των συμπολιτών μου, μου έδωσε την ευκαιρία να μάθω, να εργαστώ, να μεταφέρω απόψεις και προβλήματα εκεί όπου έπρεπε, να αναζητώ λύσεις και να δημιουργώ, όπου μπορώ, ευκαιρίες.

Αυτό θα συνεχίσω να κάνω και την επόμενη πενταετία, ως εκλεγμένος στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Να μάχομαι για τα συμφέροντα των αγροτών, των επαγγελματιών, των υπαλλήλων , όλων των Σερραίων.

Να μάχομαι για έναν Νομό Σερρών που θα πρωταγωνιστεί και θα είναι ένας τόπος όπου όσοι έρχονται δεν θα θέλουν να φύγουν και όσοι βρίσκονται ήδη εδώ θα δηλώνουν απολύτως περήφανοι!

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Θανάσης Μαλλιαράς υπ. Περιφερειακός Σύμβουλος!

Τέλειωσε η 7η SEREXPO – Ανανεώθηκε το ραντεβού για το 2024!

Επιμελητήριο Σερρών: Τεράστια επιτυχία στη SEREXPO 2023!

Βάνα Πλιάκου: Στόχος μας η ανάπτυξη στο Δήμο Βισαλτίας!

Για τον Δήμο Σερρών Χρυσάφης VS Μητλιάγκα!

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Δείτε επίσης.

 

Συνέχισε να διαβάζεις