19/06/2024
24.9 C
Serres

Δήμος Σερρών: Κοπή χόρτων στην περιοχή της Σιγής!

Καθημερινή είναι η προσπάθεια των συνεργείων του Δήμου Σερρών για την αποψίλωση της παρόδιας βλάστησης.

Το πρωί της Δευτέρας 15 Απριλίου 2024, οι εργασίες επικεντρώθηκαν στην περιοχή της Σιγής με την κοπή χόρτων σε δημοτικούς χώρους, για την αποτροπή κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς.

Η κοπή χόρτων και κλαδιών γίνεται με το πολυμηχάνημα τύπου Unimog, στο οποίο τοποθετήθηκε στον βραχίονά του ειδικός καταστροφέας.

Το εν λόγω μηχάνημα είχε προμηθευτεί η προηγούμενη Δημοτική Αρχή με τη χρηματοδότηση να προέρχεται από ίδιους πόρους και από το πρόγραμμα «Φιλόδημος».

«Αυτή την περίοδο το μηχάνημα θα πραγματοποιεί εργασίες κοπής παρόδιας βλάστησης. Πρόκειται για ένα σύγχρονο μηχάνημα, το οποίο θα βοηθήσει πολύ στο πρόβλημα του πρασίνου.

Barat

Τις προηγούμενες ημέρες, έγινε η δοκιμαστική λειτουργεία του μηχανήματος και σήμερα το συνεργείο βρέθηκε στην περιοχή της Σιγής.

Θα ακολουθήσουν η περιοχή του ΔΙΠΑΕ και το Μουσικό Σχολείο Σερρών» τόνισε με δήλωση του, ο Αντιδήμαρχος Διαχείρισης Καθημερινότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Σερρών Γιώργος Καδής.

mathites mouseio fisikis istorias

Από την επίσκεψη στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας ενθουσιασμένοι οι μαθητές του 3ου Δημοτικού Σχολείου Νιγρίτας

Εντυπωσιάστηκαν οι μαθητές και οι μαθήτριες του 3ου Δημοτικού Σχολείου Νιγρίτας, οι οποίοι την Παρασκευή 12 Απριλίου 2024, είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν και να ξεναγηθούν στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Σερρών.


Στον χώρο του μουσείου, οι μαθητές παρατήρησαν τα άγρια ζώα και ενημερώθηκαν για τη ζωή τους, μέσα στο φυσικό περιβάλλον.

Τα παιδιά αποχώρησαν γεμάτα ενθουσιασμό και νέες γνώσεις, καθώς λύθηκαν οι απορίες τους, σχετικά με τα ζώα της άγριας πανίδας.

Στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας υπάρχει συλλογή και του ορυκτού πλούτου του Νομού Σερρών.

Το Μουσείο με τα εκθέματά του, αποτελεί έναν πολύ χρήσιμο οδηγό για γνώση, μελέτη και προστασία του φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής.


ΔΕΥΑΣ: Διακοπή υδροδότησης στην περιοχή Καντακουζηνού

Λόγω αναγκαίων εργασιών στα πλαίσια του έργου «Μετατόπιση Καταθλιπτικών και μεταφορικών αγωγών ύδρευσης Δ.Ε.Υ.Α.Σ. πέριξ χειμάρρου Αγ. Αναργύρων», αύριο Τρίτη 16-04-2024 και στις ώρες από 08:00’ έως 11:00’,θα σημειωθεί διακοπή υδροδότησης στην περιοχή Καντακουζηνού, καθώς και στις οδούς Δημ. Μαρούλη, Πελασγών, Σερρών- Ι.Μ.Τιμίου – Προδρόμου, Ταγμ. Βολάνη, Παυσανία, Δημ. Δαμάνη, Ευαγγ. Ασπιώτη, καθώς και σε τμήμα της οδού προέκταση Μ.Αλεξάνδρου.


Η υδροδότηση θ’ αποκατασταθεί σταδιακά μετά το πέρας των εργασιών.

Καταργείται ο θεσμός της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης των γιατρών-«Ταφόπλακα» στο ΕΣΥ

Η Σερραϊκή εταιρεία ΠΑΡΦΕ υποψήφια στα Greek Exports Awards 2024

Νέα πρωτοβουλία της Google για θέματα Τεχνητής Νοημοσύνης (AI) στην Ελλάδα

Επίτιμος Διδάκτορας του ΔΙ.ΠΑ.Ε. διακεκριμένος Καθηγητής Κώστας Γραμμένος

Καμπανάκι κινδύνου από τη ΔΕΥΑΣ στο Δήμο Σερρών!

Ο Τάσος Χατζηβασιλείου θέλει στις Σέρρες campus Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης

Φαύλος ο πληθωρισμός της απληστίας τρέχει η ακρίβεια….

Ξεκινά η ανακαίνιση των κτιριακών υποδομών των Κέντρων Υγείας στο Νομό Σερρών

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Δείτε επίσης.

 

Συνέχισε να διαβάζεις