17/06/2024
29.7 C
Serres

Η ΑΝΕΣΕΡ πρότεινε τη δημιουργία φορέα διαχείρισης στη περιοχή της Αμφίπολης

Η ΑΝΕΣΕΡ πρότεινε τη δημιουργία φορέα διαχείρισης από τον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων, έως τον αρχαιολογικό χώρο της Αμφίπολης

Πραγματοποιήθηκε προχθές το μεσημέρι, στο κέντρο διερμηνείας του Δήμου Αμφίπολης, ενημερωτική εκδήλωση, στα πλαίσια του Διατοπικού Σχεδίου Συνεργασίας με τίτλο “Πεδιάδα Πολιτισμού, Φίλιπποι, Δράμα, Αμφίπολη”, με θέμα “Εμπλουτισμός τουριστικού προϊόντος και δημιουργία φορέα διαχείρισης”.

Την εκδήλωση διοργάνωσε ο Αναπτυξιακός Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΑΝ.Ε.ΣΕΡ), σε συνεργασία με τις Αναπτυξιακές Εταιρείες Δράμας και Καβάλας.

Παναγιώτης Σπυρόπουλος Γιάννης Αγοραστός

Σκοπός της συνάντησης ήταν η ενημέρωση των φορέων της περιοχής, που συμμετέχουν στο σχέδιο, αναφορικά με τη πρόοδο υλοποίησης του σχεδίου και την πρόταση για τη δημιουργία ενός φορέα διαχείρισης.

Barat

Οργανικό κομμάτι της στρατηγικής της ΑΝΕΣΕΡ, αποτελεί η δημιουργία ενός αυτοτελούς τουριστικού προϊόντος σε διασύνδεση, τόσο με τις τοπικές επιχειρήσεις (τουριστικές, παροχής υπηρεσιών, αγροδιατροφικές και μεταποιητικές) όσο και με το συνολικό τουριστικό προϊόν της περιοχής (υποδομές, τουριστικοί πόροι κτλ).

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Πρόεδρος της ΑΝ.Ε.ΣΕΡ και Αντιπεριφερειάρχης Π. Ε Σερρών κ. Παναγιώτης Σπυρόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Π. Ε Καβάλας κ. Μαρκόπουλος Θεόδωρος, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Αλέξανδρος Ιωσηφίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Παναγιώτης Αρχοντής, ο Δήμαρχος Αμφίπολης κ. Φραναστανλής Στέργιος, ο Δήμαρχος Ν. Ζίχνης κ. Παντελής Μπόζης, ο Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Εταιρείας Δράμας και Δήμαρχος Δράμας κ. Γεώργιος Παπαδόπουλος, ο Δήμαρχος Δοξάτου κ. Γεώργιος Βογιατζής, ο Δήμαρχος Παρανεστίου κ. Αναστάσιος Καγιάογλου, ο Δήμαρχος Προσοτσάνης κ. Θεόδωρος Αθανασιάδης, ο Δήμαρχος Κάτω Νευροκοπίου κ. Ελευθέριος Ταμπουρίδης, στελέχη των ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμού, της εφορίας αρχαιοτήτων, του τουρισμού και συλλογικών φορέων.

Βαγγέλης Παπαμιχάλης Νίκος Φαρμάκης


Χαιρετισμό στην έναρξη της εκδήλωσης απηύθυνε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΝ.Ε.ΣΕΡ κ. Καριπίδης Δημήτρης, ενώ τις παρουσιάσεις των δράσεων που ανέλαβε η ΑΝ.Ε.ΣΕΡ, στο συγκεκριμένο σχέδιο, πραγματοποίησαν η Διευθύντρια της ΑΝ.Ε.ΣΕΡ κ. Τριανταφύλλου Ελένη και ο Υπεύθυνος Διατοπικών και Διακρατικών σχεδίων της ΑΝ.Ε.ΣΕΡ κ. Τοπτσής Χρήστος.


Το όλο σχέδιο είναι εμβληματικό και θα χρειαστεί η συνεργασία για την από κοινού ανάπτυξη της περιοχής, ανάμεσα στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων, την πεδιάδα της Δράμας και τον αρχαιολογικό χώρο της Αμφίπολης.

Το κατά πόσο θα γίνει πράξη το όλο εγχείρημα έγκειται τόσο στην κατανόηση της προσπάθειας, αλλά και στην συμμετοχή όλων των ενδιαφερόμενων μελών.

Πάντως μετά το πέρας της εκδήλωσης, πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στο μουσείο της Αμφίπολης, όπου οι καλεσμένοι μας ενημερώθηκαν για όλα τα σημαντικά εκθέματα που βρίσκονται στο μουσείο, καθώς και για την ιστορικότητα της περιοχής

Από ότι φαίνεται η ΑΝΕΣΕΡ δίνει την ιδιαίτερη βαρύτητα στη περιοχή της Αμφίπολης και στο συγκεκριμένο σχέδιο, ευελπιστώντας στη οικονομική, τουριστική και πολιτιστική τόνωση της περιοχής.

Να δούμε και την προσπάθεια από πλευράς του Δήμου Αμφίπολης…
Γιατί εκεί είναι που χωλαίνει το σχέδιο…
Και μόνη λύση ο …Σπυρόπουλος
Για να αλλάξουν τα …κόζια!


Μπαχαρόπουλος Μπαχάρης: Καθυστερεί η αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων στην Πρώτη

Απόστολος Ντόλκος – Δήμος Βισαλτίας: Η Δημοτική μας αρχή βρίσκεται κοντά στον πολίτη!

Πράσινο φως για την αναθεώρηση της ΚΑΠ από το Ευρωκοινοβούλιο

Έλενα Τούσκα: Η Δήμαρχος αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο η καθαριότητα να περάσει στα χέρια εργολάβων

Παύλος Χρηστίδης για Βελόπουλο- Πορτιέρης των ναών εκείνος που πουλούσε πλαστές επιστολές του Ιησού;

Τάσος Χατζηβασιλείου για τον ξυλοδαρμό στη Βουλή: «Ντροπή σε όσους κάνουν τη Βουλή χαμαιτυπείο»

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Δείτε επίσης.

 

Συνέχισε να διαβάζεις