18/06/2024
22.6 C
Serres

Έλενα Τούσκα: Η Δήμαρχος αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο η καθαριότητα να περάσει στα χέρια εργολάβων

Στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε η Δήμαρχος, μεταξύ άλλων, δήλωσε ότι «ο Δήμος μας ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΜΕΝΟΣ όμως το ανθρώπινο δυναμικό που υπάρχει δεν επαρκεί για τις ιδανικές υπηρεσίες όπως τις φανταζόμαστε» ανέφερε η Έλενα Τούσκα Δημοτική Σύμβουλος με τη Λαϊκή Συσπείρωση Σερρών.

  1. Μόλις στην προηγούμενη στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο Αντιδήμαρχος Έργων, κ. Γάτσιος, σε ερώτηση της επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Έλενας Τούσκα για την εφαρμογή της ΚΥΑ για την πυροπροστασία, παραδέχθηκε ότι οι υπηρεσίες του δήμου δεν είναι επαρκώς στελεχωμένες ούτε για τη συγκρότηση της τριμελούς επιτροπής που απαιτεί η ΚΥΑ ούτε για τη διενέργεια ελέγχων, ούτε καν για να πραγματοποιηθούν οι απαιτούμενες εργασίες στις δημοτικές εκτάσεις για την πυροπροστασία. 
  1. Την περασμένη βδομάδα η Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, κ. Ιορδανίδου, ζητούσε από τους Σερραίους να μην πετάνε τα σκουπίδια τους γιατί μετά την λήξη της παράτασης των συμβάσεων Covid, ο Δήμος δεν έχει επαρκή προσωπικό για την αποκομιδή των σκουπιδιών. 
  1. Κατά την υπογραφή των συμβάσεων διαδημοτικής συνεργασίας,  η ίδια η Δήμαρχος δήλωσε ότι η ΥΔΟΜ χρειάζεται να στελεχωθεί για να ανταπεξέλθει στον όγκο της δουλείας. 

Μετά την παρέμβαση (ή «σκηνικό», όπως την χαρακτήρισε η Δήμαρχος) των συμβασιούχων Covid στο Δημοτική Συμβούλιο, δήλωνε για τους εργαζόμενους ότι είναι «άνθρωποι που ομολογουμένως πρόσφεραν πολλά και την περίοδο της πανδημίας αλλά και μετά από αυτήν, λόγω της ομολογουμένως υποστελέχωσης των Δήμων».

Τι ισχύει τελικά; 

Ήδη την 4ετία 2019-2023 το ισοζύγιο του προσωπικού (μονίμων και αορίστου χρόνου – χωρίς να υπολογίζονται οι ορισμένου χρόνου) είναι τουλάχιστον μείον 35 εργαζόμενοι. Την ίδια στιγμή, η Δημοτική Επιτροπής ενέκρινε στις 20/3/2024 το Σχέδιο Πολυετούς Προγραμματισμού Προσλήψεων για τα έτη 2025-2028, και πρότεινε την πρόσληψη μόλις 14 ατόμων.

Οι 800 εργαζόμενοι στον Δήμο εκ των οποίων μόλις οι 450 είναι μόνιμοι και οι υπόλοιποι οι 350 είναι με διάφορες συμβάσεις εργασίας, καλύπτουν τις οργανικές θέσεις;

Lavera

Η Δήμαρχος τονίζοντας την ανάγκη πρόσληψης «στελεχών», αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο τομείς όπως η καθαριότητα να περάσουν στα χέρια εργολάβων ή να καλύπτονται με συμβασιούχους συνεχίζοντας τον φαύλο κύκλο των «δικών μας παιδιών»;

Είναι στη σφαίρα της φαντασίας μας ένας δήμος που θα μπορεί να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την πυρασφάλεια, για την καθαριότητα, για τη διασφάλιση μόνιμης και σταθερής δουλειάς;

Η Λαϊκή Συσπείρωση, επιμένει στην πλήρη χρηματοδότηση του δήμου από τον κρατικό προϋπολογισμό για να στελεχωθούν όλες οι υπηρεσίες του δήμου με εργαζόμενους με σταθερή δουλεία και με πλήρη δικαιώματα.


Η Λαϊκή Συσπείρωση θα συνεχίσει να πιέζει σε αυτή την κατεύθυνση μαζί με τους εργαζομένους για να απαλλαχτούν από την ανασφάλεια, τις πιέσεις του εκάστοτε αιρετού και πολιτευτή. Γιατί δεν είμαστε ούτε φαντασιόπληκτοι, ούτε ουτοπιστές!  

Το Σωματείο Κρεοπωλών στηρίζει τις κοινωνικά ευάλωτες ομάδες

Δήμος Ηράκλειας: Επιτυχής η άσκηση ¨Καπετάν Στέργιος Βλάχμπεης 2024″

Τάσος Χατζηβασιλείου για τον ξυλοδαρμό στη Βουλή: «Ντροπή σε όσους κάνουν τη Βουλή χαμαιτυπείο»


Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Δείτε επίσης.

 

Συνέχισε να διαβάζεις