28/05/2024
16.5 C
Serres

Σέρρες: Σε φορείς και δήμους ο Κώστας Καραμανλής

Και μιας και μιλήσαμε για το νέο Δικαστικό Μέγαρο Σερρών το μυαλό μας πήγε στο Κώστα Καραμανλή που ήδη από το Σάββατο βρίσκεται στις Σέρρες και μάλιστα εμφανώς … αδυνατισμένος!

Ο ίδιος μετά και τις δεκάδες «υποχρεώσεις» που τον κράτησαν εκτός νομού και αφορούσαν τη πολιτική διερεύνηση γύρω από το δυστύχημα των Τεμπών, βρήκε την ευκαιρία να βρεθεί στο τόπο μας (που τον τίμησε στις τελευταίες εκλογές), κόντρα στις σειρήνες που ήθελαν τον πολιτικό του θάνατο…

karamanlis makarios sintiki iera mitropolis

Ο κ. Καραμανλής ξεκίνησε την επίσκεψη του στο Νομό το Σάββατο από τα Μαρτυρικά Κερδύλλια και το Δήμο Αμφίπολης “έναν τόπο μαρτυρικό, καθώς οι κάτοικοί του βίωσαν με τον πιο σκληρό τρόπο τη βαναυσότητα των Γερμανών εισβολέων κατά τη διάρκεια του Β´ Παγκοσμίου Πολέμου”, όπως είπε ο ίδιος και για αυτό άλλωστε συνέβαλε και ο ίδιος στην ανέγερση και την ολοκλήρωση του Μουσείου Ολοκαυτώματος Κερδυλλίων, έτσι ώστε τα ιστορικά αυτά τεκμήρια να διαφυλαχθούν τόσο για τις νεότερες γενιές, όσο και για τους επισκέπτες. 

(Να θυμίσω πως το έργο εντάχθηκε από Βογιατζή και ολοκληρώθηκε επί … Μελίτου!)

Barat

karamanlis mouseio kerdilia


Με την ευκαιρία της υπογραφής της σύμβασης που πραγματοποιήθηκε τη προηγούμενη εβδομάδα, για την αναβάθμιση των κτιριακών εγκαταστάσεων της Serexpo , ο ίδιος είχε την ευκαιρία να προκαλέσει ένα τραπέζι μεταξύ φίλων και επιχειρηματιών του πρώην προέδρου Χρήστου Μέγκλα, προτείνοντας μάλιστα και ένα τρόπο για να «τιμηθεί», που αν μη τι άλλο έγινε δεκτός με ικανοποίηση από τους φίλους του πρωην προέδρου του Επιμελητηρίου.

karamanlis episkepseis nomos serron epixeirimaties

Xθες ο Κώστας Καραμανλής είχε την ευκαιρία να πραγματοποιήσει επισκέψεις σε όλες σχεδόν τις έδρες των Δήμων πλην σε αυτό του Δήμου των Σερρών, όπως και στο διοικητήριο της Π.Ε Σερρών, τόσο για να δει την πορεία των έργων που ο ίδιος είχε χρηματοδοτήσει όντας υπουργός και φυσικά για να συζητήσει με τους δημάρχους τους στόχους και τα επόμενα βήματά τους!

“Είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε διεξοδικά για όλα τα ζητήματα που απασχολούν τους κατοίκους και τις ανάγκες που υπάρχουν στους Δήμους και να σχεδιάσουμε τις πρωτοβουλίες που θα αναπτύξουμε από κοινού το επόμενο διάστημα” συνέχισε ο κ. Καραμανλής.


karamanlis episkepseis nomos serron dimos sintikis amfipolis emmanouil pappa antiperifereia irakleias

Ιδιαίτερη μνεία έκανε για τους Δήμους Εμμανουήλ Παππά και την Αντιπεριφέρεια καθώς όπως τόνισε “Η συνεργασία μας άλλωστε και με τους δύο είναι πάντα πολύ στενή και αποφέρει καρπούς για τον τόπο μας.

Την προηγούμενη τετραετία είχαμε την ευκαιρία να αναλάβουμε πολλές πρωτοβουλίες και να δρομολογήσουμε σημαντικά έργα υποδομών που είχε ανάγκη ο Νομός μας, πολλά από τα οποία έχουν ήδη υλοποιηθεί, ενώ άλλα βρίσκονται σε φάση ολοκλήρωσης.

Τέλος σήμερα ο κ. Καραμανλής επέβλεψε τα έργα προϋπολογισμού 5.000.000 ευρώ που πραγματοποιούνται στη περιφερειακή οδό Σερρών με χρηματοδότηση από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Πλέον οι εργασίες έχουν μπει στην τελική ευθεία και σύντομα η Περιφερειακή Οδός Σερρών θα παραδοθεί στους πολίτες αναβαθμισμένη, όπως είχε δεσμευτεί.


karamanlis perifereiaki odos serron

Ξεκίνησε η υλοποίηση 4έργων από την Π.Ε Σερρών ύψους 10 εκ. ευρώ!

Κώστας Καραμανλής: Πράξη η ενεργειακή αναβάθμιση στη SEREXPO!

ΣΥΡΙΖΑ: Η δική μας Δώρα Τσαμπάζη στο ευρωψηφοδέλτιο!

Δίωρο αποκλεισμό του Δικαστικού Μεγάρου πραγματοποίησε ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Σερρών

Ο Δήμος Σερρών διεκδικεί και 3ο κολυμβητήριο!

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Δείτε επίσης.

 

Συνέχισε να διαβάζεις