18/06/2024
24.7 C
Serres

Πρώτη αποχώρηση από τον συνδυασμό Κουτσάκη – Ανεξάρτητος ο Χρήστος Χασάπης

Πριν κλείσει ο δεύτερος χρόνος της θητείας του ο Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Ηράκλειας Χρήστος Χασάπης με επιστολή του προς την πρόεδρο του δημοτικού Συμβουλίου διαχωρίζει τη θέση του από την παράταξη του Γιώργου Κουτσάκη  

Τι λέει ο Χρήστος Χασάπης στην επιστολή του;

Χρήστος Χασάπης: «Τα  όσα προβλήματα και συμπεριφορές  βίωσα στην θητεία μου ως πρόεδρος της Κοινωφελούς επιχείρησης του Δήμου Ηράκλειας. Και την αντιμετώπιση που είχα από την πλευρά του Δημάρχου και με οδήγησαν στο να προβώ σε αναφορά στον εισαγγελέα, θέτουν επιτακτικά μείζον ηθικό ζήτημα για τη λειτουργία της συμπολίτευσης.

Η σημερινή διοίκηση του Δήμου Ηράκλειας θα έπρεπε να δηλώσει εξ αρχής την απερίφραστη καταδίκη της για τα επίμαχα περιστατικά.

Η αρχή της χρηστής και αδιάφθορης διοίκησης είναι αδιαπραγμάτευτη και καμία σκοπιμότητα ή λογικές συμψηφισμού δεν επιτρέπουν την παραμικρή ανοχή σε παράνομες πράξεις.

Η αποφυγή, με κάθε τρόπο, προσπορισμού ατομικού οφέλους και του αθέμιτου, ποινικά κολάσιμου πλουτισμού από τα δημόσια αξιώματα, καθώς και η εξάλειψη της διαφθοράς συνιστούν ουσιώδεις όρους και προϋποθέσεις του αυτοδιοικητικού ήθους.

Barat

Όταν οι συμπολίτες μας δοκιμάζονται από μια χωρίς προηγούμενο οικονομική κρίση εξ αιτίας φαύλων πρακτικών και στρεβλών πολιτικών, οι αιρετοί της αυτοδιοίκησης οφείλουν, περισσότερο αυτοί από κάθε άλλο πολίτη, να επιδείξουν συμπεριφορές που προάγουν το δημόσιο ήθος και έθος.

Οι αρχές και οι κανόνες της έντιμης, άμεμπτης και διαφανούς διαχείρισης του δημόσιου χρήματος. Η αποχή από συμπεριφορές και πρακτικές που συνδέονται με την προώθηση ιδιοτελών οικονομικών συμφερόντων και εκμετάλλευσης θέσεων ή αξιωμάτων, είναι αυτονόητες σε όσους σέβονται και τιμούν την ψήφο των πολιτών.

Έχω καταστήσει ξεκάθαρη την αδιαπραγμάτευτη θέση μου στο σεβασμό της διαφάνειας και την προσήλωση στη χρηστή διοίκηση.

Δεν ανέχομαι σε καμιά περίπτωση η αιρετή αυτοδιοίκηση να προβάλλει ως παράδειγμα αναποτελεσματικότητας, αναξιοπιστίας και διαφθοράς.


Πάλεψα όλο αυτό το διάστημα για να αναδειχθεί το άλλο πρόσωπο της αυτοδιοίκησης, αυτής που εκφράζει τις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου, που ανοίγει δρόμους, που διαμορφώνει ήθος, που συμβάλλει στην ανάπτυξη της περιοχής και μάχεται για το κοινό συμφέρον.

Δυστυχώς οι αδιαφανείς πρακτικές και η ανοχή σε κρίσιμα ζητήματα ηθικής τάξης με υποχρεώνουν να διαχωρίσω τη θέση μου από την παράταξη του Γιώργου Κουτσάκη

Και να εκφράσω τη διάστασή μου από όσους καταχρώνται της εμπιστοσύνης των συμπολιτών μας, οι οποίοι επικαλούμενοι παραταξιακές λογικές μιας σαθρής ενότητας, ουσιαστικά με τη στάση τους γίνονται συνένοχοι συμπεριφορών αντίθετων με το συμφέρον των δημοτών.
 

Καλώ όσους ενστερνίζονται τις αρχές μιας σύγχρονης, αποτελεσματικής αυτοδιοίκησης να συμπορευθούμε στον αγώνα για αλλαγή των νοοτροπιών και ανατροπή φαύλων πρακτικών.

Χρήστος Χασάπης: O αγώνας πράγματι είναι δύσκολος , αξίζει όμως γιατί είναι ωραίος»

Αν μη τι άλλο έχω την αίσθηση πως πρέπει να απαντήσει ο Δήμαρχος
Γιατί οι κατηγορίες δεν είναι ούτε απλές και στα σίγουρα δεν είναι για την
καρέκλα…


Πάντως αν μη τι άλλο η παραίτηση Χασάπη, δίνει ένα νέο ενδιαφέρον στο Δήμο
Ηράκλειας, καθώς μέχρι σήμερα ο Δήμαρχος έπαιζε ..μονότερμα!
Ειδικά μετά την υπεξαίρεση στην ΔΕΥΑΣ…

Δείτε επίσης

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Δείτε επίσης.

 

Συνέχισε να διαβάζεις