28/05/2024
16.5 C
Serres

Αυξήσεις στους μισθούς ζητά η ΓΣΕΕ προκηρύσσοντας 24ωρη πανελλαδική απεργία

24ωρη πανελλαδική απεργία κήρυξε η ΓΣΕΕ για αύριο Τετάρτη ζητώντας αυξήσεις στους μισθούς, επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων και προστασία του εισοδήματος από την ακρίβεια.

Παρά την ηχηρή απουσία της ΑΔΕΔΥ, στην απεργία θα συμμετέχουν και εργαζόμενοι του δημόσιου τομέα και μάλιστα με αποφάσεις, πρωτοβάθμιων σωματείων και Ομοσπονδιών, ενώ θα συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία.

Στις Σέρρες θα έχουμε για άλλη μια φορά δύο συγκεντρώσεις, η μεν πρώτη στις 10:30 πμ στην Πλατεία Ελευθερίας, από σωματεία και φορείς και η δεύτερη στις 6:30 το απόγευμα μπροστά στο Εργατικό Κέντρο Ν. Σερρών

Όσο για τους δημοσιογράφους απεργούν σήμερα, έτσι ώστε αύριο να μπορούν να μεταδώσουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις.

Lavera

24ωρη πανελλαδική απεργία  κήρυξε η ΓΣΕΕ – «Λουκέτο» στη χώρα

24ori panelladiki apergia gsee ergatiko kentro

Την απεργία προκήρυξε η ΓΣΕΕ που διεκδικεί αυξήσεις μισθών, συλλογικές συμβάσεις εργασίας και μέτρα κατά της ακρίβειας.

Την ώρα που η ακρίβεια έχει γίνει θηλιά στο λαιμό των εργαζομένων, με τον πληθωρισμό να έχει εξαντλήσει τα εισοδήματά τους και την αγοραστική τους δύναμη να βρίσκεται στα τάρταρα, την ώρα που η ΓΣΕΕ έχει τεκμηριωμένα καταθέσει πρόταση για αύξηση στο 60% του διάμεσου μισθού που είναι το κατώφλι της φτώχειας συν την αύξηση της παραγωγικότητας και τον εκτιμώμενο πληθωρισμό, την ώρα που η Ελλάδα είναι πρώτη στη συμμετοχή των επιχειρηματικών κερδών στο εθνικό εισόδημα αλλά προτελευταία στους μισθούς των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα, η κυβέρνηση ανακοινώνει κατώτατο μισθό αναντίστοιχο των αναγκών των εργαζομένων.

Αγγέλα Χαραλαμπίδου Χρυσόγονος

Αυξήσεις που σε καμία περίπτωση δε διασφαλίζουν συνθήκες στις οποίες ένας εργαζόμενος που αμείβεται με τον κατώτατο μισθό, δε θα βρίσκεται κάτω από το κατώφλι της φτώχειας και θα έχει ένα αξιοπρεπές βιοτικό επίπεδο.


Αίσθηση προκάλεσε πως απεργιακές κινητοποιήσεις αποφάσισε, επίσης, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών, που θα συμμετέχει στην απεργία της ΓΣΕΕ αύριο, αλλά και στη μεγάλη απεργία της Πρωτομαγιάς.

Το Εργατικό Κέντρο Ν. Σερρών συμμετέχει στην απεργία

Σωτηριάδης Παπαχρήστου ΑΔΕΔΥ Σερρών

Το Εργατικό Κέντρο Ν. Σερρών αναλογιζόμενο την αγωνία των εργαζομένων και τη σοβαρότητα των εξελίξεων που προκύπτουν για όλες τις κοινωνικές ομάδες από την ακρίβεια αποφάσισε την συμμετοχή στην 24ωρη Γενική Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία στις 17Απριλίου 2024.
Θέλουμε Πραγματικές Αυξήσεις.
Θέλουμε πίσω τις Συλλογικές μας Συμβάσεις.
Πάταξη της Ακρίβειας τώρα.
Διατρανώνουμε την αντίθεση μας στην αύξηση της τιμής των διοδίων στο Στρυμονικό.
Όλοι στη συγκέντρωση που διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο Ν. Σερρών, στην οποία συμμετέχουν και άλλοι φορείς του Νομού, την Τετάρτη 17 Απριλίου 2024 και ώρα 6:30μμ στο Εργατικό Κέντρο Ν. Σερρών.

Η ΟΕΒΕΣΣ συμμετέχει στην απεργία


Τσίπρας Κόλλια

Η Διοίκηση της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών Βιοτεχνικών & Εμπορικών Σωματείων Ν. Σερρών δηλώνει πως θα συμμετάσχει στην απεργιακή κινητοποίηση της ΓΣΕΕ, δίνοντας το παρών στο συλλαλητήριο, που έχει οριστεί για τις 17 Απριλίου 2024 και ώρα 18.30, μπροστά από το Εργατικό Κέντρο Σερρών και διαμαρτυρόμενη για την άδικη απόφαση περί αύξησης των διοδίων.

ΑΔΕΔΥ Σερρών: Ναι μεν αλλά για την απεργία

Συμπορευόμαστε, στηρίζουμε και στεκόμαστε αλληλέγγυοι με το Εργατικό Κέντρο Σερρών που αποφάσισε και αυτό να καταδείξει και να συμπεριλάβει στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών του την υπέρμετρη αύξηση της τιμής των διοδίων.

Καλούμε τους θεσμικούς φορείς της πόλεως των Σερρών να αποδεχθούν την πρόσκληση μας, για να βρούμε τρόπους ουσιαστικούς, αποτελεσματικούς, πραγματικούς, ώστε να πετύχουμε τον κοινό μας στόχο που εδράζεται στην ακύρωση της υπέρμετρης αύξησης της τιμής των διοδίων Στρυμονικού.

Σύλλογοι και φορείς στις 10:30 πμ στην Πλατεία Ελευθερίας

Στην απεργιακή συγκέντρωση σωματείων και φορέων της Π.Ε Σερρών αύριο Τετάρτη στις 10:30 πμ στην Πλατεία Ελευθερίας Σύλλογος Διαβητικών Ν. Σερρών αποφάσισαν ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Ν. Σερρών, ο Σύλλογος θαλασσαιμικών Ν. Σερρών, ο Σύλλογος Κινητικά Αναπήρων Ν. Σερρών, ο Σύλλογος Οικογενειών και Φίλων για την Ψυχική Υγεία (ΣΟΦΨΥ) Ν. Σερρών και το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Π.Ε Σερρών

Άλλο ένα μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ Δήμου Σερρών και ΔΙΠΑΕ

Νέο Μνημόνιο Συνεργασίας υπέγραψε το ΔΙΠΑΕ με τον Δήμο Σερρών

BMW x2 ix2 web banner mathe perissotera 1

Κλινικό Φροντιστήριο για επαγγελματίες υγείας τη Παρασκευή από την ΤΟΜΥ στην αίθουσα της ΚΕΔΗΣ

Θανάσης Μαλλιαράς: Το Επιμελητήριο στοχεύει σε αγαστή συνεργασία με τους δήμους

Στα Μαθήματα Κλασσικής Παιδείας-Ένας περίπατος στο ποιητικό έργο του Ευάγγελου Ασπιώτη

Νέα πρωτοβουλία της Google για θέματα Τεχνητής Νοημοσύνης (AI) στην Ελλάδα

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Δείτε επίσης.

 

Συνέχισε να διαβάζεις