18/06/2024
34.7 C
Serres

Επίσκεψη Τζιτζικώστα σε 3 Δήμους των Σερρών!

Τους Δήμους Εμμανουήλ Παππά, Νέας Ζίχνης και Αμφίπολης στις Σέρρες επισκέφτηκε ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Αλληλεγγύη», Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.

spiropoulos mpozis zihni 11zon

Δήμος Εμμανουήλ Παππά

Ο κ. Τζιτζικώστας συνοδευόμενος από υποψήφιους Περιφερειακούς Συμβούλους της παράταξης στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών, επισκέφτηκε αρχικά την Αερολέσχη Σερρών, στο Αεροδρόμιο «Εμμανουήλ Παππάς», όπου διεξήχθησαν οι τελικοί των αγώνων για το Πανελλήνιο Κύπελλο Υπερελαφρών Σκαφών.

Ο επικεφαλής της «Αλληλεγγύης» συνομίλησε με αθλητές, τον Πρόεδρο της Αερολέσχης Γιώργο Βασιλείου και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, ενώ απένειμε και βραβεία στους νικητές των αγώνων.

Ο κ. Τζιτζικώστας συνεχάρη την Αερολέσχη Σερρών για την προώθηση του αεραθλητισμού, για την πολυετή προσφορά της στην κοινωνία των Σερρών και της Κεντρικής Μακεδονίας, αφού λειτουργεί αδιαλείπτως από το 1984, αλλά και για το κοινωνικό έργο της.


ice screenshot 20230918 181151 11zon

«Η Αερολέσχη Σερρών είναι αναγνωρισμένη εθελοντική οργάνωση, εγγεγραμμένη στο Μητρώο Εθελοντικών Οργανώσεων της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και η στενή συνεργασία μας όλα αυτά τα χρόνια έχει αποδώσει αποτελέσματα σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, που κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε.

Πέρα από την προώθηση του αεραθλητισμού και του αεροπορικού τουρισμού, για εμάς είναι πολύ σημαντική η συμμετοχή της στη δασοπροστασία, την εκτίμηση φυσικών καταστροφών, αλλά και στην αναζήτηση αγνοουμένων.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δεν υποστηρίζει την Αερολέσχη στα λόγια, αλλά στην πράξη.


Η βελτίωση των υποδομών του αεροδρομίου, του πεδίου απογείωσης και προσγείωσης, είναι έργο μας, που χρηματοδοτήθηκε από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και για το οποίο είμαστε υπερήφανοι.

Ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε αρωγοί στις προσπάθειές σας και ευγνώμονες για τις πολύτιμες υπηρεσίες σας», επισήμανε ο κ. Τζιτζικώστας.

Στη συνέχεια ο επικεφαλής της «Αλληλεγγύης» μετέβη στο κωπηλατοδρόμιο στη Λίμνη του Πεθελινού, όπου διεξήχθησαν οι αγώνες κωπηλασίας «Κύπελλο Δήμου Εμμανουήλ Παππά», τους οποίους διοργάνωσαν ο Ναυταθλητικός Περιβαλλοντικός Σύλλογος Πεθελινού «ΚΕΡΚΙΝΙΤΙΣ» και η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Εμμανουήλ Παππά, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Κωπηλατικής Ομοσπονδίας.

tzitzikostas spiropoulos karamanlis chatzivasileiou notas vasileiou aerolesxi
tzitzikostas spiropoulos karamanlis chatzivasileiou notas vasileiou aerolesxi

Ο κ. Τζιτζικώστας παρακολούθησε τους αγώνες και βράβευσε τους νικητές, ενώ επισήμανε στους διοργανωτές ότι η Περιφέρεια θα είναι στο πλευρό τους, στηρίζοντας την προσπάθειά τους για την προώθηση της κωπηλασίας στις Σέρρες.


«Γι’ αυτό το λόγο έχουμε χρηματοδοτήσει τη βελτίωση των υποδομών πρόσβασης στο κωπηλατοδρόμιο και παρείχαμε αναγκαίο εξοπλισμό, συνδράμοντας κι εμείς ως Περιφέρεια στην προσπάθεια που κάνει και ο Σύλλογος και ο Δήμος», σημείωσε ο κ. Τζιτζικώστας.

Ακολούθως ο κ. Τζιτζικώστας μετέβη στο Νέο Σούλι Σερρών, όπου συνομίλησε με πολίτες, μεταξύ άλλων και για ένα κομβικό έργο της Περιφέρειας, που βελτίωσε την καθημερινότητα των κατοίκων και για το σημαντικό έργο αντιπλημμυρικής θωράκισης της περιοχής, που ολοκληρώνεται το επόμενο δεκαήμερο.

«Ως διοίκηση της Περιφέρειας χρηματοδοτήσαμε το εξωτερικό δίκτυο ύδρευσης του Νέου Σουλίου, ενώ στις επόμενες περίπου δέκα μέρες ολοκληρώνουμε και το σημαντικό αντιπλημμυρικό έργο για τη θωράκιση του οικισμού και της ευρύτερης περιοχής στην εθνική οδό Σερρών – Δράμας», τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας.

Επίσης, με αφορμή την κακοκαιρία «Daniel» και την αντιπλημμυρική θωράκιση των Σερρών, ο κ. Τζιτζικώστας ανέφερε σειρά αντιπλημμυρικών έργων που ολοκλήρωσε και υλοποιεί η Περιφέρεια σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα, όπως:

  1. Διευθέτηση Χειμάρρων Καστρόλακκα, Δυτικού Γαζώρου και Καμενικίων.
  2. -Επεμβάσεις καθαρισμού και ενίσχυσης αναχωμάτων των χειμάρρων σε όλο το νομό.
  3. -Εργασίες καθαρισμού, διαπλάτυνσης και ενίσχυσης της κοίτης και των αναχωμάτων σε τμήματα των ποταμών Στρυμόνα και Αγγίτη και της Τάφρου Μαυροθάλασσας.
  4. -Αποκατάσταση αναχωμάτων Τάφρου Μπέλιτσα.
  5. -Εργασίες καθαρισμού κοίτης, ενίσχυσης και αποκατάστασης αναχωμάτων στους Χειμάρρους Αγίων Αναργύρων, Αγίου Γεωργίου και Αγίου Ιωάννη.
  6. -Κατασκευή γέφυρας κάτω ρου ποταμού Στρυμόνα.
  7. -Στεγάνωση σε τμήματα του ανατολικού αναχώματος Κερκίνης.
  8. -Αποκατάσταση παροχετευτικότητας χειμάρρου Κρουσοβίτη.

Ο κ. Τζιτζικώστας επισκέφτηκε επίσης το Άγιο Πνεύμα.

tzitzikostas notas kopilatodromio pethelino 11zon

Στη συνέχεια ο κ. Τζιτζικώστας μετέβη στον Εμμανουήλ Παππά, όπου επισκέφτηκε την ιστορική εκκλησία του Αγίου Αθανασίου και το Μουσείο της, επισημαίνοντας πόσο σημαντική είναι η διατήρηση σπουδαίων δειγμάτων της παραδοσιακής μακεδονικής αρχιτεκτονικής στον οικισμό, όπως το παλιό Σχολαρχείο και πολλά άλλα.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας άλλωστε χρηματοδότησε την ανακαίνιση του ξυλόγλυπτου τέμπλου με σπάνιες ξυλογλυπτικές σκηνές από την Παλαιά και την Καινή Διαθήκη, το οποίο χρονολογείται από το 1800 και είναι το παλαιότερο στις Σέρρες, τελώντας μάλιστα υπό την προστασία του Υπουργείου Πολιτισμού.

tzitzikostas notas kopilatodromio pethelino emmanouil pappas 11zon

Επίσης, η Περιφέρεια χρηματοδότησε την ανακαίνιση του συνόλου των στοιχείων του ιερού ναού, που αποτελεί ιστορικό και θρησκευτικό μνημείο για όλη την Κεντρική Μακεδονία.

Ο κ. Τζιτζικώστας τόνισε ότι «στον Δήμο Εμμανουήλ Παππά, όπως και στο σύνολο της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι παρούσα με έργο σε όλους τους τομείς.

Έργο που βελτίωσε την καθημερινότητα των πολιτών.

Έργο που είναι εξαιρετικά σημαντικό να συνεχιστεί, ειδικά τώρα που έχουμε μπροστά μας μια μοναδική συγκυρία, με σημαντικά χρηματοδοτικά εργαλεία να είναι στη διάθεσή μας.

Και η διοίκησή μας στην Περιφέρεια όλα αυτά τα χρόνια έχει αποδείξει ότι αξιοποιούμε και το τελευταίο ευρώ από ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους.

Μετατρέπουμε τους απρόσωπους πόρους σε μετρήσιμο έργο για όλους τους συμπολίτες μας. Κι αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε, με υπευθυνότητα, διαφάνεια και αποτελεσματικότητα».

tzitzikostas notas kopilatodromio pethelino3 11zon

Σημαντικά έργα της Περιφέρειας στον Δήμο Εμμανουήλ Παππά είναι μεταξύ άλλων η εγκατάσταση επεξεργασίας και μεταφοράς λυμάτων, το κέντρο κοινότητας, ο ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός και η στελέχωση με επικουρικό προσωπικό όλων των κέντρων υγείας, τα νέα σύγχρονα ψηφιακά εκπαιδευτικά εργαλεία σε όλα τα σχολεία, η εξειδικευμένη εκπαιδευτική υποστήριξη για την ένταξη μαθητών με αναπηρία και μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, ο εξοπλισμός του Πυροσβεστικού Σώματος και η ενεργειακή αναβάθμιση του Γυμνασίου – Λυκείου Πεντάπολης.

Δήμος Νέας Ζίχνης

Η επίσκεψη του κ. Τζιτζικώστα στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών συνεχίστηκε στον Δήμο Νέας Ζίχνης.

Στη Νέα Ζίχνη ο επικεφαλής της «Αλληλεγγύης» επισκέφτηκε εθιμοτυπικά τη Μητρόπολη και στη συνέχεια συναντήθηκε με πολίτες, εργαζόμενους και καταστηματάρχες στο κέντρο της Νέας Ζίχνης.

Ο κ. Τζιτζικώστας συζήτησε μαζί τους τις προοπτικές της περιοχής και τις δυνατότητες η Περιφέρεια να συμβάλλει στην ανάπτυξη του τόπου, κάτι το οποίο κάνει όλα αυτά τα χρόνια, όπως τόνισε ο επικεφαλής της «Αλληλεγγύης», ενισχύοντας και αναδεικνύοντας το σπήλαιο Αλιστράτης, αλλά και το φαράγγι του Αγγίτη.

«Είμαστε δίπλα στα καθημερινά προβλήματά σας και σε συνεργασία με τον Δήμο και όλους τους φορείς προσπαθούμε πέρα από την επίλυση των προβλημάτων, όπως η αποκατάσταση της γέφυρας του Ποταμού Αγγίτη, την οποία υλοποιήσαμε, να κάνουμε τον τόπο πιο εξωστρεφή, να φέρουμε την ανάπτυξη, να ενισχύσουμε τις υποδομές και να δώσουμε τα κίνητρα για να μείνουν οι νέοι εδώ και να προκόψουν.

Με την ανάδειξη του πολιτισμού, με τη βελτίωση της καθημερινότητας, με την αύξηση της επισκεψιμότητας, με την αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του τόπου», υπογράμμισε ο κ. Τζιτζικώστας.

Στη συνέχεια ο επικεφαλής της «Αλληλεγγύης» επισκέφτηκε το Πράσινο Σημείο του Δήμου Νέας Ζίχνης, που χρηματοδότησε η Περιφέρεια, προωθώντας την ανακύκλωση στην περιοχή και το οποίο θα ολοκληρωθεί ως το τέλος του έτους.

prasino simeio tzitzikostas zihni 11zon
prasino simeio tzitzikostas zihni 11zon

Ο χώρος είναι οριοθετημένος και διαμορφωμένος με την κατάλληλη υποδομή και τον πλέον σύγχρονο εξοπλισμό και οι πολίτες θα μπορούν μετά την ολοκλήρωσή του να συμμετέχουν ενεργά στην ανακύκλωση.

«Το Πράσινο Σημείο είναι ένα συμβολικό και ουσιαστικό έργο σε μια περιοχή όπως η Νέα Ζίχνη.

tzitzikostas spiropoulos mpozis zihni 11zon

Αποδεικνύει το έμπρακτο ενδιαφέρον μας για το περιβάλλον, για την ορθολογική διαχείριση των απορριμμάτων, για την προώθηση των αρχών της ανακύκλωσης και της επαναχρησιμοποίησης.

Σε αυτή την προσπάθεια είμαστε όλοι συμμέτοχοι.

Δεν περισσεύει κανένας.

Εμείς δημιουργούμε τις υποδομές, η κοινωνία πρέπει να τις υποστηρίξει.

Για να κάνουμε τον τόπο μας πιο πράσινο, πιο σύγχρονο, πιο ανθρώπινο, από άκρη σε άκρη», σημείωσε ο κ. Τζιτζικώστας.

Δήμος Αμφίπολης

Τελευταία στάση του κ. Τζιτζικώστα στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών ήταν στον Δήμο Αμφίπολης και συγκεκριμένα επισκέφτηκε το Ροδολίβος, την Πρώτη και την Παλαιοκώμη.

Ο επικεφαλής της «Αλληλεγγύης» επισκέφτηκε τον δρόμο Σ.Σ. Αγγίστας – Μπάφας, που αναβάθμισε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και αποτελεί κομβικό δρόμο, αφού συνδέει τους Δήμους Νέας Ζίχνης και Αμφίπολης μεταξύ τους, όπως και με τα όρια προς τον Νομό Καβάλας.

tzitzikostas mpakalis proti serron 11zon

Στο Ροδολίβος ο κ. Τζιτζικώστας συναντήθηκε με κατοίκους του οικισμού στην πλατεία και αναφέρθηκε στις σημαντικές παρεμβάσεις της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για τη βελτίωση του οδικού δικτύου και των προσβάσεων σε όλους τους οικισμούς του Δήμου Αμφίπολης και στο σύνολο της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών, αλλά και σε άλλες παρεμβάσεις της Περιφέρειας στην περιοχή, όπως το Κέντρο Κοινότητας, μια σπουδαία δομή κοινωνικής προστασίας.

Στην Πρώτη ο κ. Τζιτζικώστας συνομίλησε με πολίτες στην πλατεία του οικισμού και επισκέφτηκε το μνημείο και την οικία του Εθνάρχη, Κωνσταντίνου Καραμανλή, ενώ στην Παλαιοκώμη συναντήθηκε με κόσμο, αναφέροντας τη σημαντική στήριξη της Περιφέρειας όλα αυτά τα χρόνια στον πρωτογενή τομέα των Σερρών, με την ενίσχυση 1.696 νέων αγροτών και τη χρηματοδότηση 829 γεωργικών επενδύσεων σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα Σερρών.

Δήμος Αμφίπολης: Αναντιστοιχία λόγων και έργων για τον Στέργιο Φραστανλή!

Πανσερραϊκός: Καυστική ανακοίνωση για την διαιτησία μετά το 4-4!

Η Γεωργία Δέλλιου-Γκουγκούδη υπ. Περιφερειακή Σύμβουλος με τον Απόστολο Τζιτζικώστα!

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Θανάσης Μαλλιαράς υπ. Περιφερειακός Σύμβουλος!

Γέμισε αντιπλημμυρικά έργα ο Νομός Σερρών για να μην θρηνήσουμε και εμείς θύματα από πλημμύρες..

Κώστας Καραμανλής: 7.186.200€ για την αντιπλημμυρική θωράκιση του Ν.Σερρών!

Απόστολος Τζιτζικώστας: Να μπει ένα τέλος στην τραγωδία του δρόμου Πολύκαστρο–Χαλάστρα!

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Δείτε επίσης.

 

Συνέχισε να διαβάζεις