22/07/2024
32.5 C
Serres

Μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου οι εκλογές στην ΚΕΔΕ – νωρίτερα οι εκλογές στη εκλογές στις ΠΕΔ

Στην τελική ευθεία εισέρχονται οι εκλογές στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου και στη συνέχεια του Προεδρείου της, καθώς εκδόθηκε χθες το Προεδρικό Διάταγμα 3/15.01.2024 (ΦΕΚ 3/2024 τεύχος Α’), με θέμα:

Καλογερούδης Κατσαβάκης

«Περιφερειακές Ενώσεις Δήμων και Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας».


Νωρίτερα βέβαια θα γίνουν οι Γενικές Συνελεύσεις στις 13 ΠΕΔ της χώρας για την  ανάδειξη νέων Διοικητικών Συμβουλίων και εκπροσώπων στη Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ, που αναμένεται να διεξαχθεί ως τις 28 Φεβρουαρίου.


Μετά το Προεδρικό Διάταγμα αναμένεται να ακολουθήσει σχετική με το Π.Δ. εφαρμοστική εγκύκλιος, ενώ οι κυριότερες αλλαγές που περιλαμβάνει σε ότι αφορά την ΚΕΔΕ είναι:


Σύμφωνα με το άρθρο 12 του Π.Δ για την Εκλογή Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, οι εκλογές θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι 28 Φεβρουαρίου, μετά από πρόσκληση του δημάρχου Αθηναίων.Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Κ.Ε.Δ.Ε. εκλέγονται από τη Γενική Συνέλευση αυτής, σε ειδική συνεδρίαση ύστερα από πρόσκληση και υπό την προεδρία του δημάρχου Αθηναίων και τούτου κωλυομένου για οποιονδήποτε λόγο, του δημάρχου Θεσσαλονίκης, το αργότερο μέχρι 28 Φεβρουαρίου του πρώτου χρόνου της δημοτικής περιόδου.


Για τον καθορισμό των εδρών που αναλογούν σε κάθε συνδυασμό, διαιρείται ο αριθμός των έγκυρων ψηφοδελτίων με τον αριθμό των εδρών του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ και το ακέραιο μέρος του πηλίκου αυξημένο κατά μια μονάδα αποτελεί το εκλογικό μέτρο. 


Ο αριθμός των έγκυρων ψηφοδελτίων κάθε συνδυασμού διαιρείται στη συνέχεια με το εκλογικό μέτρο και κάθε συνδυασμός λαμβάνει τόσες έδρες όσο είναι το ακέραιο πηλίκο αυτής της διαίρεσης. Πάντως κανένας από την σημερινή δημοτική αρχή των Σερρών δεν ξέρουμε αν και κατά πόσο θέλει να εκλεγεί ή αν μπορεί, καθώς είναι γνωστό πως ο μόνος που θέλει και μπορεί να εκλεγεί από τους δημάρχους των Σερρών είναι ο κ. Νότας!


Επίσης είναι γνωστό πως ο κ. Κοτσακιαχίδης ανέκαθεν είχε τον τρόπο του να τρυπώνει στο Δ.Σ. της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας, κάτι που λογικά θα επαναλάβει και φέτος….

Χρυσανθίδης Χαλκιόπουλος 2

Απεργία σήμερα των κτηνιάτρων λένε όχι στο νομοσχέδιο για τα ζώα συντροφιάς

Απεργία σήμερα των κτηνιάτρων, μιας και οι ίδιοι θεωρούν το νομοσχέδιο για τα ζώα συντροφιάς απαράδεκτο από επιστημονικής άποψης.


Για αυτό και η σημερινή απεργία μιας και οι κτηνίατροι τάσσονται κατά της υποχρεωτικής στείρωσης των τετράποδων, καθώς θεωρούν ότι υπάρχουν σοβαροί κίνδυνοι για την υγεία τους, ενώ αντιδρούν και στο χαράτσι των 150 ευρώ, το οποίο επιβαρύνει τους ιδιοκτήτες τους, τονίζοντας ότι η υποχρεωτική λήψη DNA είναι επιστημονικά αβάσιμη.

Παράλληλα ζητούν την αναγνώριση του βιβλιαρίου υγείας του ΠΚΣ ως επίσημο πιστοποιητικό υγείας των ζώων συντροφιάς, παράλληλα με το ηλεκτρονικό βιβλιάριο και το διαβατήριο.

Ζητούν ακόμη τη στελέχωση και τη χρηματοδότηση δημοτικών κτηνιατρείων και καταφυγίων που είναι το μόνο μέτρο φροντίδας των αδέσποτων.
Άδικο έχουν;

Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών: Πρόεδρος ο Κώστας Μπέγος!


ΔΗΠΕΘΕ Σερρών: Νέα πρόεδρος η Βασιλική Πανταζή!

ΔΕΥΑΣ: Πρόεδρος η Βαρβάρα Μητλιάγκα, Αντιπρόεδρος η Δέσποινα Χατζηγαβριήλ!

Δήμος Σερρών: Στο ντούκου ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός για το 2024!

«Η ΕΤΥΜΗΓΟΡΙΑ»: Την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου στο ΔΗΠΕΘΕ Σερρών

Δήμος Αμφίπολης: Κλειστό το Λύκειο Ροδολίβους και ο Βρεφονηπιακός λόγω κρύου..

Ενεργειακή αναβάθμιση σε Σέρρες & σε ακόμα 31 ποδοσφαιρικά γήπεδα της χώρας

Οι 239 καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία, η ΛΑΜΣ και το τέλος ταφής απορριμμάτων

Τάσος Χατζηβασιλείου: Διπλά υπερήφανοι οι Σερραίοι για τον Δημήτρη Χούπη!

Νοσοκομείο Σερρών: Ψάχνουμε για διοικητή και υποδιοικητή!

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Δείτε επίσης.

 

Συνέχισε να διαβάζεις