23/06/2024
30.2 C
Serres

Καλείται να δώσει απαντήσεις ο πρώην πρόεδρος της ΚΕΔΗ Ηράκλειας Χρήστος Χασάπης !

Πολλά γράφτηκαν και ειπώθηκαν για την παραίτηση του προέδρου της ΚΕΔΗ στην Ηράκλεια κ. Χρήστου Χασάπη.

Διαβάζοντας όμως προσεκτικά τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της ΚΕΔΗ Ηράκλειας έχω την αίσθηση πως δεν είναι τόσο καλά τα πράγματα, τουλάχιστον όσον αφορά τον πρώην πρόεδρο κ.Χασάπη

Στην συνεδρίαση της ΚΕΔΗ Ηράκλειας η σημερινή Πρόεδρος κ. Αυτζή Δημητρούλα αναφέρει:

«Το κλίμα και οι εντυπώσεις που έχουν δημιουργηθεί τις τελευταίες μέρες δεν είναι καθόλου καλό και προσβάλλει την ΚΕΔΗ και το Διοικητικό Συμβούλιο.


Από όσα γνωρίζω, ο κ. Χασάπης, ποτέ δεν ζήτησε έλεγχο δεκαετίας από μένα την τότε Αντιπρόεδρο Δημητρούλα Αυτζή, ούτε από το προσωπικό της ΚΕΔΗ και ουδέποτε έθεσε στο Συμβούλιο της Επιχείρησης ως Πρόεδρος τέτοιο θέμα.

Αυτό που ζήτησε στο τέλος της θητείας του πριν την παραίτησή του, ήταν ο Ισολογισμός έτους 2019 και γι’ αυτό χρησιμοποίησε το όνομά μου δηλ. ότι τον θέλει η Αντιπρόεδρος Αυτζή και όχι ο ίδιος, καθώς και την κίνηση των Τραπεζικών λογαριασμών της Επιχείρησης, από την ανάληψη των καθηκόντων του έως τότε και γι’ αυτό χρησιμοποίησε το όνομα του μέλους του Δ.Σ. και νυν Αντιπροέδρου κ. Βαλσαμίδη.

GOTSIKA

Αναφέρω ότι κατά την ανάληψη των καθηκόντων του, τα ταμειακά διαθέσιμα ήταν περίπου 105.000 ευρώ.

Όσο για τους κωδικούς που του είπε να αφήσει η Διευθύντρια της Κ.Ε.Δ.Η., δεν υπάρχουν, γιατί ποτέ δεν έβγαλε ηλεκτρονική υπογραφή και είναι ένας από τους λόγους της παραίτησής του.

Χωρίς την ηλεκτρονική υπογραφή δεν μπορούσε να πάρει χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ η Κ.Ε.Δ.Η. και μπλόκαρε η λειτουργία της Επιχείρησης.

Μετά την αλλαγή της Διοίκησης και με την ανάληψη των καθηκόντων μου ως Πρόεδρος, έβγαλα άμεσα ηλεκτρονική υπογραφή, στάλθηκαν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά στην ΕΕΤΑΑ και με την εκπνοή σχεδόν του 2020 (19-12-2020) κατατέθηκαν χρήματα από τα προγράμματα στην Επιχείρηση και πληρώθηκε η μισθοδοσία Δεκεμβρίου του προσωπικού και όλες οι υποχρεώσεις προς τους
προμηθευτές της και λοιπούς φορείς .


Επίσης για τον έλεγχο της ΚΕΔΗ που ζητάει για τα έτη 2011-2015, έχει γίνει έλεγχος τον οποίο είχε ζητήσει η τότε αντιπολίτευση και έχει μπει από την Εισαγγελία στο αρχείο.»

Σχεδόν τα ίδια αναφέρει και ο Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΗ Ηράκλειας ο κ. Βαλσαμίδης Κων/νος

«Η αναφορά του κυρίου Χασάπη στην Εισαγγελία έχει διαμορφώσει αρνητικό κλίμα στην τοπική κοινωνία έχοντας πάρα πολλές ανακρίβειες εξαιτίας όσων έχουν δημοσιευθεί, χωρίς να έχει δημοσιοποιηθεί ή κοινοποιηθεί εξ’ ολοκλήρου κάποιο έγγραφο στην Επιχείρηση, παρά μόνο σε τρίτους με τρόπο περίεργο, μόνο και μόνο για να δημιουργήσει εντυπώσεις.

Ότι στοιχεία ζήτησε ο πρώην Πρόεδρος, αν και χρησιμοποιούσε μία το δικό μου όνομα ως μέλος του Δ.Σ. και μία το όνομα της τότε Αντιπροέδρου και νυν Προέδρου, κας Αυτζή, του δόθηκαν άμεσα και χωρίς καθυστέρηση»

Για το ρεζουμέ της υπόθεσης να σας ενημερώσουμε πως το Δ.Σ. αποφάσισε να καλέσει τον πρώην Πρόεδρο κ. Χασάπη Χρήστο να δώσει εξηγήσεις,

  • πότε και με ποιόν τρόπο ζήτησε οικονομικό έλεγχο από την ΚΕΔΗ,
  • γιατί δημοσιοποίησε την αναφορά του προς τον Εισαγγελέα χωρίς να την κοινοποιήσει στην ΚΕΔΗ,
  • αν έβγαλε ποτέ ηλεκτρονική υπογραφή,
  • πότε και πως διαπίστωσε «προσπορισμό ατομικού οφέλους και του αθέμιτου ποινικά κολάσιμου πλουτισμού από τα δημόσια αξιώματα»
  • και αν υπονοεί το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιχείρησης, ποιοι είναι οι πραγματικοί λόγοι που διασύρει το όνομα της ΚΕΔΗ. όσο και το όνομα της Διευθύντριας,
  • όπως επίσης να μας ενημερώσει πότε θα κλείσει τις εκκρεμότητες που έχει αφήσει στην Επιχείρηση, υπογραφές σε εντάλματα που αφορούν τη θητεία του ή όποιες άλλες αποφάσεις, ως όφειλε να τακτοποιήσει κατά τη θητεία του.

Τέλος ζητά από το πρώην Πρόεδρο αν δεν παραστεί να δώσει ο ίδιος προσωπικά για να δώσει απαντήσεις, να στείλει κάποιο επίσημο έγγραφο στην ΚΕΔΗ, με όποιο τρόπο αυτός επιθυμεί….Δηλαδή με δυο λόγια, βρήκε τον μπελά του ο πρώην πρόεδρος…

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Δείτε επίσης.

 

Συνέχισε να διαβάζεις