19/06/2024
29.1 C
Serres

Δήμος Αμφίπολης: Δημήτρης Μελίτος ο άνθρωπο της Αυτοδιοίκησης!

Η πολιτική στην Ελλάδα είναι διαχρονικά επάγγελμα για λίγους αναφέρει ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Αμφίπολης κ. Δημήτρης Μελίτος για τις Δημοτικές Εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023.

vlahveis tzelepis
vlahveis tzelepis

Να συμφωνήσουμε ότι και για την πολιτική ζωή του Δήμου μας (Δήμος Αμφίπολης) δεν είναι διόλου τιμητικό, αλλά δυστυχώς αληθές, να μη λείπουν οι επαγγελματίες Δημοτικοί Σύμβουλοι, Αντιδήμαρχοι κλπ.


Τον εαυτό μου δεν θεωρώ επαγγελματία πολιτικό.

Δούλεψα σε θέσεις ευθύνης και μπορώ να δώσω στοιχεία και πληροφορίες που θα πρέπει να γνωρίζει ο νεοκλεγείς δημοτικός σύμβουλος προκειμένου να ασκήσει, όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά τα καθήκοντά του και να ανταποκριθεί με επιτυχία στο ρόλο του.

frastanlis giantsios
frastanlis giantsios

Το αξίωμα του δημοτικού συμβούλου είναι αξίωμα ιδιαίτερα τιμητικό.

Barat

Χαίρει άμεσης δημοκρατικής νομιμοποίησης αφού ο δημοτικός σύμβουλος εκλέγεται από το τοπικό εκλογικό σώμα με άμεση, καθολική και μυστική ψηφοφορία.


Ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στις Δημοτικές Εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023, στον Συνδυασμό «ΑΜΦΙΠΟΛΙΤΕΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ», στην εκλογική περιφέρεια Αμφίπολης, με ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ τον Κώστα Μελίτο, και εν τέλει ως αιρετός εκπρόσωπος της τοπικής κοινωνίας και ως μέλος του δημοτικού συμβουλίου θεωρώ ότι ο ρόλος μου θα είναι εξαιρετικά σημαντικός.

Αυτό γιατί μπορεί να συμβάλλει στη λήψη αποφάσεων που αφορούν στη διαμόρφωση ενός ολοκληρωμένου στρατηγικού προγράμματος για την αξιοποίηση των αναπτυξιακών δυνατοτήτων της περιοχής μας, στην αντιμετώπιση τοπικών προβλημάτων, στην υλοποίηση κοινωνικών δράσεων, στην οικονομική ανάπτυξη και στη διοίκηση του δήμου εν γένει.Ο δήμος διαθέτει υπηρεσιακό μηχανισμό.

Η διάρθρωση, οι αρμοδιότητες και το προσωπικό αποτυπώνονται στον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας (ΟΕΥ) του δήμου.

Ο δημοτικός σύμβουλος θα ήταν χρήσιμο να γνωρίζει τόσο τον ΟΕΥ όσο και το πλαίσιο λειτουργίας των νομικών προσώπων του δήμου του.

Ο δημοτικός σύμβουλος οφείλει:


  • Να μετέχει σε όλες τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου ή των επιτροπών στις οποίες είναι μέλος.
  • Να διαθέτει πάντα τον απαραίτητο χρόνο και να προετοιμάζεται για τις συνεδριάσεις αφού έχει λάβει γνώση, έγκαιρα, όλων των εισηγήσεων και των στοιχείων που αφορούν τα θέματα της ημερήσιας διάταξης.
  • Να εκτελεί με επιμέλεια τα καθήκοντά του και κάθε εργασία που του αναθέτει το συμβούλιο.
  • Να γνωρίζει το πλαίσιο λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου. Για τον λόγο αυτό πρέπει να μελετήσει τον κανονισμό λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου.
  • Να γνωρίζει, ιδιαίτερα, τον τρόπο λήψης των αποφάσεων του δημοτικού συμβουλίου και των άλλων οργάνων του δήμου.
  • Να εκφράζει τη γνώμη του και να ψηφίζει κατά συνείδηση, αποβλέποντας πάντοτε στην εξυπηρέτηση του συνόλου των δημοτών.
  • Να καταθέτει γραπτές ερωτήσεις, δια του Προέδρου προς το Δήμαρχο και τα αρμόδια όργανα του Δήμου.


Λοιπόν, τα συμπεράσματα δικά σας …

Αυτά λέει ο κ. Δημήτρης Μελίτος, ένας αξιόλογος άνθρωπος της αυτοδιοίκησης που μπαίνει πλέον στη Μάχη των Δημοτικών εκλογών στο Δήμο Αμφίπολης.

Αναλυτικά θα παραθέσω και το τι αναφέρει με ανάρτηση του ο κ. Κώστας Μελίτος στην ανακοίνωση του:

melitos dimos amfipolis kostas 11zon
melitos dimos amfipolis kostas 11zon

Καλωσορίζουμε στην παράταξή μας, στο συνδυασμό μας, «ΑμφιΠΟΛΙΤΕΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ», τον άνθρωπο της Αυτοδιοίκησης, τον Δημήτρη (Τάκη) Μελίτο του Ιωάννη και της Παναγιώτας, γεννημένο στην Παλαιοκώμη, συνταξιούχο ΟΤΑ, ως υποψήφιο Δημοτικό Σύμβουλο στην Εκλογική Περιφέρεια Αμφίπολης.

Ο Δημήτρης είναι παντρεμένος με την Ευαγγελία Παπουτσή και έχει δύο (2) θυγατέρες. Την Παναγιώτα (Πένυ), Οδοντίατρος, και την Αικατερίνη (Κατερίνα) Μηχανικός Γεωπληροφορικής & Τοπογραφίας.
Ήταν Προϊστάμενος Τμημάτων των ΚΕΠ και Διοικητικών Υπηρεσιών του Δήμου Αμφίπολης, από Δεκέμβριο 2001 έως Μάιο 2023.

Οι Πολιτικές του δεξιότητες σχετίζονται με τη Αυτοδιοίκηση και τη δημόσια διοίκηση γενικότερα, ως Νομαρχιακός Σύμβουλος Σερρών (Ιαν.2007 – Δεκ.2010), σε Επιτροπές και Συμβούλια.


Οι Επαγγελματικές και Υπηρεσιακές δραστηριότητές του ήταν σε Πειθαρχικά – Υπηρεσιακά Συμβούλια, Επιτροπές, ομάδες εργασίας ουσιαστικού περιεχομένου.


Έχει εκπληρωμένες τις Στρατιωτικές του υποχρεώσεις (Έφεδρος Υπολοχαγός).
Γνωρίζει την Αγγλική γλώσσα, Σχετικά καλά και την Ιταλική, Σχετικά καλά (Ιταλικό Ινστιτούτο Σερρών).
Η Εθελοντική & κοινωνική του δράση αναφέρεται ως Μέλος της «Εταιρείας Μελέτης και Έρευνας της Ιστορίας των Σερρών» (ΕΜΕΙΣ).
Καλή μας επιτυχία, Δημήτρη.

Δημήτρης Μελίτος: θεωρώ τον Κώστα Μελίτο τον πιο ικανό να διοικήσει τον Δήμο Αμφίπολης

«Κατεβαίνω και μετέχω στις Δημοτικές Εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023, θέτοντας υποψηφιότητα ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος, στον Συνδυασμό «ΑμφιΠΟΛΙΤΕΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ», στην εκλογική περιφέρεια Αμφίπολης, με ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ τον Κώστα Μελίτο, γιατί τον θεωρώ τον πιο ικανό να διοικήσει τον Δήμο Αμφίπολης, άριστα καταρτισμένο, τεχνοκράτη και έμπειρο στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, γιατί ειλικρινά ενδιαφέρομαι, ενδιαφερόμαστε για τους συμπολίτες μας, γιατί είστε όλοι φίλοι μας, γιατί ειλικρινά σας εκτιμούμε, γιατί βλέπουμε τα πράγματα από την οπτική γωνία την δική σας.

Ξεκινάμε τον εκλογικό αγώνα.

Η Νίκη είναι όλων των πολιτών του δήμου Αμφίπολης»

Δήμος Αμφίπολης: Μπαράζ ανακοινώσεων από τον Κώστα Μελίτο!

Κώστας Μελίτος: Αξίζουμε ένα καλύτερο αύριο!

Κώστας Μελίτος: Χωρίς πρόταση για το Leader ο Δήμος Αμφίπολης!

Δήμος Σερρών: “Από μπροστά βγάζουνε μαχαίρια και από πίσω σφίγγουνε τα χέρια!”

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Δείτε επίσης.

 

Συνέχισε να διαβάζεις