13/07/2024
36.5 C
Serres

Ζοφερή η κατάσταση στο Νοσοκομείο Σερρών!

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΙΑΤΡΩΝ ΣΕΡΡΩΝ περιγράφει σε ανακοίνωσή της τη ζοφερή κατάσταση που κυριαρχεί στο Νοσοκομείο Σερρών και διατυπώνει συγκεκριμένες προτάσεις που θα το βγάλουν από το αδιέξοδο στο οποίο οδηγείται από τις πολιτικές της Κυβέρνησης.


Καταγγέλουμε τη Διοίκηση του Νοσοκομείου Σερρών καθώς είναι αρμοδιότητά της η ασφαλής λειτουργία του Νοσοκομείου, κάτι που δεν το εξασφαλίζει και ούτε ενημερώνει τους κατοίκους του Νομού.

Το αίτιο που έχει δημιουργήσει αυτή την κατάσταση στο Νοσοκομείο Σερρών και σε άλλα Νοσοκομεία της χώρας, είναι η υποστελέχωση και υποχρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος υγείας, το άνοιγμα της Δημόσιας Υγείας στην ελεύθερη αγορά.

Η Κυβέρνηση αντί να αυξήσει τους μισθούς των γιατρών στα επίπεδα πριν την κρίση, έρχεται να νομιμοποιήση το φακελάκι και να ανοίξει τα Νοσοκομεία στο ιδιωτικό κεφάλαιο.

Lavera

Αντί να αυξήσει τους μισθούς, λέει ότι θα αφήσει τους γιατρούς του ΕΣΥ να παρέχουν ιδιωτικό έργο για να αυξήσουν τα εισοδήματά τους. Λες και ένας γιατρός που κάνει 8 εφημερίες αυτό που του λείπει ειναι να έχει και ιδιωτικό ιατρείο.

Καταγγέλουμε τον Υπουργό Υγείας που προσπαθεί να δημιουργήσει αντανακλαστικά στο λαό παρουσιάζοντας τους γιατρούς του ΕΣΥ ως άπληστους λέγοντας ότι “στην Ελλάδα δεν μπορούμε να δώσουμε μισθούς 12000 ευρώ, όπως στην Κύπρο”, λες και ζήτησε κανένας υγειονομικός τέτοιους μισθούς.

Ως γιατροί του ΕΣΥ ζητάμε διπλασιασμό στους μισθούς μας και διπλασιασμό του προσωπικού στα Νοσοκομεία, όπως αυτό καταγράφηκε στην τελευταία 48ωρη απεργία της ΟΕΝΓΕ το Νοέμβριο.


ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ: να σταματήσουν σήμερα οι μετακινήσεις των Παθολόγων στο Νοσοκομείο Δράμας
ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ:

  • σε περίπτωση που η 4η ΥΠΕ στείλει εντέλλεσθε σε Παθολόγο του Νοσοκομείου Σερρών, ο Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας που είναι και μέλος του ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου, να καταγγείλει την επικίνδυνη κατάσταση που δημιουργείται στο Νοσοκομείο Σερρών και να παραιτηθεί.
  • να δοθεί συνέντευξη τύπου από κοινού της ΕΝΙΝΣ και του Ιατρικού Συλλόγου Σερρών.
  • Ιατρικός Σύλλογος και ΕΝΙΝΣ να συναντηθούν με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου Σερρών
  • Ιατρικός Σύλλογος και ΕΝΙΝΣ να καλέσουν σε συνάντηση τους Δημάρχους του Νομού Σερρών, τον Αντιπεριφεριαρχη, τους Βουλευτές και πολιτικούς φορείς για ενημέρωση
  • Ιατρικός Συλλογος από κοινού με την ΕΝΙΝΣ να καλέσουν σε Πανσερραική κινητοποίηση για το Νοσοκομείο Σερρών και εκείνη την ημέρα να γίνει 24ωρη απεργία στο Νοσοκομείο, να μη λειτουργήσουν τα ιατρεία του Νομού Σερρών και να ζητήσουμε συμμετοχή όλων των σωματείων και συλλόγων του Νομού.

250 ενδιαφερόμενοι για 21 θέσεις για τη στελέχωση των νέων διοικήσεων στα Νοσοκομεία

Πάντως σε αναμμένα κάρβουνα κάθονται οι νυν διοικητές και υποδιοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών (21 τον αριθμό), καθώς η διαδικασία για τη στελέχωση των νέων διοικήσεων είναι σε εξέλιξη και είναι πρωτόγνωρη γι’ αυτούς.

Οι πληροφορίες λένε ότι αίτηση για τις 21 θέσεις υπέβαλαν περίπου 250 ενδιαφερόμενοι, με τον ανταγωνισμό να είναι σημαντικός, αλλά όχι μεγάλος, διότι σε ανάλογες περιπτώσεις διαγωνισμών προκύπτει ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Ίσως αυτή η παράμετρος της συνέντευξης να αποτρέπει κάποιους, οι οποίοι σκέφτονται πως πιθανώς να μην έχουν τύχη.


Από την άλλη, μετά την προεπιλογή των 15 καλύτερων σε προσόντα, μετά και τη συνέντευξη, προκρίνονται τρεις και την επιλογή την έχει ο υπουργός…

Αντίστοιχη είναι η διαδικασία και για τους διοικητές και υποδιοικητές των νοσοκομείων, όπου οι θέσεις είναι 150 και οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων κατάτι περισσότερες από χίλιες. Ένας στους εννιά, ένας στους δέκα ο κερδισμένος…

Στη Θεσσαλονίκη και τη Μακεδονία με δυο ΥΠΕ και πολλά νοσοκομεία το ενδιαφέρον είναι εξαιρετικά αυξημένο.

Ειδικά από «γαλάζια» στελέχη, τα οποία θα επιθυμούσαν τους παλιούς καλούς διορισμούς για να μην έχουν αυτό το άγχος της νέας διαδικασίας…

Οι Σερραίοι αγρότες , το Αυτοκινητοδρόμιο, ο Τζελέπης και η λίμνη Κερκίνη!

ΑΔΕΔΥ Σερρών: Το Κέντρο Υγείας Σερρών επιβάλλεται να στελεχωθεί!


Σειρά επαφών για τον Γιώργο Καββαθά στις Σέρρες!


Εκλογές στις 15 Φεβρουαρίου για την ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας

Επίσκεψη Προέδρου ΓΣΕΒΕΕ στο Δήμο Σερρών

Θεόφιλος Λεονταρίδης: Τροπολογία για τις μεταγραφές φοιτητών σε τρίτεκνες – πολύτεκνες οικογένειες

Οι αγρότες αποφάσισαν κλιμάκωση κινητοποιήσεων

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Δείτε επίσης.

 

Συνέχισε να διαβάζεις