18/06/2024
22.6 C
Serres

Γιάννης Μυλόπουλος: Εγείρεται μείζον πολιτικό ζήτημα

Ο Αντιπεριφερειάρχης της ΠΕ Σερρών επιβεβαιώνει τη διοργάνωση δυο προεκλογικών εκδηλώσεων για την υποψήφια ευρωβουλευτή της ΝΔ Βίκυ Φλέσσα … αδαπάνως 

Γιάννης Μυλόπουλος: Όσο οι δυνάμεις της συντήρησης και του χτες μεταχειρίζονται τον θεσμό της περιφερειακής αυτοδιοίκησης σαν παλιοί κομματάρχες της Δεξιάς,

τόσο εμείς θα αγωνιζόμαστε για ένα σύγχρονο και γνήσια αυτοδιοικητικό θεσμό που θα υπηρετεί τη διαφάνεια, την ισοτιμία, την αμεροληψία, την αξιοκρατία και εντέλει τη δημοκρατία

1. Είναι κατανοητή η ανάγκη της υποψήφιας ευρωβουλευτού με τη ΝΔ κας Φλέσσα για προβολή, ενόψει ευρωεκλογών. Αυτή η ανάγκη, όμως, δεν της δίνει το δικαίωμα ούτε να κατασκευάζει φανταστικούς εχθρούς, ούτε να επιτίθεται φραστικά σε όσους, υπηρετώντας τον θεσμό στον οποίο εκλέχτηκαν, υποβάλλουν ερωτήσεις στη διοίκηση της Περιφέρειας, ασκώντας της έλεγχο και κριτική. Η ερώτηση, άλλωστε, που η παράταξη υπέβαλε στον Αντιπεριφερειάρχη Σερρών δεν απευθύνονταν στην κα Φλέσσα, ούτε, πολύ περισσότερο, είχε σκοπό τη συκοφάντηση της υποψήφιας ευρωβουλευτού, όπως η ίδια ισχυρίζεται.

2. Από τις απαντήσεις τόσο της υποψήφιας ευρωβουλευτού, όσο όμως και του Αντιπεριφερειάρχη της ΠΕ Σερρών Παναγιώτη Σπυρόπουλου, προκύπτουν δυο συμπεράσματα. Το πρώτο είναι ότι δεν υπήρξε ζήτημα συμμετοχής της Αντιπεριφέρειας στις δαπάνες της προεκλογικής εκστρατείας της κας Φλέσσα, ούτε και ζήτημα διαχείρισης δημόσιου χρήματος για προεκλογικούς σκοπούς. Η παράταξη απολογείται για την ανακριβή αναφορά της σε οικονομικό ζήτημα. Συγχρόνως όμως αισθάνεται δικαιωμένη, γιατί μόνο μετά την ερώτηση που υπέβαλε, ο Αντιπεριφερειάρχης αναγκάστηκε να μιλήσει ανοικτά και να ενημερώσει τους πολίτες των Σερρών σχετικά με την ανάμιξη της Αντιπεριφέρειας σε προεκλογικές εκδηλώσεις. Με δυο λόγια, αν δεν υπήρχε η δική μας ερώτηση, ουδείς θα γνώριζε ουδέν για ένα πολιτικό ζήτημα που αναστάτωσε μεγάλο μέρος της κοινωνίας των Σερρών και δημιούργησε προβλήματα μεροληψίας, ανισοτιμίας και αθέμιτου ανταγωνισμού τόσο ανάμεσα στα κόμματα που κατέρχονται στις ευρωεκλογές, όσο όμως και ανάμεσα στους συνυποψήφιους της κας Φλέσσα στη ΝΔ.

Barat

3. Το δεύτερο συμπέρασμα από τις απαντήσεις της κας Φλέσσα και του κ. Σπυρόπουλου είναι ότι επιβεβαιώνεται απολύτως το πολιτικό ζήτημα το οποίο εγείρει η γραπτή μας ερώτηση και το Δελτίο Τύπου που την ακολούθησε. Επιβεβαιώνεται δηλαδή ότι πράγματι η Αντιπεριφέρεια Σερρών συνδιοργάνωσε, 1,5 μήνα πριν τις ευρωεκλογές, δυο προεκλογικές  εκδηλώσεις για την προβολή της συγκεκριμένης υποψήφιας. Στη μια, μάλιστα, με την παρουσία του ίδιου του Αντιπεριφερειάρχη, ως συνδιοργανωτή. 

4. Το μείζον πολιτικό ζήτημα που εγείρεται με την ερώτηση που υποβάλαμε επομένως, επιβεβαιώνεται πλήρως. Και τα ερωτήματά μας, πλην εκείνου της οικονομικής εμπλοκής που απαντήθηκε, εξακολουθούν να παραμένουν αναπάντητα και να αποκτούν ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Συγκεκριμένα:

α) Με ποια κριτήρια η Αντιπεριφέρεια συνδιοργανώνει και δίνει την αιγίδα της σε προεκλογικές εκδηλώσεις συγκεκριμένης υποψήφιας και συγκεκριμένου κόμματος; 


β) Υπάρχουν και άλλες τέτοιες προεκλογικές εκδηλώσεις που η Αντιπεριφέρεια έχει ήδη συνδιοργανώσει ή που προτίθεται να το πράξει μέχρι τις ευρωεκλογές; 

γ) Γιατί σε αυτές τις εκδηλώσεις της Αντιπεριφέρειας δεν προσκαλούνται περιφερειακοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης;

δ) Ο περιφερειάρχης κ. Τζιτζικώστας είναι ενήμερος για την ανάμιξη της Αντιπεριφέρειας Σερρών στην προεκλογική δραστηριότητα ενόψει ευρωεκλογών; Αν ναι, συμφωνεί και καλύπτει πολιτικά τη δραστηριότητα του Αντιπεριφερειάρχη και της Αντιπεριφέρειας Σερρών;

5. Όπως γίνεται σήμερα σαφές, ούτε προσπάθεια συκοφάντησης, ούτε πόλεμος εναντίον της κας Φλέσσα κρύβεται πίσω από την ερώτηση που υποβάλαμε στην Αντιπεριφέρεια Σερρών, όπως οφείλουμε, άλλωστε, στο πλαίσιο του αντιπολιτευτικού μας ρόλου.


Ευλόγως αναμένουμε συνεπώς την ανάκληση των όσων υβριστικών και απαξιωτικών σε βάρος του επικεφαλής της παράταξης, Καθηγητή και πρώην Πρύτανη του ΑΠΘ Γιάννη Μυλόπουλου, εκτόξευσαν τόσο η υποψήφια της ΝΔ κα Φλέσσα, όσο και ο αντιπεριφερειάρχης κ. Σπυρόπουλος.

Οι πολιτικές σκοπιμότητες και οι κομματικές δουλείες έχουν κι αυτές τα όριά τους και δεν νομιμοποιούν αήθεις επιθέσεις και ανοίκειες προσβολές σε όσους ερωτούν, ασκώντας αντιπολίτευση, στο πλαίσιο του θεσμικού τους ρόλου. Η άσκηση των νόμιμων μέσων για την προστασία της προσωπικότητας του θιγόμενου δεν ισχύει επιλεκτικά, αλλά εξ ίσου για όλους…

6. Τέλος, η επίσημη παραδοχή της εμπλοκής της Αντιπεριφέρειας Σερρών στην προεκλογική δραστηριότητα υπέρ συγκεκριμένης υποψήφιας και υπέρ συγκεκριμένου κόμματος, είναι μια έμπρακτη απόδειξη για το πως οι πρωταγωνιστές της υπόθεσης αντιλαμβάνονται και χρησιμοποιούν τον θεσμό της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης.

Ο επικεφαλής της παράταξης Γιάννης Μυλόπουλος, Καθηγητής και πρώην Πρύτανης ΑΠΘ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ευχαριστώ την υποψήφια της ΝΔ κα Φλέσσα και τον Αντιπεριφερειάρχη της ΠΕ Σερρών κ. Σπυρόπουλο γιατί με δηλώσεις τους επιβεβαιώνουν τη διοργάνωση από την Αντιπεριφέρεια δυο προεκλογικών εκδηλώσεων της υποψήφιας. 

Η διευκρίνιση ότι η ανάμιξη της Αντιπεριφέρειας σε προεκλογικές εκδηλώσεις της ΝΔ έγινε… αδαπάνως είναι ευπρόσδεκτη, αλλά δεν αρκεί για να αλλάξει την ουσία της υπόθεσης, που είναι βαθιά πολιτική.

Η αναφορά μας, στο πλαίσιο γραπτής ερώτησης, σε ενδεχόμενη οικονομική συμμετοχή της Αντιπεριφέρειας στις προεκλογικές εκδηλώσεις της κας Φλέσσα μπορεί, πράγματι, να ήταν ανακριβής και απολογούμαστε γι’ αυτό.

Εκείνο, όμως, που είναι απολύτως ακριβές και εγείρει μείζον πολιτικό ζήτημα είναι η χρησιμοποίηση του θεσμού της Αντιπεριφέρειας ως συνδιοργανωτή σε προεκλογικές εκδηλώσεις συγκεκριμένης υποψήφιας και συγκεκριμένου κόμματος στις Σέρρες.

Όσο οι δυνάμεις της συντήρησης και του χτες μεταχειρίζονται τον θεσμό της περιφερειακής αυτοδιοίκησης όπως οι παλιοί κομματάρχες της Δεξιάς, τόσο η παράταξή μας και εγώ προσωπικά θα αγωνιζόμαστε για ένα σύγχρονο και γνήσια αυτοδιοικητικό θεσμό που θα υπηρετεί τη διαφάνεια, την ισοτιμία, την αμεροληψία, την αξιοκρατία και εντέλει τη δημοκρατία».

Εορταστικές  εκδηλώσεις στις  05 & 06 Μαΐου στο Ποντισμένο

Συνάντηση Μητλιάγκα – Δημητρόπουλου με στόχο την επίλυση προβλημάτων μαθητριών και εκπαιδευτικών

Ευρωεκλογές: Άπαντες παρόντες οι βουλευτές στο Μέγαρο Μαξίμου

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Δείτε επίσης.

 

Συνέχισε να διαβάζεις