18/06/2024
24.7 C
Serres

Οι αγρότες αποφάσισαν κλιμάκωση κινητοποιήσεων

Να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους με ταυτόχρονους αποκλεισμούς εθνικών οδών και τελωνείων και παράλληλα συλλαλητήριο με τρακτέρ στην Αθήνα την επόμενη εβδομάδα, αποφάσισαν οι εκπρόσωποι των αγροτών κατά την κρίσιμη σύσκεψή τους στη Νίκαια της Λάρισας. 

Οι αγρότες ζητούν αφορολογητό αγροτικό πετρέλαιο, 7 λεπτά η κιλοβατώρα το ρεύμα, επιδότηση σε εφόδια και ζωοτροφές, να μην εφαρμοστεί η νέα ΚΑΠ και να διαπραγματευτεί ξανά, αποζημιώσεις στο 100% και αναπλήρωση χαμένου εισοδήματος στα προϊόντα και ένα μεγάλο όχι στις παράνομες ελληνοποιήσεις

Συλλαλητήριο στην Αθήνα την άλλη εβδομάδα 

Μπλόκα αποφάσισαν οι αγρότες

Οι αγρότες δηλώνουν αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τον αγώνα τους έως να ικανοποιηθούν τα αιτήματα επιβίωσης, με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν να είναι κοινά από όλους όσους βρέθηκαν στην προγραμματισμένη πανελλήνια σύσκεψη στο Πολιτιστικό Κέντρο της Νίκαιας στη Λάρισα. 

Barat

Ενωμένοι, λοιπόν, αγρότες και κτηνοτρόφοι αποφάσισαν να εντείνουν τις πιέσεις στην κυβέρνηση.

Πιο αναλυτικά, οι αποφάσεις που έλαβαν είναι η κλιμάκωση της κινητοποίησης έως ότου ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους, το κλείσιμο των δρόμων με τρακτέρ σε εθνική, επαρχιακή και τελωνεία ταυτοχρόνως, το κάθε μπλόκο να κάνει δράσεις και μέσα στην πόλη, ενώ για την επόεμνη εβδομάδα ετοιμάζουν συλλαλητήριο με τρακτέρ στην Αθήνα.

Με την ολοκλήρωση της γενικής συνέλευσης, οι αγρότες θα κλείσουν συμβολικά τον κόμβο της Νίκαιας.


Τα αιτήματα και οι αποφάσεις των αγροτών:

-Αφορολόγητο αγροτικό πετρέλαιο

-7 λεπτά η κιλοβατώρα το ρεύμα

-Επιδότηση σε εφόδια και ζωοτροφές


-Να μην εφαρμοστεί η νέα ΚΑΠ και να διαπραγματευτεί ξανά

-Αποζημιώσεις στο 100% και αναπλήρωση χαμένου εισοδήματος στα προϊόντα

-Όχι στις παράνομες ελληνοποιήσεις

Αποφάσεις

–  Κλιμάκωση της κινητοποίησης

– Να κλείνουν από αύριο την ίδια ώρα σε όλα τα σημεία στην εθνική, επαρχιακή και τελωνεία με τρακτέρ.

– Το κάθε μπλόκο να κάνει δράσεις και μέσα στην πόλη.

– Την επόμενη εβδομάδα συλλαλητήριο στην Αθήνα με τρακτέρ

Ενωμένοι αγρότες και κτηνοτρόφοι από όλη την Ελλάδα ξεκίνησαν να καταθέτουν τους προτάσεις τους. «Να βρεθούν λύσεις που θα ικανοποιούν ανάγκες κι όχι λύσεις για επικοινωνιακούς λόγους», σημείωσε στην τοποθέτησή του ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Καρδίτσας, Κώστας Τζέλας στην τοποθέτησή κατά την έναρξη της πανελλαδικής σύσκεψης των αγροτών.

«Είμαστε όλοι αγρότες και είμαστε ενωμένοι, χωρίς χρώματα. Μας ενώνει η αγροτιά και τίποτα άλλο», φώναξαν οι αγρότες μόλις μπήκαν στην αίθουσα.

Να σημειώσουμε πως στη σύσκεψη συμμετείχαν 55 μπλόκα και 70 αγροτικοί συνεταιρισμοί.

Αποδίδουν οι αγροτικές κινητοποιήσεις στην Ευρώπη

Υπό την πίεση των αγροτικών κινητοποιήσεων που γίνονται το τελευταίο διάστημα σε όλη την Ευρώπη, η Κομισιόν αποφάσισε να αναθεωρήσει τις πολιτικές της. Προχώρησαν λοιπόν στην κατάργηση του στόχου για την μείωση των γεωργικών εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τους Financial Times, ο οδικός χάρτης για τον τρόπο μείωσης των εκπομπών κατά 90% έως το 2040, που πρόκειται να δημοσιευθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, δεν περιλαμβάνει πλέον την αναφορά σε στόχο μείωσης κατά 30% του μεθανίου, του αζώτου και άλλων αερίων που συνδέονται με τη γεωργία.

Διάκριση της μαθήτριας Ζησοπούλου Δανάης στην 25η Διεθνή Ολυμπιάδα Ρομποτικής IRO

Συνάντηση του Γιώργου Τάτσιου με την Έλενα Ράπτη για την εκ νέου ΝΟΜΙΜΗ και ΑΣΦΑΛΗ λειτουργία των τα Λουτρών Σιδηροκάστρου

Συνεχίζεται η συνεργασία Δήμου Σερρών και ΚΡΙ ΚΡΙ και το 2024

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Δείτε επίσης.

 

Συνέχισε να διαβάζεις