19/06/2024
24.9 C
Serres

Βίκυ Πανταζή: Το αποτέλεσμα που θα δείτε στη σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Σερρών θα είναι εξαιρετικό!

Αρχικά, θέλω να ευχαριστήσω θερμά τους δημοσιογράφους για να μιλήσουμε για μια πολύ σημαντική παράσταση που πρόκειται να παρουσιάσουμε στο ΔΗΠΕΘΕ Σερρών τόνισε η Βίκυ Πανταζή πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης.

andreou pantazi dipethe serron evaggelidou antigoni sofokli

Η παράσταση, η «Αντιγόνη» του Σοφοκλή, είναι ένα έργο που παραμένει εξαιρετικά επίκαιρο και συγκινητικό ακόμα και σήμερα, αιώνες μετά τη γέννησή του.

Η ιστορία της Αντιγόνης αναδεικνύει τον αγώνα μεταξύ του ατομικού και του κοινωνικού καθήκοντος, τονίζοντας τη σημασία της αλληλεγγύης, της δικαιοσύνης και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.


Είναι μία παράσταση που δεν αφορά μόνο την εκπαιδευτική κοινότητα, αλλά και ολόκληρη την κοινωνία.

Lavera

Μέσα από την παράσταση αυτή, ο σκηνοθέτης μας, ο Παντελής Παπαδόπουλος, συνοδεύει το κοινό σε ένα ταξίδι σκέψης και αναζήτησης των ηθικών διλημμάτων που εξακολουθούν να μας απασχολούν.


Η μετάφραση του κ. Νίκου Παναγιωτόπουλου αποτυπώνει με εξαιρετική ευαισθησία το πνεύμα του αρχαίου έργου και η παράσταση αυτή αποτελεί έναν πολύτιμο πολιτιστικό πόρο για την πόλη των Σερρών.


Είναι μια ευκαιρία για το κοινό να έρθει αντιμέτωπο με την παγκόσμια λογοτεχνία και την αρχαία ελληνική παράδοση.Επιπλέον, ήταν μια υπέροχη εμπειρία να παρακολουθήσω τις πρόβες των εξαιρετικών ηθοποιών μας καθώς εργάζονταν με αφοσίωση και πάθος για την απόδοση του κλασικού αυτού έργου. Η συνεργασία με τον σκηνοθέτη μας, τον Παντελή Παπαδόπουλο, ενέπνευσε την ομάδα μας να δώσει τον καλύτερο εαυτό της.

Τα χορικά και η έξοδος- κομμός του Κρέοντα αποδίδονται στο πρωτότυπο κείμενο του Σοφοκλή, γεγονός που ανεβάζει την δυσκολία για τους ηθοποιούς αλλά αυξάνει και την ποιότητα της παράστασης.


Είμαι βέβαιη ότι το αποτέλεσμα που θα δείτε σε λίγες μέρες στη σκηνή θα είναι εξαιρετικό.

Η συνδυασμένη προσπάθεια και δέσμευση της ομάδας των συντελεστών έχει οδηγήσει σε μια παράσταση που αντικατοπτρίζει όχι μόνο την αρχαία ομορφιά του έργου του Σοφοκλή, αλλά και τη σύγχρονη ερμηνεία και επικαιρότητά του.Επομένως, καλώ όλους τους φίλους του θεάτρου στις 30 και 31 Μαρτίου στο ΔΗΠΕΘΕ Σερρών για να απολαύσουν αυτήν τη μοναδική παράσταση και να μοιραστούν μαζί μας αυτήν την αξέχαστη εμπειρία.


Σας ευχαριστώ και πάλι για το ενδιαφέρον σας και τη στήριξή σας προς το θέατρο μας.

Ελπίζουμε ότι η παρουσία μας στη σκηνή θα ενθαρρύνει τους θεατές να σκεφτούν και να συζητήσουν τα ηθικά ζητήματα που θίγονται στο έργο αυτό, ενισχύοντας έτσι τον πολιτισμό και την πνευματική εξέλιξη της κοινότητάς μας.

Ο Στέργιος Γαλάνης ειδικός Συνεργάτης της κ. Μητλιάγκα

Συντονιστής ο Χατζηβασιλείου στην εκδήλωση της ΝΔ για τις ευρωεκλογές στη Θεσσαλονίκη

Ξεκίνησε ο διαγωνισμός για την αναβάθμιση του ΚΕΦΙΑΠ Νιγρίτας

Απορρίφθηκε η ένσταση των Φάκκα, Αντωνίου, Καριπίδη και Μαλλιαρά


Στο Δήμο Σερρών ξαναγυρίζει το θέμα των φωτιστικών LED

Ερωτήματα της Ευαγγελίδου για την ακύρωση της Πανεπιστημιάδας από το ΔΗΠΕΘΕ Σερρών

Δημήτριος Βαρτζόπουλος: Οι γιατροί θα έχουν και ιατρεία και θα μπορούν να εργάζονται στο ΕΣΥ

Χωρίς μπάντα ο Δήμος Σερρών για ακόμα μια επέτειο..

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Δείτε επίσης.

 

Συνέχισε να διαβάζεις