17/06/2024
29.7 C
Serres

Πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση των νέων Σερραίων Μουσικών από τον ΟΡΦΕΑ Μουσικοί από τα … θρανία

Ο Όμιλος «ΟΡΦΕΑΣ» Σερρών, πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία, την Τετάρτη 17 Απριλίου, την 14η παρουσίαση νέων Σερραίων Μουσικών με τίτλο «ΜΟΥΣΙΚΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΘΡΑΝΙΑ». 

Ήταν μια βραδιά γεμάτη μουσικά χρώματα, την οποία απόλαυσαν οι Σερραίοι σε μία κατάμεστη αίθουσα. Ο πρωτοποριακός θεσμός «ΜΟΥΣΙΚΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΘΡΑΝΙΑ», είναι μοναδικός στην Ελλάδα και καθιερώθηκε το 1998.

Μία πρωτοβουλία που είχε εμπνευστή τον συγγραφέα και ιδρυτή του Μουσικού Αρχείου στις Σέρρες, τον κ. Γιώργο Αγγειοπλάστη και συνεχίστηκε για πολλά χρόνια από τον ίδιο, την κα. Αναστασία Βάκαλου, την κα. Μάρθα Αναστασιάδου, τον Σάκη Ανδρικάκη κτλ.                           

Η εκδήλωση «ΜΟΥΣΙΚΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΘΡΑΝΙΑ», είναι μία βραδιά ξεχωριστή για τους νέους που διακρίνονται για την μουσική τους αντίληψη και ικανότητα και έχει ως σκοπό να τους δώσει την ευκαιρία να ακουστούν αλλά και να δοκιμαστούν απέναντι στο κοινό που τους παρακολουθεί, χωρίς να διεκδικούν κάποιο βραβείο και χωρίς να ανταγωνίζονται μεταξύ τους.                                         

Η επιλογή των νέων μουσικών γίνεται με μοναδικό κριτήριο τις καλές επιδόσεις του καθενός στο επίπεδο σπουδών και στον τομέα ενασχόλησής του με την μουσική. Δεν έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα, ούτε στοιχεία στην ανάδειξη των καλυτέρων, γιατί όλοι είναι οι καλύτεροι.                                   

GOTSIKA

 Φέτος πήραν μέρος 26 νέοι ηλικιακά ταλαντούχοι Μουσικοί, οι οποίοι προέρχονται από το Μουσικό σχολείο Σερρών, το Ωδείο Βασίλη Ταπέ, το Ωδείο Τσαϊκόφσκι και το Ωδείο «ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ» της Βικτωρίας Μαγκούνη.         

Οργανωτική Επιτροπή η Έφορος Μουσικής του “ΟΡΦΕΑ” η κα. Βαρβάρα Κουτρα, η Έφορος Θεάτρου του “ΟΡΦΕΑ’, κα. Μαρία Μεντίζη και η καθηγήτρια Μουσικής κα. Ματούλα Λαμπρου. Παρουσίαση: Ματούλα Λαμπρου.

Οι νέοι Μουσικοί ξεδίπλωσαν το ταλέντο τους στην Μουσική, χαρίζοντας στους παρευρισκόμενους μια αξέχαστη μουσικά βραδιά.                    


Στην αρχή η καθηγήτρια μουσικής κα. Ματούλα Λάμπρου, η οποία ήταν και η ψυχή της διοργάνωσης και παρουσίασης, χαιρέτησε τους παρευρισκόμενους και κάλεσε τον πρόεδρο του Ομίλου «ΟΡΦΕΑΣ» Σερρών, για ένα σύντομο χαιρετισμό. Ο Πρόεδρος έκανε μία χρονική αναδρομή στον θεσμό, τονίζοντας την μεγάλη συμβολή στον θεσμό, του κ. Γεωργίου Αγγειοπλάστη, αλλά και διαχρονικά σε όλους όσους προσέφεραν στο θεσμό.                                 

Οι νέοι Μουσικοί ταλέντα που μας κατέπληξαν κατά σειρά παρουσίασης είναι:     

 Ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΟΡΦΕΑΣ ΣΛΑΜΠΕΑΣ στο Πιάνο, με προετοιμασία από την καθηγήτρια κα. Όλγα Χαράτζεβα. Έπαιξε κομμάτια: Beethoven – Sonata No8 pathetique Α’ μέρος, Sibelius – Σπουδή ορ.76 Νο2, Scriabin – Σπουδή ορ. 8 Νο2, Chopin – Σπουδή ορ. 25 Νο2, Debussy – Clair de lune, Mozart – Fantasia σε ρε-.                           

Ο ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΙΩΣΗΣ στο βιολί, με προετοιμασία από την καθηγήτρια κα. Βικτωρία Μαγκούνη, με συνοδεία πιάνου από τον Καθηγητή τον κ. Αθανάσιο Πασχαλιά.     Έπαιξε: Accolay J.B. violin concerto in A minor, 1o μέρος allegro moderato, 1833-1900.                                 


Η ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΚΟΡΩΝΙΔΟΥ στο Φλάουτο, με προετοιμασία από τον Καθηγητή κ. Νικόλαο Παπαπαρασκευά, συνοδεία πιάνου, από τον καθηγητή κ. Αθανάσιο Πασχαλιά.   Αθανάσιος. Έπαιξε: F.J.Gossec – Tambourine (1734-1829).                 

Ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ στο Βιολί, με προετοιμασία από την καθηγήτρια      κα. Βικτωρία Μαγκούνη και με συνοδεία στο πιάνο από τον καθηγητή κ. Αθανάσιο Πασχαλιά. Έπαιξε : Czardas – Vittorio Monti (1868-1922).                  

Η ΦΕΝΙΝΑ ΝΤΙΚΙΑΔΗ στο κλασικό τραγούδι, με προετοιμασία από την καθηγήτρια κα. Ροζαλία Βενετικίδου και συνοδεία στο πιάνο από την καθηγήτρια Ελένη Ναουμίδου και στο βιολί την καθηγήτρια κα. Ελένη Αμανατίδου.       Τραγούδησε: G.F. Handel Lascia Ch’io Pianga (Rinaldo)-(1685 -1759) aria from opera.        W. A. Mozart – Komm, lieber Zither, komm (1756 -1791) και Γ. Κωνσταντινίδη απόψε τα Μεσάνυχτα (παραδοσιακό).                           

 ΤΟ SIRREUS MUSIC BAND – Νεανικό Μουσικό Συγκρότημα.           

Προετοιμασία: καθηγητής κ. Κωνσταντίνος Σαπράνωφ.                

ΜΟΥΣΙΚΟΙ: 

Ο Κωνσταντίνος Βιντινής στο Πιάνο με προετοιμασία από την καθηγήτρια κα. Ρίτα Βασιλειάδου – Ελεάνθη Πανάγου. 

Ο Χρήστος Κουβούσογλου, Ηλεκτρική κιθάρα-Σαξόφωνο – κρουστά τάξης ντραμς, με προετοιμασία από τον καθηγητή κ. Κωνσταντίνο Σαπράνωφ. 

Η Κατερίνα Κιουτανίδου – τραγούδι, με προετοιμασία από την καθηγήτρια Ρ.Βενετικίδου . 

Έπαιξαν : Α.Τοπουζίδη – Το πιο όμορφο τραγούδι και το G.GERSHWIN – Summer Time – Giornos Theme.      

ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΕΡΡΩΝ – Νεανικό Μουσικό Συγκρότημα.             

Προετοιμασία : από τους καθηγητές: Αμανατίδου Ελένη, Μέγγος Χριστόδουλος, Κυπαρίσης Χρήστος, Μπλέτσος Αλέξανδρος, Ναουμίδου Ελένη.              

ΜΟΥΣΙΚΟΙ:                                    

Βιολιά: Ράϊλυ Δημήτριος, Ράϊλυ Μαργαρίτα, Τσαλουχίδου Όλγα, Λώτη Μαρία,  Πλιακογιάννη Ηλέκτρα, Λιτσεσελίδης Νικόλαος, Αργυριάδη Δήμητρα, Βακαλίδου Ευαγγελία, Πετσανά Αικατερίνη, Γεωργιάδου Σοφία, Ζάχος Ελευθέριος.        

Βιόλες: Ματσούκα Κωνσταντίνα, Μάμαλης Ανανίας.                 

Βιολοντσέλα: Μπεντιούλης Κωνσταντίνος, Θεοδωρίδης Κωνσταντίνος, Κράλλη Ερμιόνη, Αρουτουνιάν Νίνα.                                

Έπαιξαν: Perhaps (Quizas) – Endless Love – Strangers in the Night – A time for us (Romeo and Juliet) – My heart will goon (Titanic) – Heisa pirate.

Τους Επαίνους και τα Διπλώματα στους συμμετέχοντες απένεμαν, ο Αν/ρχης Σερρών κ. Παναγιώτης Σπυρόπουλος, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κα. Χρυσάνθη Παλάζη και η Επίτιμη πρόεδρος του «ΟΡΦΕΑ», κα Γιούλη Σπυρίδου.                        

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ομίλου «ΟΡΦΕΑΣ» Σερρών ευχαριστεί θερμά την Αντιπεριφέρεια Σερρών, η οποία ήταν συνδιοργανώτρια της εκδήλωσης και τον Αντιπεριφερειάρχη Σερρών κ. Παναγιώτη Σπυρόπουλο, καθώς επίσης τους χορηγούς επικοινωνίας cosmos 93FM, TV Επιλογές, serraikanea.gr, τους φωτογράφους κ. Νικήτα Τότα του Πρότυπου Φωτογραφικού Εργαστηρίου και τον κ. Γιώργο Ευθυμιάδη από τον anexartitoς.gr, όλες τις τοπικές εφημερίδες και ιστοσελίδες που δημοσίευσαν την εκδήλωση. 

Ο όμιλος «ΟΡΦΕΑΣ» Σερρών δίνει και πάλι ραντεβού τον Μάρτιο του 2025, χρονιά που θα γιορτάσει τα 120 χρόνια του, για την συνέχιση του θεσμού «ΜΟΥΣΙΚΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΘΡΑΝΙΑ».

Το Σάββατο στη Μονή Λαζαριστών με Λεωφορείο του ΚΤΕΛ για την παράσταση «Μαρίκα με είπανε – Μαρίκα με βγάλανε»

Η Νέα Αριστερά λέει Όχι στην κατάργηση του Ειρηνοδικείου Νιγρίτας

Συγχαρητήρια στην Σερραία Αντωνία Βαγενά που τιμήθηκε από τον Υπουργό Παιδείας

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Δείτε επίσης.

 

Συνέχισε να διαβάζεις