15/04/2024
15.8 C
Serres

Ο Παναγιώτης Σπυρόπουλος νέος Πρόεδρος της ΑΝΕΣΕΡ

Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ομάδας Τοπικής Δράσης (ΟΤΔ) «Αναπτυξιακή Εταιρεία Σερρών Α.Ε- Αναπτυξιακός Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης Νομού Σερρών» – ΑΝΕΣΕΡ, το οποίο προέκυψε από την επαναληπτική έκτακτη γενική συνέλευση της εταιρείας στην οποία αναλαμβάνει πρόεδρος ο Παναγιώτης Σπυρόπουλος.


Στην σύνθεση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου

 1. Πρόεδρος παραμένει ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Παναγιώτης Σπυρόπουλος (Πρόεδρος),
 2. Αντιπρόεδρος ο Γιάννης Μωυσιάδης,
 3. Διευθύνων Σύμβουλος ο Δημήτρης Καριπίδης και μέλη
 1. οι Δημήτρης Νότας,
 2. Βαρβάρα Μητλιάγκα,
 3. Βάνα Πλιάκου,
 4. Γιώργος Τάτσιος,
 5. Κλεάνθης Κοτσακιαχίδης,
 6. Παντελής Μπόζης,
 7. Στέργιος Φραστανλής
 8. και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών Αθανάσιος Μαλιαράς.
Ο Παναγιώτης Σπυρόπουλος νέος Πρόεδρος της ΑΝΕΣΕΡ

Μπροστά για την τοπική ανάπτυξη μέσω του Προγράμματος Leader

Ο Παναγιώτης Σπυρόπουλος, ως νέος Πρόεδρος της ΑΝΕΣΕΡ, μπαίνει μπροστά για την τοπική ανάπτυξη μέσω του Προγράμματος Leader (2024-29) που προβλέπετε να φέρει περισσότερους πόρους στον Νομό Σερρών.

Την Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ομάδας Τοπικής Δράσης (ΟΤΔ) «Αναπτυξιακή Εταιρεία Σερρών Α.Ε- Αναπτυξιακός Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης Νομού Σερρών», το οποίο προέκυψε από την επαναληπτική έκτακτη γενική συνέλευση της εταιρείας.

Barat

Νότας Μωϋσιάδης

Η σύνθεση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου έχει ως εξής: Παναγιώτης Σπυρόπουλος (Πρόεδρος), Γιάννης Μωυσιάδης (Αντιπρόεδρος) Δημήτρης Καριπίδης (Διευθύνων Σύμβουλος) και οι Δημήτρης Νότας, Βαρβάρα Μητλιάγκα, Βάνα Πλιάκου, Γιώργος Τάτσιος, Κλεάνθης Κοτσακιαχίδης, Παντελής Μπόζης, Στεργιος Φραστανλής και Αθανάσιος Μαλιαράς (ως μέλη).

Η έγκριση του νέου προγράμματος LEADER (ETΠΑ), της περιόδου 2024-29, με εγκεκριμένο προϋπολογισμό Δημοσίας Δαπάνης 4,7 εκ. ευρώ, με αναμενόμενη πρώτη πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος εντός του 2024, αναμένεται με αυξημένο το ενδιαφέρον επενδυτών, καθώς συνεχίζει να διατηρεί το θεμελιώδες στοιχείο της «από κάτω προς τα πάνω προσέγγισης» στο σχεδιασμό πολυτομεακών τοπικών στρατηγικών, με διατήρηση των καινοτόμων προσεγγίσεων.

Παναγιωτίδης Παναγής

Από την άλλη μεριά, στην νέα προγραμματική περίοδο θα εφαρμοστεί στην περιοχή μας (Κερκίνη και παράλια του νομού) και 2ο πρόγραμμα LEADER, προσανατολισμένο στον τομέα της αλιείας και της παράκτιας οικονομίας.


Είναι ένα «συνεργατικό» πρόγραμμα που κατατέθηκε από πέντε (5) Αναπτυξιακές εταιρείες της ΠΚΜ (Πιερίας, Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Ημαθίας και Σερρών), με εγκεκριμένο συνολικό προϋπολογισμό Δημοσίας Δαπάνης 7,2 εκ. ευρώ.

Να σημειώσουμε πως ένα από τα πρώτα έργα που εγκρίθηκαν και θα ξεκινήσουν μέσω της ΑΝΕΣΕΡ είναι η αναπαλαίωση του ιστορικού κτιρίου «ΣΤΟΑ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ» στο κέντρο της πόλης της Νιγρίτας που γίνεται πλέον πραγματικότητα και μάλιστα με χρηματοδότηση μέσα από το πρόγραμμα LEADER

Εταιρικό προφίλ ΑΝΕΣΕΡ


Η Αναπτυξιακή Εταιρεία Σερρών ιδρύθηκε το Δεκέμβριο του 1994 με την επωνυμία «Αναπτυξιακή Εταιρεία Σερρών Α.Ε.» και διακριτικό τίτλο ΑΝ.Ε.ΣΕΡ. Α.Ε., με καταστατικούς σκοπούς μεταξύ άλλων


 • Την ενεργητική συμβολή στην ανάπτυξη, την αξιοποίηση, την διαχείριση και την προστασία των φυτικών πόρων του Νομού Σερρών.
 • Την τεχνική υποστήριξη και συμβουλευτική των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης, των συνεταιριστικών οργανώσεων του Νομού Σερρών και των επιχειρήσεων τους και των άλλων νομικών προσώπων που συνιστούν ή συμμετέχουν
 • Τη διενέργεια απογραφικών μελετών των φυσικών και άλλων πόρων της περιοχής Σερρών και την εκπόνηση μελετών κάθε μορφής που συμβάλλουν στην ανάπτυξη της για ίδιο λογαριασμό η οιουδήποτε τρίτου.
Τζιτζικώστας Καρτερός

Ομάδες Τοπικής Δράσης

Η Τοπική Ανάπτυξη με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων (CLLD), βασισμένη στην προσέγγιση LEADER, είναι μια μέθοδος σχεδιασμού και υλοποίησης τοπικών ολοκληρωμένων αναπτυξιακών στρατηγικών, με τη συμμετοχή των εταίρων σε τοπικό επίπεδο, συμπεριλαμβανομένης της κοινωνίας των πολιτών, των τοπικών οικονομικών και κοινωνικών φορέων, προκειμένου να αντιμετωπισθούν αποτελεσματικά οι οικονομικές, κοινωνικές, περιβαλλοντικές και δημογραφικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι αγροτικές περιοχές.

Είναι ένα ιδιαίτερα ισχυρό εργαλείο, ειδικά σε περιόδους κρίσης, που δείχνει ότι οι τοπικές κοινότητες μπορούν:

α) να κάνουν σταθερά βήματα προς πιο αποτελεσματικές μορφές οικονομικής, βιώσιμης και «χωρίς αποκλεισμούς» ανάπτυξης, σύμφωνα με τη στρατηγική «Ευρώπη 2020»,
β) να «καινοτομήσουν» προκειμένου να αντιμετωπισθούν τα κοινωνικο-οικονομικά προβλήματα των αγροτικών περιοχών της χώρας και
γ) να ενισχύσουν την κοινωνική συνοχή στις αγροτικές περιοχές.

Από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας Περιβαλλοντικό Παρατηρητήριο για την 24ωρη παρακολούθηση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής  

Αντιπροσωπεία της Ε.Γ. του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Σερρών στον ΕΦΚΑ

Παμψηφεί η επανεκλογή Καϊτεζίδη στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΕΔΚΜ ο Δημήτρης Νότας

Συνέχιση λειτουργίας των 24 ΤΟΜΥ Κεντρικής Μακεδονίας με απόφαση Τζιτζικώστα

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Δείτε επίσης.

 

Συνέχισε να διαβάζεις