18/06/2024
22.6 C
Serres

Νίκος Δένδιας: Πρέπει να αντιμετωπιστεί ο λαϊκισμός

Συνάντηση εργασίας με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Δένδια είχε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας στο γραφείο του στο Κτίριο Υπηρεσιών της Περιφέρειας στη δυτική Θεσσαλονίκη.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ο κ. Τζιτζικώστας αναφέρθηκε στα ζητήματα συνεργασίας Υπουργείου και Περιφέρειας για τη Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία: «Ήδη μέσω της καλής συνεργασίας που έχουμε με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και με ευρωπαϊκούς πόρους ενισχύσαμε το 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Ελλάδας, στη Θεσσαλονίκη,

τόσο με υλικοτεχνικό εξοπλισμό, όσο και με επικουρικό προσωπικό, ενώ αναβαθμίσαμε ενεργειακά το κτίριο, βελτιώνοντας έτσι τις συνθήκες λειτουργίας του νοσηλευτικού ιδρύματος και διευκολύνοντας το έργο των γιατρών και νοσηλευτών, προς όφελος των ασθενών.

Επίσης, εξοπλίσαμε τις Ένοπλες Δυνάμεις με σύγχρονα μηχανήματα για τα ζητήματα Πολιτικής Προστασίας. Και πέρα από αυτό πριν από μερικές εβδομάδες ανακοινώθηκε η απόφαση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας το ιστορικό πολεμικό πλοίο ‘Βέλος’ να παραμείνει στη Θεσσαλονίκη.

Ήταν ένα αίτημα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, που αποδέχτηκε ο Νίκος Δένδιας και τον ευχαριστώ προσωπικά γι’ αυτό. Τώρα είμαστε σε συνεννόηση, ώστε να βρεθεί ο τόπος όπου το ‘Βέλος’ με ασφάλεια θα μπορεί να υποδεχτεί τους επισκέπτες».

Οι κ.κ. Τζιτζικώστας και Δένδιας συζήτησαν και για τις ευρωεκλογές του Ιουνίου, καθώς ο κ. Δένδιας βρίσκεται σήμερα στη Θεσσαλονίκη και με την ιδιότητα του συντονιστή του προεκλογικού αγώνα της ΝΔ για την Κεντρική Μακεδονία.

«Υποδέχτηκα σήμερα τον κ. Δένδια και με την ιδιότητά του ως συντονιστή της προεκλογικής εκστρατείας της Νέας Δημοκρατίας για την Κεντρική Μακεδονία εν όψει των ευρωεκλογών του Ιούνιου.

Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι αυτές οι ευρωεκλογές είναι ιδιαίτερα κρίσιμες. Είναι κρίσιμες για την Ελλάδα, διότι θα πρέπει η χώρα μας να συνεχίσει στο δρόμο που ακολουθεί τα τελευταία χρόνια, τον δρόμο των μεταρρυθμίσεων και της σταθερότητας.


Αντίστοιχα όμως είναι κρίσιμες και για την ΕΕ συνολικά. Με τις δύσκολες συνθήκες που αντιμετωπίζουμε παγκοσμίως και ιδιαίτερα στη γειτονιά μας οφείλουμε να εκλέξουμε ανθρώπους και πολιτικές δυνάμεις, που θα μπορούν με επιχειρήματα και γνώσεις να ανταποκριθούν στη δύσκολη πενταετία που έχουμε μπροστά μας στην ΕΕ.

Διαβεβαίωσα τον Νίκο Δένδια ότι σε αυτή την προσπάθεια και σε αυτή τη μάχη είμαστε μαζί, προκειμένου να πετύχουμε οι ευρωεκλογές του Ιουνίου να διασφαλίσουν ότι η χώρα θα παραμείνει προσηλωμένη στους στόχους που έχει θέσει και στο σημαντικό έργο που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια και ότι η ΕΕ θα μπορέσει να συνεχίσει,

με τις αλλαγές που χρειάζεται να γίνουν την επόμενη πενταετία, με μια σωστή πυξίδα και με ανθρώπους που πιστεύουν και στηρίζουν την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση και κατανοούν ότι η λύση στα προβλήματά μας είναι η περισσότερη κι όχι η λιγότερη Ευρώπη», τόνισε μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης.

Από την πλευρά του ο κ. Δένδιας δήλωσε: «Είναι προφανές ότι από εδώ ήθελα να αρχίσω την προσπάθεια για τις ευρωεκλογές.


Ο Απόστολος Τζιτζικώστας είναι ένας περιφερειάρχης του 60% και πλέον και είναι απολύτως απαραίτητη η βοήθειά του και ήρθα για να του τη ζητήσω, για να πετύχει η Νέα Δημοκρατία ένα καλό αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές εδώ στην Κεντρική Μακεδονία.

Ανταλλάξαμε απόψεις για το πώς μπορούμε να κάνουμε μαζί το καλύτερο. Με απόλυτη σεμνότητα αντιλαμβάνομαι τη δυσκολία του εγχειρήματος. Ξέρω πολύ καλά και τις δημοσκοπικές μας επιδόσεις και τις όποιες δυσκολίες αντιμετωπίζουμε. Ξέρω όμως επίσης ότι εδώ είναι η ιστορική κοιτίδα του κόμματός μας.

Από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας προέρχεται ο ιδρυτής της ΝΔ, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Εδώ ιστορικά μπορούσαμε να έχουμε μια ανοιχτή επικοινωνία με τους ψηφοφόρους της περιφέρειας. Και θα την αποκαταστήσουμε αυτή την επικοινωνία.

Με τη βοήθεια του Απόστολου Τζιτζικώστα είμαι αισιόδοξος ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Τις εβδομάδες που έρχονται θα κάνουμε αυτή την προσπάθεια, θα εξηγήσουμε το διακύβευμα, που είναι σαφές και αφορά στην ελληνική πορεία στην Ευρώπη. Μια πορεία που έχει χαραχθεί και πρέπει να συνεχιστεί. Αφορά όμως και στην ίδια την Ευρώπη.


Πρέπει να αντιμετωπιστεί ο λαϊκισμός, πρέπει να αντιμετωπιστεί ο ευρωσκεπτικισμός, πρέπει να αντιμετωπιστούν οι δυνάμεις αυτές, οι οποίες μάχονται την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση. Θα τα καταφέρουμε όλοι μαζί.

Θέλω να εκφράσω τις ευχαριστίες μου και αν θέλετε την ευγνωμοσύνη μου στον περιφερειάρχη για τη βοήθεια που μου δήλωσε ότι απλόχερα θα μου προσφέρει».

Παύλος Χρηστίδης για Βελόπουλο- Πορτιέρης των ναών εκείνος που πουλούσε πλαστές επιστολές του Ιησού;

Πράσινο φως για την αναθεώρηση της ΚΑΠ από το Ευρωκοινοβούλιο

Η ΑΝΕΣΕΡ πρότεινε τη δημιουργία φορέα διαχείρισης στη περιοχή της Αμφίπολης

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Δείτε επίσης.

 

Συνέχισε να διαβάζεις