18/06/2024
22.6 C
Serres

Ξεκίνησε η υλοποίηση 4έργων από την Π.Ε Σερρών ύψους 10 εκ. ευρώ!

Μόλις τη τελευταία εβδομάδα πραγματοποιήθηκαν τρεις υπογραφές συμβάσεων έργων και η αρχή των εργασιών στη Περιφερειακή Ενότητα Σερρών για έργα 10.339.000 ευρώ.

Έργα που έρχονται είτε από το 2021, είτε από το 2022, μετά από προσπάθειες του τότε Υπουργού Υποδομών Κώστα Καραμανλή, σε όλους ανεξαιρέτως τους Δήμους των Σερρών αλλά και στη Περιφερειακή ενότητα, για απαραίτητα έργα υποδομών, ασφαλτοστρώσεις στο οδικό δίκτυο και αντιπλημμυρικά έργα.

Συγκεκριμένα μιλάμε για τα 4 έργα:

erga 10 ekatommiria evro karamanlis pe serron spiropoulos
  1. «Συντήρηση οδικού άξονα Γέφυρας Ν. Πετριτσίου προς Καστανούσσα έως τα όρια του Ν. Κιλκίς», προϋπολογισμού: 2.000.000 ευρώ.
  2. Ασφαλτόστρωση στη περιφερειακή οδό με 5.000.000 ευρώ
  3. Επείγοντα έργα κάτω ρου ποταμού Στρυμόνα με απομάκρυνση νησίδων στην περιοχή των Δ. Εμμ. Παπά και Βισαλτίας για την αντιμετώπιση έκτακτων πλημμυρικών φαινομένων», με 1.200.000 ευρώ
  4. Τέλος την επόμενη εβδομάδα ξεκινάει η υλοποίηση των έργων ώστε να αποκατασταθούν οι ζημίες που προκλήθηκαν από τις θεομηνίες, στο αρδευτικό-αποστραγγιστικό δίκτυο του ΓΟΕΒ και των Δήμητρας και Ψυχικού – Πεθελινού, αρμοδιότητας της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών, συνολικού προϋπολογισμού 2.139.000 ευρώ.

2.000.000 ευρώ για τη «Συντήρηση οδικού άξονα Γέφυρας Ν. Πετριτσίου προς Καστανούσσα έως τα όρια του Ν. Κιλκίς»

Μητλιάγκα Καρπουχτσής

Υπογραφή σύμβασης για την εκτέλεση του έργου «Συντήρηση οδικού άξονα Γέφυρας Ν. Πετριτσίου προς Καστανούσσα έως τα όρια του Ν. Κιλκίς», προϋπολογισμού: 2.000.000 ευρώ πραγματοποιήθηκε τη Τετάρτη 3 Απριλίου 2024, μεταξύ του Αντιπεριφερειάρχη Σερρών Παναγιώτη Σπυρόπουλου και του εκπροσώπου της αναδόχου εργολαβικής εταιρείας.

Η διάρκεια κατασκευής του έργου είναι 12 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης αυτής, η οποία είναι η δεύτερη αυτού του είδους και ποσού, που χρηματοδοτείται από πιστώσεις που εξασφάλισε ο τ. υπουργός Υποδομών και Μεταφορών και νυν βουλευτής Σερρών κ. Κώστας Καραμανλής.

Barat

Σύμφωνα με τη σύμβαση, θα γίνει αποκατάσταση του οδοστρώματος με ασφαλτικές στρώσεις, μεταβλητού πάχους και κυκλοφορίας 5εκ., στον οδικό άξονα από τη γέφυρα του ποταμού Στρυμόνα στο Νέο Πετρίτσι προς Καστανούσσα έως τα όρια του Νομού Κιλκίς.
Σκοπός του έργου η ασφάλεια των πολιτών που κινούνται με τα οχήματά τους στο συγκεκριμένο οδικό άξονα.

5.000.000 ευρώ για την ασφαλτόστρωση στη Περιφερειακή οδό Σερρών

Στο πλαίσιο του έργου: «Συντήρηση Περιαστικής Οδού πόλεως Σερρών», από το Σάββατο 06-04-2024 έως και το Σάββατο 27-04-2024 θα πραγματοποιηθούν ασφαλτικές εργασίες αποκατάστασης του οδοστρώματος στην Περιαστική Οδό Σερρών και συγκεκριμένα σε οδικό τμήμα μήκους 4,6χλμ περίπου, από τον Κόμβο του Τελωνείου (Αυτοκινητοδρομίου) έως τον Κόμβο του Λευκώνα (Σιδηροκάστρου).

Για την εκτέλεση των εργασιών, το εν λόγω οδικό τμήμα θα αποκλειστεί πλήρως και η κυκλοφορία των οχημάτων θα πραγματοποιείται από παρακαμπτήρια διαδρομή μέσω των δημοτικών οδών Πιττάκου, Δογάνης, Πολυτεχνείου, καθώς και της Εθνικής Οδού Σερρών – Θεσσαλονίκης (εντός οικισμού Λευκώνα).


Επείγοντα έργα κάτω ρου ποταμού Στρυμόνα με απομάκρυνση νησίδων στην περιοχή των Δ. Εμμ. Παπά και Βισαλτίας για την αντιμετώπιση έκτακτων πλημμυρικών φαινομένων», με 1.200.000,00 ευρώ

Χουβαρδάς Φραστανλής

Υπογραφή σύμβασης για την εκτέλεση του έργου «Επείγοντα έργα κάτω ρου ποταμού Στρυμόνα με απομάκρυνση νησίδων στην περιοχή των Δ. Εμμ. Παπά και Βισαλτίας για την αντιμετώπιση έκτακτων πλημμυρικών φαινομένων», προϋπολογισμού 1.200.000,00 ευρώ, πραγματοποιήθηκε τη Τρίτη 26 Μαρτίου 2024, μεταξύ του Αντιπεριφερειάρχη Σερρών Παναγιώτη Σπυρόπουλου και του εκπροσώπου της αναδόχου εργολαβικής εταιρείας.


Η διάρκεια κατασκευής του έργου θα έχει διάρκεια 18 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης, ενώ τόσο ο τρόπος δημοπράτησης, όσο και η διάθεση της σχετικής πίστωσης αποφασίστηκε από τον πρώην Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών και νυν Βουλευτή Σερρών κ. Κωνσταντίνο Καραμανλή.


Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την σύμβαση, θα γίνουν τμηματικές παρεμβάσεις άρσης νησίδων σε τμήμα του ποταμού από τη συμβολή της Μπέλιτσας με τον ποταμό Στρυμόνα, μέχρι και την εκβολή του Καστρόλακα (Δήμοι Εμ. Παππά και Βισαλτίας) με σκοπό την αποκατάσταση της παροχετευτικότητάς του. Στην ευρύτερη περιοχή για κάθε νησίδα θα κατασκευαστούν προσβάσεις σε αυτές και θα γίνουν εργασίες άρσης των προσχώσεων και καθαρισμού των νησίδων που έχουν δημιουργηθεί από φερτές ύλες και της αυτοφυούς βλάστησης με χρήση του απαραίτητου μηχανολογικού εξοπλισμού.

2.139.000€ για την αντιπλημμυρική θωράκιση του Νομού Σερρών για το αρδευτικό-αποστραγγιστικό δίκτυο του ΓΟΕΒ και των Δήμητρας και Ψυχικού – Πεθελινού

Το συγκεκριμένο ποσό αφορά δυο συμβάσεις, η πρώτη σύμβαση προϋπολογισμού 1.519.000 ευρώ αφορά στην προμήθεια και τοποθέτηση αντλητικών συστημάτων, ενώ η δεύτερη σύμβαση προϋπολογισμού 620.000 ευρώ αφορά στον καθαρισμό αρδευτικών-στραγγιστικών καναλιών και τάφρων αρμοδιότητας Π.Ε. Σερρών του ΓΟΕΒ και των προαναφερθέντων ΤΟΕΒ.


Το έργο χρηματοδοτήθηκε από το ΠΔΕ του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών ΣΑΕ 872 2021ΣΕ87200002 από τον πρώην Υπουργό Κώστα Καραμανλή μετά από αίτημα του Αντιπεριφερειάρχη Σερρών σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς.
Η σύμβαση υπογράφτηκε το καλοκαίρι του 2023 και μέσα στην επόμενη εβδομάδα ξεκινούν οι εργασίες.

Κανένας … ! Ο Όμηρος κι οι δημοσκοπήσεις

Ενημερωτική συνάντηση στον Λευκώνα για την Άνοια την Κυριακή 7 Απριλίου

Mήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Σερρών Παναγιώτη Σπυρόπουλου για την επέτειο της έναρξης των μαχών στα Οχυρά

Λευτέρης Αυγενάκης: Η κυβέρνηση δεν κρύφτηκε στην υπόθεση των υποκλοπών

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Δείτε επίσης.

 

Συνέχισε να διαβάζεις