18/06/2024
34.7 C
Serres

Η παράταξη «ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Κ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ» ξεκινά με διάθεση συνεννόησης, συνεργασίας, αλλά και έκφρασης δυναμικού αντιπολιτευτικού λόγου.

Ολοκληρώνονται αυτή την εβδομάδα οι συγκροτήσεις των επιτροπών του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης και η παράταξη «ΑΛΛΑΓΗ στην Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας» ήδη έδειξε τη διάθεσή της για συνεννόηση και συνεργασία, αλλά και για δυναμική αντιπολίτευση.

Πρόεδρος του νέου συμβουλίου επανεξελέγη ο Θεόδωρος Μητράκας, από την παράταξη της «Αλληλεγγύης» του περιφερειάρχη Απόστολου Τζιτζικώστα, με την ψήφο των μελών πέντε από τις έξι παρατάξεις, μεταξύ των οποίων και της «ΑΛΛΑΓΗΣ».

Στη θέση του αντιπροέδρου του περιφερειακού συμβουλίου εκλέχθηκε η Κέλλυ Βαλταδώρου από την παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης «Πράξεις για τη Μακεδονία» και γραμματέας ο Γιώργος Χαβατζάς από τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Στη νέα Περιφερειακή Επιτροπή, η οποία αποτελείται από δέκα μέλη, εκ των οποίων έξι από τη διοίκηση και τέσσερα από την αντιπολίτευση, εκλέχτηκε ο επικεφαλής της παράταξης «ΑΛΛΑΓΗ», Γιάννης Μυλόπουλος με αναπληρωματικό μέλος τη Δήμητρα Θωμά.

Στη νέα Μητροπολιτική Επιτροπή εκλέχτηκε η Περιφερειακή Σύμβουλος της παράταξης «ΑΛΛΑΓΗ» Δήμητρα Θωμά, με αναπληρωματικούς τον Γιάννη Μυλόπουλο και Μαρία Αγγελιδάκη.

GOTSIKA

Την Τετάρτη αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία εκλογής και των υπόλοιπων επιτροπών, δηλ. της Επιτροπής Ανάπτυξης, Καινοτομίας και Αγροτικής Οικονομίας, όπου θα προταθεί ως τακτικό μέλος της παράταξης ο Φώτης Χατζόγλου και αναπληρωματικό η Μαρία Αγγελιδάκη και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, όπου θα προταθεί ως τακτικό μέλος η Μαρία Παπαδημητρίου και αναπληρωματικό η Μαρία Αγγελιδάκη.

Αν και ο Περιφερειάρχης κ. Απ. Τζιτζικώστας δήλωσε ότι «τα προηγούμενα χρόνια μπήκαν οι βάσεις για να ολοκληρωθούν τα επόμενα χρόνια τα πιο σημαντικά έργα που έχει δει ο τόπος μας εδώ και πολλές δεκαετίες», ότι θα «ξεκινήσουμε νέα, έργα σημαντικά που θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας» και ότι στόχος είναι να «δημιουργήσουμε μια Περιφέρεια σύγχρονη, πράσινη, έξυπνη και ανθρώπινη», η παράταξη «ΑΛΛΑΓΗ» αμφισβητεί ότι το έργο της διοίκησης Τζιτιζκώστα ήταν κάτι παραπάνω από έργα «βιτρίνας» και υποστήριξης αμφιλεγόμενων κυβερνητικών επιλογών και θεωρεί ότι δεν υπηρετεί τους στόχους της Βιώσιμης Ανάπτυξης και της προσαρμογής στις νέες συνθήκες της Κλιματικής Κρίσης.

Γι’ αυτό και θα επιδιώξουμε να ασκήσουμε μια δυναμική και συγχρόνως δημιουργική αντιπολίτευση, ώστε να καταδείξουμε τα πραγματικά προβλήματα και τη δύσκολη κατάσταση που βιώνουν οι πολίτες της Περιφέρειας και να προτείνουμε λύσεις, στοχεύοντας σε τρεις άξονες:


1. Σε μια γενναία παραγωγική ανασυγκρότηση στον πρωτογενή, δευτερογενή και τριτογενή τομέα της οικονομίας, δίνοντας ισόρροπη έμφαση στην οικονομική ανάπτυξη, στην κοινωνική δικαιοσύνη και στην περιβαλλοντική προστασία.

2. Σε έναν εκσυγχρονισμό των έργων υποδομής, ώστε να γίνουν συμβατά με τις αρχές της αειφορίας. Νέα εγγειοβελτιωτικά και υδραυλικά έργα και νέα σιδηροδρομικά έργα, με έμφαση στον προαστιακό σιδηρόδρομο, θα θέσουν τις προοπτικές της Ανάπτυξης σε νέες βάσεις.

3. Σε μια γενναία προσαρμογή στα ακραία φαινόμενα και τις φυσικές καταστροφές της Κλιματικής Κρίσης, θωρακίζοντας την περιφέρεια απέναντι στον πλημμυρικό κίνδυνο και τον κίνδυνο των πυρκαγιών.

Συμπαραστάτης του Πολίτη ο Ντίνος Κούης στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας


Οριστικοί πίνακες για τον Δ’ κύκλο του ειδικού προγράμματος απασχόλησης ρητινεργατών

Σε οργανωτική συγκρότηση προχωρά η Νέα Αριστερά στις 12 και 13 Ιανουαρίου

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Δείτε επίσης.

 

Συνέχισε να διαβάζεις