25/06/2024
22.1 C
Serres

Γρηγόρης Ζαρωτιάδης: Δεν θα επιτρέψουμε να γίνει η Ελλάδα, Τουρκία του Ερντογάν!

Ο Γρηγόρης Ζαρωτιάδης Κοσμήτορας της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών ΑΠΘ, ένωσε την φωνή του με αυτή των φοιτητών

Τονίζοντας πώς δεν θα επιτρέψουμε να γίνει η Ελλάδα του σήμερα Τουρκία του Ερντογάν

Σύμφωνα με το Γρηγόρη, η εικόνα των ΜΑΤ να καταστέλλουν βιαιότατα την κινητοποίηση φοιτητών στην Πανεπιστημιούπολη του ΑΠΘ είναι η εικόνα από το μέλλον των ελληνικών πανεπιστημίων;

Δεν θα το επιτρέψουμε!

Όπως καταδικάζουμε επιθέσεις σε καθηγητές και εργαζομένους, ανεξαρτήτως αν συμφωνούμε ή όχι με τις πεποιθήσεις τους, αντιστοίχως, ή μάλιστα περισσότερο, καταδικάζουμε την αστυνομική βία, πολλώ δε μάλλον αυτήν που ασκείται μέσα στις πανεπιστημιουπόλεις χωρίς να υπάρχει οποιαδήποτε εγκληματική ενέργεια που να δικαιολογεί την επέμβαση.

GOTSIKA

Οι Πρυτανικές Αρχές του ΑΠΘ οφείλουν να συγκαλέσουν εκτάκτως τη Σύγκλητο.

Ο Ενιαίος Σύλλογος ΔΕΠ του ΑΠΘ οφείλει να παρέμβει άμεσα ζητώντας πληροφορίες από την Αστυνομία για τους προσαχθέντες, καθώς και την επίσπευση των σχετικών διεργασιών προκειμένου να αφεθούν ελεύθεροι -ες.

Τέλος, η Κυβέρνηση οφείλει τώρα να ακυρώσει το πρόσφατα ψηφισθέντα νόμο με νέα νομοθετική πρωτοβουλία.


Δεν θα επιτρέψουμε να γίνει η Ελλάδα του σήμερα Τουρκία του Ερντογάν.


Θα συμφωνήσω Γρηγόρη, αλλά όχι και με την Τουρκία του Ερντογάν…
Με πέντε χιλιάδες δημοσιογράφους στα … κελιά;Εδώ ένας τους κοροϊδεύει καθημερινά, και δεν μπορούν καν να τον δικάσουν, για αυτά που έγραψε το …2015!


Κι ας
κοροϊδεύει και όλη την κοινωνία και μάλιστα …καθημερινά!

Σήμερα ο κ. Ζαρωτιάδης επανέρχεται στο ζήτημα και δίνει μια πιο εκτενή απάντηση

Φίλες και Φίλοι, με αφορμή τα πρόσφατα γεγονότα στο ΑΠΘ επιτρέψτε μου μια κάπως εκτενή, αλλά νομίζω απαραίτητη τοποθέτηση, την οποία οφείλω να την κάνω ΚΑΙ από εδώ καταγγέλοντας και αντιστεκόμενος έτσι στις όποιες πρακτικές φίμωσης στον δημόσιο χώρο:

(1) Προσδοκώ τη σημερινή συνεδρίαση της Συγκλήτου – ελπίζω ότι θα οδηγήσει στην αποκλιμάκωση και στη διασφάλιση της ακαδημαϊκής ειρήνης μα και της ακαδημαϊκής ελευθερίας.


Το ένα με το άλλο είναι άρρηκτα συνδεδεμένα.

(2) Η χθεσινή επέμβαση της αστυνομίας εντάσσεται σε μια εσφαλμένη και επικίνδυνη κυβερνητική αντίληψη ότι η πυγμή απέναντι στην ακαδημαϊκή ελευθερία της δίνει πόντους στο κοινωνικό ακροατήριό της, ενώ εργαλιοποιείται για να ξεχαστούν άλλα, άβολα ζητήματα της τρέχουσας επικαιρότητας.

Η χθεσινή επέμβαση της αστυνομίας πρέπει να καταδικαστεί

(3) Η χθεσινή επέμβαση της αστυνομίας πρέπει να καταδικαστεί, όχι για το παραπάνω πολιτικό σκεπτικό, το οποίο άλλωστε δεν ενστερνίζονται απαραιτήτως όλοι -ες μας, αλλά γιατί αποτελεί κάκιστο προηγούμενο βίαιης αντιμετώπισης της αναπόφευκτης και ευκταίας κοινωνικής και πολιτικής πάλης στο εσωτερικό των πανεπιστημίων.

(4) Άμεσα συνδεδεμένη με το προηγούμενο σημείο είναι η ανάγκη να αναγνωρίσουμε το λάθος της τελευταίας νομοθετικής πρωτοβουλίας της Κυβέρνησης και να ζητήσουμε, έστω τώρα, την ακύρωση της επιλογής της για μόνιμη τοποθέτηση της αστυνομίας στα πανεπιστήμια.

(5) Απευθύνω έκκληση στους / στις κινούμενους -ες φοιτητές -ριες να συμβάλουν όσο μπορούν πιο οργανωμένα και συντονισμένα, στο πλαίσιο των τρεχουσών και μελλοντικών κινητοποιήσεών τους, στην υπεράσπιση και της δημόσιας περιουσίας.

Αυτή η αναγκαιότητα είναι κοινός τόπος όλων των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας, φοιτητών, καθηγητών και εργαζομένων, όλων όσων υπερασπίζονται το Δημόσιο Πανεπιστήμιο.

(6) Το πανεπιστημιακό άσυλο δεν έχει ιδεολογικούς πάτρωνες ή πολιτικούς κηδεμόνες – είναι κατάκτηση της λαϊκής πάλης και των ιστορικών αγώνων της νεολαίας, για όλους και όλες, αρκεί να διέπονται από τον στοιχείωδη σεβασμό στον άνθρωπο και στην κοινωνία του.

Αυτό βεβαίως δεν μπορεί να αποτελέσει δικαιολόγηση της οποιασδήποτε καταστολής και ακύρωσής του!

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Δείτε επίσης.

 

Συνέχισε να διαβάζεις