18/06/2024
30.2 C
Serres

Γιάννης Ανθόπουλος: Συντριπτικά τα στοιχεία που παρουσίασε ο Καραμανλής

Μετά από αυτά τα συντριπτικά στοιχεία που παρουσίασε ο Υπουργός, επιβεβαιώνουν κάτι που είχα ισχυριστεί και γράψει από την δεύτερη ημέρα του τραγικού δυστυχήματος: όχι μόνο ποινική ευθύνη δεν υπάρχει αλλά ούτε και πολιτική ευθύνη του υπουργού!

Ταξίδευα την περίοδο 2005 έως 2019 που έγινε το ατύχημα με το inter city αρχικά μέχρι Σέρρες και μετά μέχρι Θεσσαλονίκη!

Δεν υπήρχε ακόμη τροχιοδρομική τηλεδιοίκηση των ελληνικών σιδηροδρόμων ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΠΑΡΟΜΟΙΟ ΑΤΥΧΗΜΑ!

Όπως και πριν από πολλά χρόνια στο παρελθόν!

GOTSIKA

Γιατί υπήρχε πάντοτε υπεύθυνος σιδηροδρομικός υπάλληλος που είτε μέρα είτε νύχτα είχε την απόλυτη προσοχή, αγωνία και εποπτεία στη διαχείριση των δρομολογίων!

Ήταν και είναι θέμα ατομικής ευθύνης και στον διευθυντή και τον υπεύθυνο διαχειριστή του ΧΕΙΡΟΚΙΝΗΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ καταλογίζεται η εγκληματική αμέλεια!

Παπαμιχάλης Μάλαμα
Παπαμιχάλης Μάλαμα

Και φυσικά όσο ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ακόμη σύστημα τηλεδιοίκησης πρέπει να καταβάλλεται ΑΚΟΜΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΡΟΣΟΧΗ στην χειροκίνητη διαχείριση από τους παραπάνω υπεύθυνους .


Αλλά στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ και σε άλλες χώρες του κόσμου ακόμη και εκεί όπου λειτουργεί το σύστημα τηλεδιοίκησης στα τραίνα ΕΓΙΝΑΝ και ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΑ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑΤΑ!

Γιατί;

Γιατί όλα τα συστήματα εξαρτώνται από τον ανθρώπινο παράγοντα!

Αρκεί να σκεφτούμε ότι το ίδιο ισχύει και για τους ελεγκτές αεροπορικών πτήσεων που χειρίζονται τα ηλεκτρονικά συστήματα τηλεδιοίκησης και όπου παρ’ όλα αυτά γίνονται αεροπορικά δυστυχήματα με συγκρούσεις στον αέρα και επί του εδάφους!


Σε καμία περίπτωση ΔΕΝ ΑΠΟΔΟΘΗΚΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΙΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ σε υπουργό, πρωθυπουργό και κυβέρνηση!

Είναι δημαγωγική και ανεύθυνη η γενίκευση της πολιτικής και κυρίως της ποινικής ευθύνης!

Η συμβολική παραίτηση ενός υπουργού για λόγους ευθιξίας και ευαισθησίας δε σημαίνει, κατά την ταπεινή μου άποψη, ότι αυτόματα υπάρχει πολιτική ευθύνη!

Η λογική των πραγμάτων λέει ότι προηγείται ο τεκμηριωμένος καταλογισμός πολιτικής ευθύνης και ακολουθεί η παραίτηση ενός Υπουργού!

Όχι το αντίθετο!

Παπαχρήστου Μιχτσόγλου
Παπαχρήστου Μιχτσόγλου

Τη στιγμή μάλιστα που επί των ημερών της κυβερνητικής θητείας του συγκεκριμένου Υπουργού έγιναν τόσα πολλά και τόσο γρήγορα σε σχέση με το παρελθόν όσον αφορά στην ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ του συστήματος τηλεδιοίκησης που ξεκίνησε με προηγούμενες κυβερνήσεις και δεν ολοκληρώθηκε επί έτη πολλά λόγω επανειλημμένων και αδικαιολόγητων παρατάσεων!

Χωρίς να είμαι ποινικολόγος, με τις βασικές μου νομικές ποινικές γνώσεις, δηλώνω ότι σε καμία περίπτωση δεν θα προέκυπταν ούτε καν ενδείξεις ότι υπάρχει ΑΙΤΙΩΔΗΣ ΣΥΝΑΦΕΙΑ ανάμεσα στις πράξεις ή παραλείψεις του Υπουργού και το τραγικό δυστύχημα!

Οι πολιτικοί δημαγωγοί, ακόμη κι εκείνοι που επικαλούνται το πτυχίο της νομικής, ισχυρίζονται τα αντίθετα!

Το ερώτημα που προκύπτει είναι ΠΩΣ και ΓΙΑΤΙ πήραν το πτυχίο…

Τάδε έφη και ο Γιάννης Ανθόπουλος, που φαίνεται πως όχι απλά στηρίζει τον Κώστα Καραμανλή, αλλά παραμένει και ένθερμος οπαδός του, τόσο προσωπικά όσο και …πολιτικά!

Πέρασε από την Βουλή η πρόταση για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τα Τέμπη!

Κώστας Αχ. Καραμανλής: Όλη η αλήθεια γύρω από τα Τέμπη – video

Στάθηκε στο ύψος της η Π.Ε Σερρών καθώς μπήκε για τα καλά ο χειμώνας

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Δείτε επίσης.

 

Συνέχισε να διαβάζεις