24/04/2024
15.4 C
Serres

Κλίμα έντασης στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ

Σε κλίμα έντασης έγινε η έναρξη του 4ου συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ μετά την ηχηρή παρέμβαση του πρώην προέδρου του κόμματος, Αλέξη Τσίπρα, παρέμβαση που προκάλεσε την απάντηση του Στέφανου Κασσελάκη που ανακοίνωσε από του βήματος του συνεδρίου, ότι προσφεύγει στη βάση του κόμματος, για την επανεκλογή του.  

Συνεπώς ο ΣΥΡΙΖΑ πάει σε τετραπλές εκλογές, αρχικά στις οργανώσεις μελών, στις νομαρχιακές, στην κεντρική επιτροπή και τέλος για την εκλογή του Προέδρου του.

Την υποψηφιότητα της για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, απέναντι στον Στέφανο Κασσελάκη, αναμένεται να ανακοινώσει η Όλγα Γεροβασίλη, πράγμα που προκύπτει από τις διεργασίες που η ίδια έκανε και τις συναντήσεις που είχε με συγκεκριμένα στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στέφανος Κασσελάκης: Βρείτε μου αντίπαλο και πάμε!

Κλίμα έντασης στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης

Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε την δική του πολιτική παρέμβαση και ο Στ’εφανος Κασσελάκης σήκωσε το γάντι ανακοινώνοντας από το βήμα του συνεδρίου ότι προσφεύγει στη βάση του κόμματος, για την επανεκλογή του.  

Barat

«Όσοι πίστεψαν ότι φυτεύτηκα στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, τώρα θα δουν τις δικές μου ρίζες. Προσφεύγω στις ρίζες μου: Στα μέλη και στον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ.

Με έναν πλήρη οδικό χάρτη για επανεκλογή, επανίδρυση και επάνοδο του ΣΥΡΙΖΑ ως κυβερνώσα παράταξη», τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στον επίλογο της ομιλίας του. 

Αβραμάκης Κουτούζογλου

«Είμαι εδώ. Είμαι όρθιος. Είμαι έτοιμος. Να τελειώνουμε με τα μικρά για να αντιμετωπίσουμε τα μεγάλα, τη Δεξιά του Μητσοτάκη. Θα πάμε σε τετραπλές εκλογές, οργανώσεις μελών, νομαρχιακές, κεντρική επιτροπή και πρόεδρο. Βρείτε μου αντίπαλο.


Βρείτε μου αντίπαλο και πάμε», είπε κλείνοντας ο Στέφανος Κασσελάκης. 

Αμέσως μετά ξεκίνησαν οι συζητήσεις για το χρονοδιάγραμμα των τετραπλών εκλογών που ανακοίνωσε, ενώ ήταν γνωστό πως οι εκλογές για τις οργανώσεις μελών και τις νομαρχιακές επιτροπές ήταν προγραμματισμένο να γίνουν δύο εβδομάδες μετά το συνέδριο

Τρεις και ο κούκος στο συνέδριο


Η κορυφαία κομματική διαδικασία, με τους χιλιάδες συνέδρους του ΣΥΡΙΖΑ μετά την ομιλία Κασσελάκη είναι εντελώς στον αέρα με πιο πιθανό σενάριο να λήξει σχεδόν πριν καν αρχίσει, με την εικόνα με άδειες καρέκλες να αντικατοπτρίζει τις εσωτερικές διαδικασίες


Σταμπουλή Τζιτζικώστας

Ήδη ξεκίνησαν οι συζητήσεις για το χρονοδιάγραμμα των τετραπλών εκλογών που ανακοίνωσε ο Στέφανος Κασσελάκης, καθώς οι εκλογές για τις οργανώσεις μελών και τις νομαρχιακές επιτροπές ήταν προγραμματισμένο να γίνουν δύο εβδομάδες μετά το συνέδριο.
Αν αυτό τηρηθεί, με δεδομένο ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για τετραπλές εκλογές, τότε οι εξελίξεις στο εσωτερικό του κόμματος θα είναι ραγδαίες .


Και αυτό γιατί μετά τις 8-9 Μαρτίου ακολουθούν δύο τριήμερα, αυτό της Καθαράς Δευτέρας και αυτό της 25ης Μαρτίου, ενώ επιπλέον, μέσα στον επόμενο μήνα ο Στέφανος Κασσελάκης αναμενόταν να παρουσιαστεί για τη στρατιωτική θητεία του. 


Στο μεταξύ, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται το ποιος ή ποιοι θα αποφασίσουν να τεθούν αντιμέτωποι με τον Στέφανο Κασσελάκη στην «κούρσα» για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα αν οι κάλπες στηθούν σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. 


Δεδομένη θεωρείται η υποψηφιότητα για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, από την Όλγα Γεροβασίλη, πράγμα που προκύπτει από τις διεργασίες που η ίδια έκανε και τις συναντήσεις που είχε με συγκεκριμένα στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Σπυρόπουλος Πλιάκου

Σοβαρά νομικά και πολιτικά ερωτήματα από τη συμμετοχή του στην εταιρία Osios LLC.
O πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, από σήμερα έχει να αντιμετωπίσει και ένα άλλο πρόβλημα


Και αυτό γιατί τουλάχιστον κατά τον μήνα Δεκέμβριο του 2023, ήταν ιδιοκτήτης και νόμιμος εκπρόσωπος αλλοδαπής εταιρίας, πράγμα που απαγορεύεται ρητά από τη νομοθεσία για τα ασυμβίβαστα των πολιτικών προσώπων, όπως προκύπτει από έρευνα του NEWS 24/7.


Σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία, απαγορεύεται ρητά για οποιοδήποτε πρόσωπο να έχει ταυτόχρονα την ιδιότητα του Προέδρου πολιτικού κόμματος που εκπροσωπείται στη Βουλή και αυτή του ιδιοκτήτη ή του διαχειριστή αλλοδαπής εταιρίας, ο νόμος, δε, προβλέπει αυστηρές ποινές για τα πρόσωπα που παραβιάζουν τις σχετικές διατάξεις.


Να σημειώσουμε πως η συγκεκριμένη απαγόρευση θεσμοθετήθηκε με νόμο που ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το 2016.


Επίσης δημιουργείται σαφώς, μείζον πολιτικό ζήτημα, που αφορά την πλήρη άγνοια σχετικά με την περιουσιακή κατάσταση του Στέφανου Κασσελάκη.

81 χρόνια από την ίδρυση της ΕΠΟΝ

Για δύο παραστάσεις στο ΔΗΠΕΘΕ Σερρών: Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα

Προσλήψεις στη Δημοτική Αστυνομία για 1η φορά έπειτα από 14 χρόνια

Απόστολος Τζιτζικώστας: Ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων από το νέο ΕΣΠΑ

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Δείτε επίσης.

 

Συνέχισε να διαβάζεις