18/06/2024
30.2 C
Serres

Ο Σερρών Θεολόγος-Εμπνευσθείτε από την αγία πίστη μας

Στον ιερό Ναό Αγ. Γεωργίου Νιγρίτης, όπου, από την παρελθούσα Δευτέρα 22 Απριλίου 2024, βρισκόταν προς προσκύνηση των πιστών, απότμημα εκ του χαριτοβρύτου λειψάνου του Αγ. Νεκταρίου, Επισκόπου Πενταπόλεως, του θαυματουργού, προερχόμενο από την ιερά Μονή Αγ. Τριάδος Αιγίνης, ιερούργησε, το Σάββατο του Λαζάρου, 27 Απριλίου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος.

Μετά το τέλος της θ. Λειτουργίας, τελέσθηκε ιερά Παράκληση και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η αναχώρηση του θαυματοβρύτου λειψάνου του Αγ. Νεκταρίου για την ιερά Μονή Αγ. Τριάδος Αιγίνης, με την συμπροσευχητική παρουσία της Δημάρχου Βισαλτίας κ. Ευαν. Πλιάκου, του ευαγούς κλήρου και των ευλαβών προσκυνητών, από την πόλη της Νιγρίτης, τις Σέρρες, την ευρύτερη περιοχή και τους γειτονικούς Νομούς,

οι οποίοι, όλες αυτές τις ημέρες, προσήλθαν, με έναν εντυπωσιακώς συγκινητικό τρόπο, για να προσκυνήσουν και να συμμετάσχουν στις ιερές ακολουθίες, με αισθήματα ιεράς συγκινήσεως και εν Χριστώ ευγνωμοσύνης, για τα όσα θαυμάσια και εξαίσια, επεφύλαξε για την Εκκλησία Του, η χάρις του μεγάλου Ιεράρχου Αγ. Νεκταρίου.

Ακολούθως, στις 11:30 το πρωΐ, τα παιδιά των κατηχητικών Συνάξεων του ιερού Μητροπολιτικού Ναού Παμμ. Ταξιαρχών Σερρών και οι «Λαζαρίνες» του Πανηπειρωτικού Συλλόγου, της Θρακικής Εστίας και του Εργαστηρίου Λαογραφικών Μελετών και Παραδοσιακών Χορών «Ο Πύρρος» Σερρών, έψαλαν με τις γλυκόλαλες φωνές τους, στον Σεβ. κ. Θεολόγο, τα πατροπαράδοτα κάλαντα του Αγ. Λαζάρου.

Ο Σεβασμιώτατος υποδέχθηκε, στο Επισκοπείο Σερρών, τα 80 και πλέον παιδιά, συνοδευόμενα από τις κατηχήτριες και τα μέλη των ως είρηται Συλλόγων και άκουσε, από τους μικρούς αγγελιοφόρους της Αναστάσεως, τα παραδοσιακά κάλαντα.

Barat

Τα παιδιά ενδεδυμένα τις παραδοσιακές τους στολές, ευχαρίστησαν, με τον δικό τους αγνό και ανεπιτήδευτο τρόπο, τον πνευματικό τους πατέρα, για την πατρική του δοχή και αγάπη.

Ο Σεβ. κ. Θεολόγος, επαίνεσε εγκαρδίως τις κατηχήτριες του ιερού Μητροπολιτικού Ναού των Σερρών, για το επιτελούμενο κατηχητικό έργο, καθώς και τα μέλη του Πανηπειρωτικού Συλλόγου, της Θρακικής Εστίας και του Εργαστηρίου Λαογραφικών Μελετών και Παραδοσιακών Χορών «Ο Πύρρος» Σερρών, για την σπουδαιοτάτη, πολυετή, καρποφόρο, πολιτιστική και πνευματική προσφορά των ιστορικών αυτών Συλλόγων στη κοινωνία και κυρίως στη νεολαία των Σερρών. 

Η ελληνοχριστιανική μας ταυτότητα, όπως αυτή εκφράζεται στην ίδια τη ζωή, εξασφαλίζει στο έθνος μας ανθεκτικότητα, συνέχεια, ομορφιά, φως κι ελπίδα.


Εμπνευσθείτε από την αγία πίστη μας και αντισταθείτε στην πνευματική φτώχεια και την ισοπέδωση, ετόνισε χαρακτηριστικώς ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος γέμισε τα καλαθάκια των παιδιών με τα παραδοσιακά «φιλέματα-αυγά» και με άλλες «ευλογίες», προσφέροντας σε όλους, μικρούς και μεγάλους, την πατρική του ευχή, για ευλογημένη και ψυχοσωτήριο Ανάσταση.

Απάντηση από τον Δήμο Σερρών για το απορριμματοφόρο που μαζεύει ανακύκλωση και σκουπίδια

Κλιμάκιο του ΚΚΕ στο δήμο Αμφίπολης

Απόστολος Ντόλκος – Δήμος Βισαλτίας: Η Δημοτική μας αρχή βρίσκεται κοντά στον πολίτη!


Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Δείτε επίσης.

 

Συνέχισε να διαβάζεις